Ακόμη πιο «μαύρα» τα βλέπει ο Σολτς: Ίσως κρατήσει χρόνια το πρόβλημα με την ενέργεια

Νέα προειδοποίηση έρχεται από τον Σολτς, που προετοιμάζει την κοινή γνώμη για μακροχρόνιο πρόβλημα με την ενεργειακή ασφάλεια.

Ενδεικτικό του ενεργειακού συναγερμού στον οποίο έχει τεθεί η Γερμανία, με φόντο το ομιχλώδες τοπίο με τις μειωμένες ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, είναι το μήνυμα που έστειλε το Σάββατο ο Όλαφ Σολτς.

Η ενεργειακή ασφάλεια θα αποτελέσει πρόβλημα για «εβδομάδες, μήνες, ίσως και χρόνια», όπως χαρακτηριστικά προειδοποίησε ο Γερμανός Καγκελάριος

σε δήλωσή του.

Ο Σολτς υπογράμμισε την ανάγκη παραγωγής από τη Γερμανία περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας, για να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και να αντιμετωπίσει τις αναμενόμενες ελλείψεις φυσικού αερίου.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ να κηρύξει το δεύτερο στάδιο συναγερμού στον έκτακτο μηχανισμό για την ασφάλεια στην παροχή αερίου, ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς της Γερμανίας αρχίζουν ήδη να περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας.

The post Ακόμη πιο «μαύρα» τα βλέπει ο Σολτς: Ίσως κρατήσει χρόνια το πρόβλημα με την ενέργεια appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακόμη, Σολτς, Ίσως,akomi, solts, isos