Ο Ιερισσού Θεόκλητος στο Δημοτικό σχολείο Γαλάτιστας

17:45 2/11/2023 - Πηγή: dogma

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τον Γαλατσιάνο Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιο Σουλτανικά, τους Εφημερίους της Γαλάτιστας Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιο Σκονδράνη και π. Αργύριο Καραμόσχο και τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση, επεσκέφθη στις 9 σήμερα το πρωΐ, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, ημέρας δοξαστικής για το Ἐθνος μας που πύργωσε το Ἒπος του 1940, το Δημοτικό Σχολείο Γαλάτιστας και συμμετείχε στην όμορφη γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά του Σχολείου, με φροντίδα των καλών Δασκάλων τους.

Τη γιορτή παρουσίασε

η Β΄ τάξη του Δημοτικού, με υπεύθυνες τις Δασκάλες τους, κες Αλεξία Δαβίδ και Δούκαινα – Ευδοκία Οικονόμου , σε συνεργασία με τον εξαίρετο Διευθυντή του Σχολείου κ. Αντώνιο Πατητάρα, τη μουσικό κα Κωνσταντίνα – Αικατερίνη Πετρινιώτου και τα λοιπά εκλεκτά Μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ο Σεβασμιώτατος στη μικρή προσλαλιά του αναφέρθηκε στο νόημα του Ἐπους του ᾿40, το οποίο κατόρθωσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, βασισμένοι στην ενότητα του Λαού, στα κοινά ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδας που διέπνεαν τον Έλληνα, στην παραδοσιακότητα της Ρωμέϊκης οικογένειας που σαν μια γροθιά και μια ψυχή πρόσφερε τα παιδιά της για να πολεμήσουν στην Πίνδο, στο Αργυρόκαστρο, στους Αγίους Σαράντα, στο Τεπελένι και στη Χειμάρρα! Ζήτησε δε τα ίδια ιδανικά της Φυλής να διαπνέουν και τη σημερινή νεολαία μας και την Παιδεία γενικότερα.

Με την ευκαιρία κάλεσε τα παιδιά των Δ΄,Ε΄ και Στ΄ τάξεων να πλαισιώσουν τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στη Γαλάτιστα, που γίνονται στο Αγάπειο Ίδρυμα κάθε Τρίτη στις 4 το απόγευμα από τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης και Δάσκαλο της Βυζαντινής Μουσικής κ. Στέλιο Ζαχαρίου.

Μετά τη γιορτή στο Γραφείο των Διδασκόντων αναπτύχθηκε μια ωραία συζήτηση μεταξύ του Επισκόπου και των Δασκάλων. Τους ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσαν και Μαθητές και Δάσκαλοι!

The post Ο Ιερισσού Θεόκλητος στο Δημοτικό σχολείο Γαλάτιστας appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιερισσού Θεόκλητος, Δημοτικό, Γαλάτιστας,ierissou theoklitos, dimotiko, galatistas