Διαξιφισμοί-Κ.Φράγκος: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι είχαν κλείσει οι εξοπλιστικές εκκρεμότητες προεκλογικά

Φωτογραφία EUROKINISSI ΔιαξιφισμοίΓράφει οΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Εκλογές

Αναμφισβήτητος θρίαμβος της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη. Προσωπικά, προτιμώ τις αμιγείς Κυβερνήσεις παρά τα παζαρέματα συνεργασιών. Θυμηθείτε παρακαλώ την αλήστου μνήμης Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων και του κ. Κουβέλη και το παζάρεμα της νόμης της εξουσίας με το μέτρο 3-2-1. Στρατιωτικοί επιτυχόντες ολίγοι: Τρεις Ναύαρχοι μόνοι.

DEFEA

Μεγάλη επιτυχία, διεθνών επιδόσεων. Συγχαρητήρια στους οργανωτές:
ΥΕΘΑ, ΣΕΚΠΥ, Οργανισμό ROTA. Συγχαρητήρια και στους πολλούς συμμετέχοντες που παρουσίασαν εξαιρετικά περίπτερα. Και το 2025, καλλίτερα. Και πάλι μπράβο. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον Ναύαρχο κ. Αλεξόπουλο, στρατηγό κ. Μ. Παπαδάκη, της ΓΔΑΕΕ, τον κ. Μπάρκα (ΡΟΤΑ) και κ. Τ. Ροζολή (ΣΕΚΠΥ).

Εξοπλισμοί κι΄ απάνω τούρλα

•Δεν ανησυχώ ποτέ για την δράση αλλά για την απραξία

Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ο κ. Τσαβούσογλου αμφισβητεί και πάλι την κυριαρχία των Ελληνικών νησιών.

(Καθημερινή 23 Μάϊου)

Η Τουρκία ξαναδοκίμασε βαλλιστικό πύραυλο (ΕΡΤ 23/5) Στους Διαξιφισμούς, προ την εκλογών παραμέρισα πάσα προεκλογική σκοπιμότητα και απένημα εύσημα στο ΥΕΘΑ και ιδιαίτερα στην Γεν. Διεύθυνση  εξοπλισμών γιατί έσπευσαν να κλείσουν τις εκκρεμότητες των οποίων οι διαδικασίες είχαν προχωρήσει άψογα και με όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους. Στάθηκα, κυρίως, στο τελευταίο εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά την ΠΑ (SPICE – βλημάτων) των οποίων η απόκτηση αποτελεί αδήριτο ανάγκη για την αναβάθμιση της ισχύος του Αεροπορικού όπλου. Δυστυχώς, μόλις σήμερα, πληροφορήθηκα ότι ενώ ο φάκελος εστάλη προ 20 ημερών για την υπογραφή των μελών του ΚΥΣΕΑ, κάπου «κόλλησε». Κόλλησε, τον «κόλλησαν» τον άφησαν για τις Ελληνικές καλένδες δηλ. κάποτε μετά τις εκλογές, δεν γνωρίζω; Δεν είμαι ο Πουαρώ, ούτε ο Αστυνόμος Μπέκας για να ψάξω και ούτε έχω διάθεση να το κάνω. Σημειώνω όμως ότι αυτή η αβελτηρία και αναβλητικότητα ουδόλως βοηθά την αποτροπή για την οποία επαίρονται πολλοί. Στερούν την ΠΑ από ένα πολλαπλασιαστή δυνάμεως με όλες τις συνέπειες που προκύπτουν. Το αντίθετο γεννά ερωτηματικά που αναφέρονται στη διαφάνεια και τυχόν δράση παρασκηνίου ή μεσαζόντων. Ας αναφωνήσω ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

Σημ. Αν έπεσα θύμα fake πληροφόρησης θα ζητήσω γονατιστός συγγνώμη. Καλό είναι, όμως, να υπάρξει πληροφόρηση.

Οι μεγάλοι ψευδολόγοι και υποκριτές

Η τέχνη της πολιτικής είναι να εξαπατάς τους πολίτες.

