«Αυτοκτονικός ο διάλογος με την Τουρκία» -Μάρκος Τρούλης

Πριν από ένα ακριβώς χρόνο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να είναι ισότιμος συνομιλητής μας σε πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό επίπεδο».

Αν και τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει η Ελλάδα σπεύδει να ξεκινήσει διάλογο με το καθεστώς Ερντογάν!

Ο κ.Μάρκος Τρούλης διδάσκων στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

και από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες της νέας γενιάς απεύχεται τον διάλογο, γιατί όπως λέει «πηγαίνουμε επισπεύδοντες σε έναν διάλογο, υπό συνθήκες έξαρσης του τουρκικού αναθεωρητισμού».

Χαρακτηρίζει αυτοκτονικό να πηγαίνουμε σε αυτόν τον διάλογο και αναφέρεται στην πολύχρονη ελληνική εμμονή του κατευνασμού της Τουρκίας ,εμμονή που οδηγεί μόνο στην αποσταθεροποίηση μας.

Μιλά για την αποτροπή την οποία επικαλούνται όλα τα κόμματα, αλλά δεν την βλέπουμε πουθενά! Εξηγεί ότι η αποτροπή δεν μπορεί να εξαντλείται σε αγορές εξοπλισμών. «Η αποτροπή πρέπει να έχει διάρκεια…Να έχει κόκκινες γραμμές που δεν έχουν σχέση βεβαίως με δηλώσεις περί δικαιωμάτων που φθάνουν στα 6 ναυτικά μίλια…Που είναι οι ασκήσει που πρέπει διαρκώς να κάνουμε; Τι έγινε το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου; Η  αποτροπή έχει να κάνει ακόμη και με την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και άλλων υποδομών στα νησιά μας», επισημαίνει ο κ.Τρούλης.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Αυτοκτονικός ο διάλογος με την Τουρκία» -Μάρκος Τρούλης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοκτονικός, Τουρκία -Μάρκος Τρούλης,aftoktonikos, tourkia -markos troulis