Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στην ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Κρήτης

14:43 22/12/2023 - Πηγή: dogma

Με επισημότητα και σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ηρακλείου «Βασιλική του Αγίου Μάρκου», η ορκωμοσία του επανεκλεγεντος Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την Ακολουθία της ορκωμοσίας τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος. Παρέστησαν κατά τήν τελετή οι Σεβ.

Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων στον Περιφερειάρχη γόνιμη και παραγωγική θητεία σε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας για την πρόοδο της Κρήτης.

«Είστε δώρο Θεού για την Κρήτη», ανέφερε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη. «Δώστε την ψυχή σας για τον στόχο σας και για τον υπέροχο λαό της Κρήτης που το αξίζει», πρόσθεσε ο Σεβασμιότατος.

Ο Περιφερειάρχης με στίχους του Ελύτη δεσμεύτηκε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και σε αυτή τη νέα θητεία της νέας Περιφερειακής Αρχής.

«Η Περιφερειακή Αρχή Κρήτης θα πορευθεί και στη νέα περίοδο χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Με ενότητα, συνεργασία και συνέπεια, συνεχίζοντας την βαριά παρακαταθήκη του συγκρητισμού και της συνεργασίας», τόνισε.

«Είμαι βέβαιος ότι με τη συνδρομή όλων σας, θα δώσουμε στην Περιφέρειά μας  ισχυρή πολιτική υπόσταση,  συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της αποκέντρωσης και στην ενδυνάμωση του ρόλου της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι στην επιδίωξή μας αυτή θα είναι, το σύνολο των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.  Χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Με ενότητα, συνεργασία και συνέπεια.  Άλλωστε, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, έχει βαριά παρακαταθήκη στις αξίες της συνεργασίας και του Συγκρητισμού. Στυλοβάτες μας και όλα τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας. Γνωρίζοντας την ποιότητα της εργασίας τους,  αλλά και τη διάθεσή τους να προσφέρουν», επισήμανε, αναφερόμενος στις αξίες που νοηματοδοτούν την λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής.

The post Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στην ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Κρήτης appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιεραπύτνης Κύριλλος, Περιφερειάρχη Κρήτης,ierapytnis kyrillos, perifereiarchi kritis