D’ Albert Αποφεύγω συστηματικά να παρακολουθώ ομιλίες πολιτικών είτε σε συγκεντρώσεις ή στην τηλεόραση. Μου προκαλούν αναγούλα η δυσκοιλιότητα… Το ίδιο παθαίνω όταν βλέπω τον Αυτιά. Προεκλογικά παρακολούθησα, για δημοσιογραφικούς λόγους, στιγμιότυπα από τις ομιλίες των κ. Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη. Σημείωσα ότι και οι τρεις, σε κάποια σημεία των αοριστολογιών τους πιπίλιζαν την ίδια καραμέλα: Να προκόψουμε, να κάνουμε την Ελλάδα Ευρωπαϊκή Χώρα. (SIC) Θεωρώ και τους τρείς ευφυείς και ούχι ανεπαρκείς. Γνωρίζω καλά ότι μία Χώρα προχωρεί ανοδικά όχι με ευχολόγια αλλά πράξεις. Να μετακινήσουμε την Ελλάδα από τον χώρο μεταξύ Αλβανίας και Ιράν, που βρίσκεται, προς την Ευρώπη. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται θεσμοί, που ελλείπουν και καθένας από τους τρείς φοβάται ν΄ αναφέρει. Οι βασικοί υγιείς θεσμοί της Ελλάδας που απουσιάζουν είναι  πολλοί, αλλά δεν συμφέρουν το κατεστημένο ή την κλεπτομανή συντεχνία των πολιτικών. Ανάγκη μείωσης, του αριθμού των βουλευτών. Καμαρώνουμε μια Χώρα υδροκέφαλη με αριθμό βουλευτών δυσανάλογο του πληθυσμού της. Το άρθρο 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τις αρπαχτές του Υπουργού Παγκόσμιο φαινόμενο, εστία διαφθοράς. Έχουμε γίνει ρεντίκολο διεθνώς. Η ασυδοσία διορισμών χιλιάδων κομματικών μετακλητών για εξυπηρέτηση του Κυβερνώντος κόμματος. Ασυμβίβαστο βουλευτή-Υπουργού Κατάργηση Οργανισμών που υπάρχουν μόνο για διορισμούς Διοικήσεων ή παροχή «εργασίας» σε ημετέρους (πχ TV Βουλής) Η προεκλογική και απαράδεκτη διάθεση σε βουλευτές οχημάτων πολυτελείας (παγκόσμιο φαινόμενο) Την προκλητικότατη διάθεση αστυνομικών (περί τις 3500) για προστασία, δήθεν, celebrities, ενώ πρόκειται για παροχή οικιακών βοηθών. Ντροπή. Την επίλυση των προβλημάτων, συγκεκριμένα Άμυνας, Υγείας, Παιδείας. Όχι ευχολόγια. Τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας Βλέπετε κάπου στην Ευρώπη τον σφιχτό εναγκαλισμό της Εκκλησίας στις Κυβερνήσεις;

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Παιδεύει Ναυμάχους…. Συμμετείχε προ εβδομάδων, στην παραδοσιακή Ρεγκάτα Ναυτικών Ακαδημιών οργανωμένη από το Ιταλικό ΠΝ στο Λιβόρνο της Ιταλίας. Συμμετείχαν 34 πληρώματα από 25 χώρες Επέτυχε την α’ θέση στην Ρεγκάτα και την 2η στην Διεθνή Ιστιοπλοϊκή εβδομάδα. Εύγε! Συγχαρητήρια!

Το πλήρωμα: Βησσαρίων Λάπας, Σπυρίδων – Ελευθέριος Παπανικήτας, Γ. Λιόσης.

Οι νεαροί ναυτικοί μας μπορούν και χωρίς εκσυγχρονισμούς, φρεγάτες MEKO που εκσυγχρονίζονται εδώ και 15 χρόνια, αλλά εκσυγχρονισμένες δεν είναι

Ο Υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας

Το κείμενο αυτό γράφεται προ των Εκλογών των οποίων τ’ αποτελέσματα είναι άγνωστα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι απίθανο, σχεδόν, να προκύψει αυτοδύναμη Κυβέρνηση, επομένως, αν δεν υπάρξει συμμαχική, θα προχωρήσουμε σε σχηματισμό Υπηρεσιακής Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας πρέπει να είναι, οποιοσδήποτε, Αξιωματικός ΕΑ μάλλον τ. Αρχηγός Επιτελείου. Ας αφήσουμε τις «φιλοφρονήσεις» σε τ. Διπλωμάτες ή Δικαστικούς. Υπάρχουν Αξιωματικοί ΕΑ άψογοι, ενημερωμένοι, ικανότατοι, μη ενταγμένοι σε κόμματα. Οι ώρες είναι κρίσιμες και πρέπει να παραμείνουμε εκτός ερασιτεχνισμών. Όταν γραφόταν αυτό το κείμενο είχε ακουσθεί το όνομα του τ. ΥΦΕΘΑ, επίτιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού κ. Αλ. Στεφανή για τον θώκο του ΥΕΘΑ. Ευχές.

Μην ανησυχείτε…

Η Χώρα εσώθη από τους Λαθρεπιβάτες της Βουλής

Εισέρχονται στη Βουλή, από το παράθυρο, χωρίς την ψήφο των πολιτών αλλά με ένα «ευεργετικό» νόμο σκάνδαλο, δύο εξαιρετικά, αποτυχόντες Πρωθυπουργοί που έβλαψαν, τα μάλα, τη Χώρα και την Άμυνα! Για να μας ξανασώσουν!

Αιδώς, ντροπή. Έτσι θα πάμε εμπρός; Γιατί κ. Αρχηγοί των Κομμάτων εξυπηρετείτε τις μωροφιλοδοξίες και το ακόρεστο για εξουσία δύο αποτυχημένων;

Αλλαγή Φρουράς

Από το Μάϊο ΕΕ. ΤΗΝ Διεύθυνση του Γραφείου Τύπου/ΓΕΣ ανέλαβε ο Συνταγματάρχης (ΙΤ) Κ. Γιώργος Κολώνιας. Ο περί ου ο λόγος εξαίρετος Αξιωματικός ήλθε από Διοίκηση Μονάδας στον Έβρο επομένως κουβαλάει εμπειρίες που θα είναι χρήσιμες στο έργο του. Καλή επιτυχία!

Ωϊμέ …..

Κακό δεν είναι να είσαι άπιστος αλλά να είσαι ψευδόπιστος, να παριστάνεις τον πιστό για να εισπράξεις ωφελήματα.

Όσκαρ Ουάϊλντ

Η σχέση του καθενός με το θείο, είναι ζήτημα, αυστηρά προσωπικό. Δεν αφορά τους άλλους. Αναρίθμητοι άνθρωποι, κυρίως πρόσωπα της πολιτικής και τις show-biz εκθέτουν τα θρησκευτικά τους εσώψυχα σε πρωϊνάδικα ή μεσημεριάδικα. Ποιος τις ρώτησε; Διαλαλούν την θρησκευτική τους πίστη ως ο μανάβης την πραμάτεια του. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει μετατρέψει τον εαυτό του σε θορυβοποιό έκθεμα, προεκλογικά. Ο κ. ΑΓ εξέθεσε στην TV φωτογραφίες παρουσιάζοντας τον εαυτό του γονυπετή να προσεύχεται στην εικόνα της Παναγίας που εκτίθεται στην Μητρόπολη. Δήλωσε, επί πλέον. Σήμερα έχω ξεπεράσει τον εαυτό μου, «Έκανα δώδεκα ομιλίες αλλά κατάφερα να βρω χρόνο να έλθω στην Μητρόπολη για να προσευχηθώ, για να πάρω δύναμη και ευλογία». Και πρόσθεσε αυτό, «Ο καλός Χριστιανός Είναι άνθρωπος που έχει μέσα τον φόβο Θεού, έχει όρια. Πρέπει να μην τον φοβάσαι…! Ένας που δεν έχει όρια να τον φοβάσαι!» Δογματίζει, λοιπόν, ο κ. Υπουργός που είμαι βέβαιος θα επανεκλεγεί. Όρο είναι να παραμερίζεις και ν’ αποχωρείς μετά μεγάλο αριθμό θητειών στην Βουλή. Επίσης, πιστέψτε με στεναχωρήθηκα σφόδρα, όταν είδα μία νέα και πανέμορφη κυρία, Υπουργό, να επισκέπτεται τον Σεβασμιότατο Πειραιώς και να ζητά ευλογίες. Ο Μακαβριώτατος Πειραιώς, ως γνωστόν, έχει κηρύξει αιρετικούς τους τιτάνες του Ελληνισμού Ελύτη και Θεοδωράκη.

Ελλάδα, η πλέον ευνομούμενη Χώρα της Ευρώπης!

Αυτά εδήλωσε ο περισσότερα επιτυχημένος των τελευταίων ετών Υπουργός Δημόσιας Αταξίας και παροχής οικιακών Υπηρεσιών κ. Τ. Θεοδωρικάκος. Το ότι, βέβαια, η εγκληματικότητα και παραβατικότητα έχει χτυπήσει ταβάνι είναι γεγονός αμελητέο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες (Κ. 11/05) η περιοχή του Ασπρόπυργου τείνει να μοιάσει στο Cicero του Σικάγου (1930). Λειτουργούν ελεύθερα παράνομα εργαστήρια παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών. Εξασφαλίζονται φιάλες μεγάλων φιρμών και αντίστοιχες ετικέτες και οι «μπόμπες» διοχετεύονται στην κατανάλωση. Εκατοντάδες χιλιάδες € εισέρχονται στις τσέπες των «σαϊνιών» αντί να οδεύουν προς την Εφορία και οι καταναλωτές, ειδικότερα οι νέοι, κινδυνεύουν απ’ όλα τα δηλητήρια. Επίσης, ο ίδιος χώρες παρουσιάζει ποικιλία χυτηρίων χαλκού τα οποία χυτεύουν τα κλοπιμαία (ΣΣ Διαβάσατε το τι γινόταν στους σιδηροδρόμους). Οι «ειδικοί» επιδίδονται, επίσης, σε κλοπές μετασχηματιστών (απ’ όπου αφαιρούν τον χαλκό) και αποξήλωση καλωδίων από μη φυλασσόμενα κτίρια. Αν σας φέρει ο δρόμο ή πάτε και περάσετε από τους Θρακομακεδόνες θα καμαρώσετε πολλά Ολυμπιακά κτίρια, εγκαταληφθέντα μετά τους αγώνες, από τα οποία έχει αφαιρεθεί πάσα καλωδίωση. Πρωταγωνιστές βέβαια, της λεηλασίας, είναι γνωστές συμμορίες που δεν τις ονομάζω για να μη με πουν ρατσιστή. Ο λαμπρός Υπουργός κ. Τ. Θεοδωρικάκος εξακολουθεί να διαθέτει 3500-4000 αστυνομικούς ως battlers, κηπουρούς κλπ. σε «προσωπικότητες» που απειλούνται! Ο ζητών συνάδελφος ή δημοσιογράφος ή μεγαλόσχημος και λαμβάνει. Να δούμε θα κάνει τίποτα ο καινούργιος;

Ελλάδα, στατιστικά διαθέτει τις μεγαλύτερες προσωπικότητες, πανευρωπαϊκά, που απειλούνται! Να μας ζήσουν!

Ω, τι χαρά και ευφροσύνη!

Ο τ. Υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο θεωρούμενος μέγας Προστάτης και Ευεργέτης της Άμυνας (…ρημαδιό επι της θητείας του επι Πρωθυπουργίας εξοχότατου κ. Κων. Καραμανλή του Β΄ του επονομαζόμενου Νταβατζηδοκτόνου) συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Ν. Χαρδαλιά επισκέφθηκε το τοίχος του Έβρου. Συγκίνηση κατέλαβε γι’ αυτό το ενδιαφέρον του Κορυφαίου Έλληνα Ευρωβουλευτή. Ο κ. Ευάγγελος έκανε πατριωτικές δηλώσεις και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την αμυντική προσπάθεια. Δεν συγκρατούμαι και θ’ αναφωνήσω κι’ εγώ ΖΗΤΩ! Μετά από ημέρες ο κ. Ν. Χαρδαλιάς συνόδευσε ένα νέο υψηλό επισκέπτη τον Υπουργό Δημόσιας Αταξίας και Παροχής βοηθητικού προσωπικού (από αστυνομικής) σε celebrities. Και ο κ. Θεωδορικάκος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε ότι προσλαμβάνει ευθύς αμέσως, προεκλογικά, ακόμη 200 συνοριοφύλακες. Σπουδαία κίνηση και συμφωνώ. Αρκεί η πρόσληψη να γίνει αξιοκρατικά και όχι από τις λίστες της ΝΔ. Επι πολλά χρόνια και το κάνω άλλη μια φορά, ερωτώ τον κ. Υπουργό: Όλοι οι προσληφθέντες συνοριοφύλακες υπηρετούν στα σύνορα; Κυκλοφορήσασα φήμη ότι ο κ. Ν. Χαρδαλιάς συνόδευσε στην ίδια περιοχή τον Ευρωβουλευτή κ. Δ. Παπαδημούλη ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι θα διαθέσει το ποσόν πώλησης δύο (2) ακινήτων, από τα πολλά που επέκτησε κατά την 15ετή θητεία του στο Ευροκοινοβούλιο, για την περαιτέρω ενίσχυση του φράγματος, διευψεύσθη. Είπα κι’ εγώ…

Ξανά σε κυκλώνα;

Βόμβα πολλών μεγατόνων έριξε προ ημερών ο τ. Υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος διατραγωδεί την οικονομική κατάσταση της Χώρας! Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνει προειδοποιώντας τους ηγέτες των κομμάτων που οδηγούν τη Χώρα σε νέα περιπέτεια. Πριν εισέλθω στο θέμα οφείλω ν’ αναφέρω ότι ο Α.Π. υπήρξε άψογος πολιτικός και ως Υπ.Οικ. διέσωσε τη Χώρα επί εποχής διακυβέρνησης της Ελλάδος από την Κυβέρνηση Α. Παπανδρέου και κ. Μιμής. Είναι σεβαστός από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Ο δε αείμνηστος Κων. Μητσοτάκης είχε δηλώσει «Με δύο Παπαδόπουλους στην Κυβέρνηση θα μπορούσα να κάνω θαύματα».

Λόγω αυτής της εντιμότητας και ικανότητας ο Α.Π. παραγκωνίσθηκε από την Εξουσία. Όταν το 2009, περίμεναν όλοι ότι ο τότε Πρωθυπουργός κ. Γιωργάκης Παπανδρέου θα τον «στρατολογούσε» για να τακτοποιήσει τα οικονομικά, αυτός κατέφυγε στους παντελώς ανεπαρκείς κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλο, οπότε έγινε αυτό που έγινε. Σας θυμίζω, απλά, ότι ο πρώτος παραποίησε τη λίστα Laqarnd (από την οποία η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει τεράστια ποσά όπως έκανε η Ιταλία και Γαλλία) ο δε δεύτερος την έθαψε. Για να μην ξεχνιόμαστε. Μακρηγόρησα, αλλά ιδού τι καταγγέλλει ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος.

Το χρέος διογκώνεται και αποκρύπτονται τα δημοσιονομικά ελλείματα. Οι παροχές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Τα οικονομικά βαίνουν προς νέο εκτροχιασμό. Ο εξωραϊσμός της οικονομικής εικόνας της χώρας και τα οικονομικά επιτεύγματα είναι «αέρας κοπανιστός» Παραμυθιάζονται οι πολίτες με τα δήθεν πλεονάσματα. Τις ανησυχίες του κ. Α.Π. επιβεβαίωσε ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρας, με ήπια βέβαια γλώσσα (Κ 15/5) ο οποίος προειδοποιεί για πιθανούς κινδύνους για την οικονομία από τις ανεξέλεγκτες παροχές. Τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον δημοσιονομικός χώρως για περαιτέρω παροχές. Εν το μεταξύ θα παρατηρήσω, οπωσδήποτε, ότι και τα τρία (3) κορυφαία κόμματα που διεκδικούν Εξουσία, ανταγωνίζονται σε υποσχέσεις παροχών! Σημειώνω επίσης ότι από μηνών ένας κορυφαίος Οικονομολόγος – δημοσιογράφος κ. Καλλίτσης αναλύει από τις στήλες των Κυριακάτικών Εκδόσεων της Καθημερινής τους φόβους επανάληψης της νίλας 2010-2012, δηλ. την χρεωκοπία της Χώρας. Τι να ευχηθούμε; Φίδι που μας έφαγε ή ο Θεός να μας σώνει;

Η χλίδα και η ξιπασιά

Όσο σκαρφαλώνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της

Γ. Καραϊσκάκης

Στους προηγούμενους Διαξιφισμούς αναφέρθηκα σε ένα υπερχλιδάτο και παραδοσιακό Ξενοδοχείο του Παρισιού το GEORGEV (σήμερα FOUR SEASONS) το οποίο φιλοξενούσε, κάπου – κάπου, Έλληνες επισήμους Ο Έλληνες Υπουργός, συνήθως φτωχοπρόδρομος, συχνά χωρίς παιδεία, χωρίς «γνώθι σ’ αυτόν», ξιπασμένος, πάσχει από το σύνδρομο έλλειψης αριστοκρατικής ρίζας. Επιχειρεί να το συμπληρώσει, αλλιώς. Με χλιδάτη, αλαζονική εμφάνιση, με τα λεφτά μας. Πολλοί ξένοι πολιτικοί φέρουν τίτλους, όπως, Lord σερ, ντι, ντε, κλπ.

Το Ελληνικό Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει τίτλους.

Συχνότατα Έλληνες Υπουργοί, κομπλεξικοί, νομίζουν ότι με το υπουργιλίκι έγιναν «ευγενείς», καπνίζουν πούρα KOHIBA, ντύνονται σινιέ και το ROLEX είναι απαραίτητο εξάρτημα. Μου δίνεται ευκαιρία, συμπληρώνοντας τα της ξιπασιάς Ελλήνων πολιτικών ν’ αναφέρω τρία (3) πραγματικά γεγονότα αληθινής ξεφτύλας. Εποχή μεγάλης ευημερίας, αρπαχτών και δανεισμών η περίοδος 1996-2010.

Γύρω στο 2003 Έλληνας ΥΕΘΑ, ομιλώ συγκεκριμένα για τον ευπατρίδη κ. Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος εμφανίζεται χαμογελαστός, τελευταία, ανεχώρησε για τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ατλάντα, ΗΠΑ. Μετέβη στην ΝΥ με αεροσκάφος γραμμής, α’ θέση φυσικά. Από την ΝΥ προς Ατλάντα νοίκιασε πολυτελές gulf-stream. Όταν οι ομολόγοι του, που ταξίδεψαν ΝΥ- Ατλάντα με αεροπλάνο γραμμής, είδαν τον Έλληνα πρίγκηπα του Ελληνιστάν να κατέρχεται από το χλιδάτο Α/Φ ξέσπασαν σε γέλια. Ήδη η Χώρα έδειχνε τα πρώτα σημεία της Χρεωκοπίας της.

Όταν το γεγονός αναφέρθηκε στον Πρωθυπουργό, αυτός ψέλλισε «Καλά, δεν πήγε και στο Ναϊρόμπι. ΝΥ – Ατλάντα, ένα τσιγάρο δρόμος» Η εποχή της χλίδας και της ξιπασιάς συνεχίσθηκε επί πρωθυπουργίας του κ. Κ. Καραμανλή Β, του επιλεγόμενου Σκανδαλοθάπτη. Υπουργός, φτωχομπατήρης και φτωχοπρόδρομος όταν μετέβαινε στο Παρίσι έμενε σε σουϊτα του GEORGE V ή σε ανάλογο όταν μετάβαινε σε άλλη πόλη. Υπουργός ασήμαντος και γλοιώδης όταν μετέβαινε στο εξωτερικό νοίκιαζε επίσης σουίτα στο πολυτελέστερο ξενοδοχείο και επίσης τεράστια λιμουζίνα με οδηγό, με κασκέτο, για τις μετακινήσεις του (ΣΣ Δεν γράφω ονόματα γιατί κινούνται ακόμη στην πολιτική και δεν θέλω να τους κάψω)

Όταν τα γεγονότα αναφέρθησαν στον κ. Κ.Κ. αυτός απάντησε «Έχουμε λεφτά, η οικονομία μας είναι ατσάλινη, όπως με διαβεβαιώνει ο ΥΠΟΙΚ κ. Παπαθανασίου».

Φονεύοντας τον Καβάφη

Είμαι λάτρης της Καβαφικής ποίησης και φιλοσοφίας. Εν τούτοις θα αμαρτήσω σφόδρα παραποιώντας ένα ποίημα-μνημείο. Την Ιθάκη.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για προσφορά εξοπλισμών να εύχεσαι να είναι βραχύς ο δρόμος μακριά από περιπέτειες και τρικλοποδιές Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες τον Άγριο Ποσειδώνα να τους φοβάσαι, μάλλον θα τους συναντήσεις.

Αναφέρομαι στην συντήρηση των πολύπαθων Ε/Π SUPERPUMA. Μετά διαπραγματεύσεις, συμβούλια – παρασυμβούλια ανατέθηκε το έργο σε εγχώρια επισκευαστική Μονάδα. Όλα τα τέλειωσαν αλλά βγήκε κάποιος, δεν τον ξέρω και ούτε θέλω να τον μάθω, και έκανε ένσταση, στο παρα 5, νομίμως ή όχι, δεν με ενδιαφέρει. Δεν είναι αρμοδιότης μου να κρίνω. Άντε φτου κι’ απ’ την αρχή; Και τώρα που δεν υπάρχει στα ΚΥΣΕΑ ούτε κάτι άλλο σχετικό, τι θα γίνει; Ας περιμένουν οι επιχειρησιακές ανάγκες. Το έκαναν τόσα χρόνια.

Μια συνέντευξη

Του ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλου (ΣΣ ο οποίος θριάμβευσε στην Καβάλα, συγχαρητήρια, στο inView (19/9 κ. Αλεξάνδρα Φωτάκη) Οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας δεν αλλάζουν εύκολα (Συμφωνούμε πάντες, όχι άπαντες) Εμείς οι Έλληνες εκπέμπουμε αποτρεπτική ισχύ (θα μπορούσαμε να εκπέμψουμε μεγαλύτερη. Ας το επιχειρήσουμε με παραμερισμό της αναβλητικότητας). Καταφέραμε ν’ αφήσουμε απ’ έξω τους μεσάζοντες (εδώ, το ψάχνουμε….) Οι Αμερικανοί πίεζαν να αγοράσουμε τις δικές τους φρεγάτες (Ας είναι καλά ο κ. Α/ΓΕΝ που άντεξε στις πιέσεις) Όντως, η DASSAULT δεν μας έδωσε βιομηχανικές επιστροφές (και εμείς την καμαρώνουμε ακόμη…. Γιατί;)

Η μουσική είναι πολιτισμός

Και όταν ενορχηστρώνεται από τον Στρατό δίνει μηνύματα. Μετά την άσκηση DEFENDER 2023 (14/5) οι εξαίρετες μπάντες USAREUR – AF BAND + CHORUS και οι των Γ΄ και Δ΄ ΣΣ έτερψαν το κοινό στην Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή. Συγχαρητήρια στο ΓΕΣ για την πρωτοβουλία.

Ανησυχώ, ανησυχώ σφόδρα.

Το γαρ πολύ της θλίψεως

γεννά παραφροσύνη

γι’ αυτό οι νέοι ποιητές

λατρεύουν τον Δροσίνη

Ν. Γκάτσος (Παράλογα)

Πέμπτη ημέρα μετά της εκλογές και ο ΒΕΝΙ δεν εμφανίσθηκε, δεν σχολίασε αυτός που δεν άφηνε ούτε πέταγμα κοράκου ασχολίαστο. Μελαγχόλησε ενώ προσδοκούσε μια κατάσταση χαώδη για να κληθεί να σώσει τη χώρα! Άτυχη Χώρα!

ΕΕΛΕΑΑ (Kastig)

Ενεργή συμμετοχή στην DEFEA με παρουσία καινοτόμων προϊόντων όπως πχ το μη επανδρωμένο όχημα πυρομαχικών, που εντυπωσίασε. Ο Πρόεδρος και φίλος κ. Ν. Παπάτσας επισκέφθηκε τα περίπτερα των μελών. Πολύ θα ήθελα να επισκεπτόταν μαζί με τον κ. Τ. Ροζολή, του ΣΕΚΠΥ, όλα τα περίπτερα Εν τη ενώσει η ισχύς!

ΕΑΒ

Δυναμική συμμετοχή της Εταιρείας που στο περίπτερο της δέχθηκε πλήθος επισκεπτών. Και επισήμως ομοίωμα του UAV ΑΡΧΥΠΑΣ, κινητήρα F100 κα. (Σημ. Τι θα γίνει μ’ αυτούς τους ΑΡΧΥΠΕΣ, του Ναυτικού, και της EFA. Νομίζω, ότι πετάει;)

ΑΜS (Aerospace Manangment and Support)

Είναι η ανάδοχος εταιρεία για την αξιοποίηση των τριών (3) C – 130. Εξαιρετικό οργανωτικό περίπτερο.

Αμερικάνικη παρουσία

Τεράστιο το Αμερικανικό περίπτερο με παρουσία των εταιρειών – ογκολίθων. Εντυπωσιακό το θέαμα. Αισθητή η απουσία του άλλοτε κυριαρχούντος στο χώρο ο κ. Ντένη Πλέσσα. Τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση.

Οι οίκοι που μας Κυβερνούν

…Κύριε φύλαξον τους άρχοντας η μών

και ού αυτής προστάτευαν από πάσα νόσον.

Το λοιπόν, διάβασα στο Τύπο ότι ο αειθαλής κ. Αχιλλεύς Καραμανλής (94) είχε φέρει τα πάνω κάτω στο Νομό Σερρών για να εξασφαλίσει την εκλογή του εκλεκτού υιού του κ. Κωστάκη Καραμανλή. Οφείλω να σας θυμίσω ότι ο κ. Αχιλλεύς φέρει τον τίτλο Καραμανλής ο Β’ (Α’ είναι ο ιδρυτής Κων. Καραμανλής ο Α’). Ο Κωστάκης Καραμανλής ο Γ’. Τέλος ο Κωστάκης Καραμανλής, ο του Αχιλλεύς, φέρει τον τίτλο του Καραμανλή Δ’. Νομίζω, σωστά τα υπολογίζω. Φίλος Σερραίος ταξίαρχος μου απεκάλυψε ότι ο Αχιλλεύς, ως υποψήφιος της ΝΔ του Νόμου Σερρών, παλαιόθεν, απαιτούσε να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο. Δεδομένου ότι ο Νόμος επιβάλλει η λίστα να είναι αλφαβητική. Τούτο σήμαινε ότι απορρίπτεται η υποψηφιότητα αυτή που το όνομα άρχιζε με γράμμα από το Α μέχρι το Ι.

Αυτό ήταν το χούι του Αχιλλέως.

Η εκλογή του Καραμανλή Δ’, του Αχιλλεύς, έπρεπε, οπωσδήποτε να επιτευχθεί, πάση θυσία, ίνα μην απωλέσει η Βενετιά βελόνι.

Ο έτερος, μέγας οίκος, ο του Παπανδρέου, έχει εν δράσει δύο εξέχοντες πολιτικούς: Του πρώην Πρωθυπουργού Γιωργάκη Παπανδρέου Γ’, του επιλεγόμενου Καστελυριζιώτη, ο οποίος, παραλίγο να τινάξει τη χώρα στο αέρα και του Νικολάου, Παπανδρέου Δ’. Ο Γιωργάκης φρόντισε να επωφεληθεί, για πολλοστή φορά, ενός σκανδαλώδους Νομου και να εισέλθει στη Βουλή, λάθρα, ίνα, πάλι η Βενετιά να μη χάσει έτερο βελόνι.

Ο Νικόλαος, (67), έπιασε για πρώτη φορά δουλειά στη ζωή του ως Ευρωβουλευτής ένθα προβλέπεται να διαπρέψει, ως έπραξαν μέχρι τούδε οι κ. Δ. Παπαδημούλης, Έυα Καϊλή, Ν. Ανδρουλάκης, Γεωργούλης, κα.

Τα του οίκου Μητσοτάκη, γνωρίζετε… Πέραν του κ. Κυριάκου (Μητσοτάκης Β), υψηλή θέση στην Κυβέρνηση και του Οίκου έχει η Μεγάλη Δούκισσα της ΝΔ (πολιτευόμενη από το 1990) η Ντόρα Μητσοτάκη η οποία πασχίζει, πάσει δυνάμει, ν’ αναδείξει τον γιό της κ. Κ. Μπακογιάννη ως Μητσοτάκη Γ’.

Υ.Γ. Αν πληροφορηθείτε τον αριθμό θυγατέρων και υιών βουλευτών που εισήλθαν στη Βουλή, διαιωνίζοντες την οικογενειοκρατία, θα φρίξετε!

Υπηρεσιακή Κυβέρνηση και ΕΔ

Η υπηρεσιακή Κυβέρνηση είναι, πώς να το κάνουμε, Υπηρεσιακή. Αν διανύαμε μια περίοδο γαλήνης και ηρεμίας δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Σήμερα, υπό την σκιάν απειλής, οι ΕΔ πρέπει να αυξήσουν τ’ αντανακλαστικά τους. Η Στρατιωτική Ηγεσία, υπό τους τέσσερις (4) ικανούς Αρχηγούς ν’ αφεθεί απερίσπαστη στα καθήκοντά της. Αν μάλιστα ΥΕΘΑ ορισθεί τ. Αρχηγός, τόσο το καλλίτερο.

Ο Πρωθυπουργός κ. Ιωάνης Σαρμάς

Πρόκειται περί εξαίρετου, κορυφαίου δικαστικού, ευφυούς και δικαίου. Εξαιρετική επιλογή. Τον γνωρίσα, όταν με κάλεσε να συζητήσουμε ένα κείμενο μου καταγγελίας διαφθοράς από το MILITAIRE.

The post Διαξιφισμοί-Κ.Φράγκος: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι είχαν κλείσει οι εξοπλιστικές εκκρεμότητες προεκλογικά appeared first on Militaire.gr.

Keywords
εκκρεμότητες, εκκρεμότητες, παραμυθια, αδωνις γεωργιαδης, αλεκος παπαδοπουλος, four seasons, νεα δημοκρατια, υεθα, rota, γδαεε, ροτα, δραση, ΕΡΤ, γεν, κυσεα, δηλ, εκλογες, αβελτηρία, fake, τσιπρας, ελλαδα, sic, βουλη, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, νέα, κων, οφείλω, παπανδρεου, βενιζελος, γαλλια, χρεος, τραπεζες, στουρναρας, χρεωκοπια, εμφάνιση, συνταγμα, υπουργοι, rolex, ηπα, νατο, προσφορες, super, puma, φτου, καβαλα, ισχύ, θεσσαλονικη, κομοτηνη, ΓΕΣ, συμμετοχή, uav, support, εταιρεία, δουκισσα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, χρεοκοπια, σταση εργασιας, μετρο, Γόνδολες της Βενετίας, αλλαγη ωρας, στρατος, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, δουκισσα νομικου, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, Οδυσσέας Ελύτη, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αβελτηρία, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, χωρες, γδαεε, βενετια, γκατσος, δουλεια, εγκληματικοτητα, ευχες, εφορια, ηγεσια, ηπα, θεμα, θητεια, θρησκευτικα, ιθακη, ιραν, ιταλια, μνημειο, μουσικη, οικονομια, ονοματα, πειραιως, περιοδος, προγραμμα, τηλεοραση, υεθα, φωτογραφιες, puma, rolex, uav, αγριο, αγωνες, αδωνις, αεροπλανο, αειθαλης, αρθρο, αλεξανδρα, ανδρουλακης, ανθρωπος, απλα, αυτια, αψογος, βομβα, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γεν, γινει, γλωσσα, γραμμα, διευθυνση, δηλ, δυναμη, δυστυχως, δηλωσεις, διοικηση, δωδεκα, διοικητης, δρομος, εγινε, ευα, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, εβδομαδα, ενσταση, εμφάνιση, εξυπηρετηση, εποχη, επρεπε, επιτυχια, εστια, εταιρεία, ετικετες, ετων, ευρωπη, τεχνη, ζωη, ζητα, ιδια, ιδιο, θειο, θεος, θυσια, εικονα, ινα, κυβερνηση, κειμενο, κινηση, κυσεα, κυρια, κτιρια, λαπας, λεφτα, μακρια, μιμης, μηνυματα, μητσοτακης, νατο, ντροπη, ντορα, ξενοδοχειο, οικος, ποιημα, ονομα, ορια, οπωσδηποτε, οφείλω, οχηματων, οχημα, παμε, παπακωνσταντινου, παρισι, πεμπτη, πιστη, υπογραφη, πουρα, προστατης, πρωταγωνιστες, συγκεκριμενα, συζητησουμε, συντηρηση, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σουιτα, εσωψυχα, τοιχος, τιτανες, τουρκια, τρια, τσιγαρο, υγιεις, ισχύ, υψηλη, φυσικα, φοβασαι, φτου, φιαλες, φημη, φορα, χαρα, ωρες, super, biz, fake, φακελος, γελια, γεωργουλης, gulf, ηγετες, χωρα, ιδιαιτερα, κων, κυριακου, μια φορα, πληροφοριες, rota, θελω να, υγειας
Τυχαία Θέματα