Αργεντινή: Ο Κώστας Ήσυχος εξηγεί ποιος είναι ο πρόεδρος με το αλυσοπρίονο! Βίντεο

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής με το...αλυσοπρίονο; Δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος να εξηγήσει από τον Κώστα Ήσυχο και το έκανε μιλώντας στο thepressproject.gr 

Ο Κώστας Ήσυχος, πρώην αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας, μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά και συντονιστής του ελληνικού παραρτήματος του Δικτύου στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, μιλάει στον Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη, στο TPP, για τη νίκη του ακροδεξιού Χαβιέρ Μιλέι στις εκλογές της Αργεντινής.

Ο Κ.

Ήσυχος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή, από όπου μετανάστευσε την περίοδο της φασιστικής χούντας του Βιντέλα, σχολιάζει την πρόθεση του Μιλέι να κλείσει το μουσείο θυμάτων της δικτατορίας, κάνοντας λόγο για μια επαναφορά του φαντάσματος του Αργεντίνου δικτάτορα με «μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική εξόντωσης των φτωχών και των μεσαίων στρωμάτων, αλλά κυρίως μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική καταστολή».

Μάλιστα, εξηγεί πως ο Μιλέι εκφράζει «όχι απλά μια ακροδεξιά, αλλά ορισμένες πτυχές στο πρόγραμμά του ξεπερνούν κατά πολύ τα εφαρμομένα προγράμματα των Τραμπ και Μπολσονάρο», αφού θέλει να επιτρέψει την παιδική εργασία άνω των 12 ετών, το ελεύθερο εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων σε παγκόσμιο πλειστηριασμό, είναι κατά των αμβλώσεων, καθώς και των έμφυλων και ιθαγενικών διακαιωμάτων. Ακόμα, συνδέεται με τις πολυεθνικές εκμετάλλευσης μεταλλευμάτων του Καναδά, των ΗΠΑ και της ΕΕ και επιθυμεί την αποβιομηχάνιση της Αργεντινής και την μετατροπή της σε «νεοαποικία».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, εκπροσωπεί μια «φασίζουσα ακροδεξιά ελιτ», που διακατέχεται από σκληρό αντικομμουνισμό, αφού μεταξύ άλλων έχει επιτεθεί στον Λούλα και τον Πάπα Φραγκίσκο, κατηγορώντας τους ως «κομμουνιστές», ενώ στοχεύσει στην απόλυτη δολαριοποίηση και απελευθέρωση της οικονομίας, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο της παραβατικότητας και για αυτό υποστηρίζει την οπλοκατοχή.

Argentina's new president Javier Milei.

Keywords
Τυχαία Θέματα