F-35 στην Ελλάδα: Θα παραμείνουμε στις παρουσιάσεις μέχρι να λυθεί το «τουρκικό θέμα»

Στην Αθήνα οι παρουσιάσεις του F-35 δίνουν και παίρνουν. Χθες στη ΛΑΕΔ παρουσιάστηκαν για ακόμη μία φορά σε δημοσιογράφους  οι δυνατότητες του αεροσκάφους και το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι το κόστος ώρας χρήσης του μπορεί να περιοριστεί στις 15.000 δολάρια. Το πότε θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι ένα ερώτημα. Μέχρι στιγμής τα δεδομένα που υπάρχουν και μαθαίνουμε από τις ΗΠΑ είναι ότι το κόστος χρήσης ανά ώρα είναι στις 36.000 δολάρια.

Το

F-35 όμως είναι μια υπόθεση που θα μας απασχολήσει επί της ουσίας στο μέλλον . Πόσο μακρύ θα ΄ναι αυτό θα κριθεί κατά τη γνώμη μας και από τις εξελίξεις στην Τουρκία. Δε νομίζουμε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να παραλάβει F-35 αν η δεν επιστρέψει η Τουρκία στο πρόγραμμα ή αν δεν υπάρχουν έστω σοβαρές προοπτικές γι΄ αυτό. Η τουρκική επιστροφή μπορεί να γίνει μόνο με υποχώρηση ή αποχώρηση του Ερντογάν. Μέχρι τότε στην Ελλάδα θα αρκεστούμε στις παρουσιάσεις και στις συζητήσεις. 

Δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί θα μας δοθεί χρόνος να σκεφτούμε ψύχραιμα και σοβαρά αν το συγκεκριμένο αεροσκάφος ταιριάζει στις ανάγκες μας.Μπορεί η σημερινή ηγεσία να ακολουθεί απλά το «ρεύμα» και οι πολιτικοί ανεξαρτήτως κόμματος να ανακοινώνουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι το επόμενο αεροσκάφος μας θα ΄ναι το F-35, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Οι εξελίξεις για νέο μαχητικό αεροσκάφος «τρέχουν» και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τέλος πάντων κάποιοι θα πρέπει να αποφασίσουν βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα τι πραγματικά χρειάζεται η ΠΑ.

 Όλες οι ειδήσεις

«Παραιτηθείτε»! Τούρκοι βγήκαν στους δρόμους και ζητούν από το AKP του Ερντογάν να φύγει- Βίντεο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ χαρακτήρισε «μη κοσμικό κράτος» την Ελλάδα

«Κυνήγι» των Τούρκων στο Αιγαίο! Αερομαχίες σε χαμηλό ύψος ανοιχτά της Σάμου- Φωτογραφίες

κυβέρνησης»! Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΙΝΑΛ

Τουρκικές προκλήσεις φέτος: 2.283 παραβιάσεις, 114 εμπλοκές, 30 υπερπτήσεις (πίνακες)

Οι Εκλογές στην ΕΑΑΑ: Το Δικαίωμα του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι

The post F-35 στην Ελλάδα: Θα παραμείνουμε στις παρουσιάσεις μέχρι να λυθεί το «τουρκικό θέμα» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα