Ένα άρθρο Υποπτέραρχου ε.α για τις χαροκαμένες μάνες ,που παραδόξως ενόχλησε και το «σανό» στην «αριστεία»

Στις 27 Μαρτίου 2024 το militaire.gr είχε την τιμή να φιλοξενήσει ένα εξαιρετικό κείμενο που υπέγραφε ο Υποπτέραρχος ε.α Δημήτρης Παντελάτος. Ο τίτλος που επιλέξαμε ήταν «Η κυβερνητική επιλεκτική επικοινωνιακή μεθοδολογία στον ανθρώπινο πόνο».

Η ουσία του κειμένου ήταν η διάκριση που γίνεται από την κυβέρνηση σε μάνες που τις ενώνει δυστυχώς η μεγάλη απώλεια των παιδιών τους. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι χαροκαμένες μανάδες πληθαίνουν.

Ο κ.Παντελάτος επεσήμανε με πολύ εύστοχο τρόπο το πως

η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις μανάδες που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη και πως τις υπόλοιπες.

Αφορμή για να το κάνει ήταν η εκδήλωση από ένα σωματείο που αυτοαποκαλείται «Κέντρο Αριστείας», στο οποίο συμμετέχει η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα και ο πρώην Α/ΓΕΣ ,ΥΦΕΘΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής. Συνεπώς η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην «Ημέρα της  Γυναίκας», είχε κομματική απόχρωση.

Όλα αυτά θα περνούσαν απαρατήρητα αν δεν προέκυπτε η ενόχληση του ΔΣ του Σ.Α.Σ.Ι./«ΙΚΑΡΟΣ» ,το οποίο σπατάλησε χρόνο και φαιά ουσία για να συνεδριάσει και να κατακεραυνώσει το άρθρο του κ.Παντελάτου!

Στην απόφαση του ΔΣ κρίνει «το ύφος και το περιεχόμενο του νέου άρθρου του Μέλους και Γραμματέα του Συνδέσμου, Υποπτέραρχου (Ι) ε.α.Δημήτριου Παντελάτου, ως αντιδεοντολογικού και επιζήμιουγια τις σχέσεις του Συνδέσμου με την Σχολή Ικάρων και την Ηγεσία των Ε.Δ., επηρεάζοντας μάλιστα την συνοχή των Μελών του, ως προς την τοποθέτησή του αρθρογράφου, περί κυβερνητικού συσχετισμού των τέως Α/ΓΕΑ και Α/ΤΑ, που με την στάση τους, έδωσαν την εικόνα της διασκέδασης και τελικά της αποποίησης της ευθύνης που αναλογεί στην Πολιτεία για τον θάνατο στελεχών της Π.Α. και των Ε.Δ. γενικότερα σε αεροπορικά και άλλης κατηγορίας ατυχήματα.Το αναφερόμενο νέο άρθρο με τίτλο: «Μιλάω για αυτούς που δίπλα σε μια πονεμένη μάνα, προσπαθούν να κάνουν καριέρα», δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.militaire.gr την 27-3-2024 (05:31).

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων σέβεται το αδιαμφισβήτητο συνταγματικό δικαίωμα του κάθε Μέλους του να δημοσιεύει τις θέσεις και τις ιδέες του, καθιστάμενο μάλιστα υπεύθυνο για τις όποιες κρίσεις και απόψεις του, που ενδεχόμενα επηρεάζουν την αλήθεια, την τιμή και την υπόληψη άλλων ανθρώπων, αλλά για την διατήρηση του κύρους του Συνδέσμου και την αποφυγή εμπλοκής του σε κομματικές διενέξεις, έχει συζητηθεί επανειλημμένα ότι τα Μέλη του ΔΣ θα πρέπει να αποφεύγουν δημόσιες παρεμβάσεις οι οποίες μπορεί να εκθέσουν συνολικά τον Σύνδεσμο στην Πολιτεία, στις Ε.Δ., στην Π.Α. και στην Σχολή Ικάρων δημιουργώντας αρνητικό αντίκτυπο σε Μέλη του ΣΑΣΙ και στην κοινωνία γενικότερα».

Το άρθρο του κ.Παντελάτου σε ποια «κομματική διένεξη» εμπλέκει τον ΣΑΣΙ; Υπάρχει έστω ψήγμα ψεύδους σε όσα γράφει; Όχι βεβαίως. Αντιμετωπίζει η κυβέρνηση κατά πως τη βολεύει πονεμένους ανθρώπους; Υπάρχει κάποιος που να μην το βλέπει;

Υπάρχουν πολλά και μεγάλα θέματα με τα οποία ο ΣΑΣΙ θα έπρεπε ίσως να ασχοληθεί, χωρίς να σκέφτεται ότι «θα εμπλακεί σε κομματικές διενέξεις». Από ανθρώπους που γνωρίζουν, από επαγγελματίες κάθε χώρου, πόσο μάλλον της Πολεμικής Αεροπορίας, οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν απόψεις, γνώμες σχόλια, ειδικά σε μία περίοδο που όλη η χώρα έχει καλυφθεί από πέπλο σκοτεινής προπαγάνδας.

Θα ήταν χρήσιμο ο ΣΑΣΙ να ασχοληθεί με όσες απόψεις ακούγονται από τηλεοπτικά παράθυρα για το αεροπορικό Όπλο και οδηγούν τους πολίτες σε επικίνδυνες ψευδαισθήσεις! Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι αυτοί οι «ειδικοί» δεν το κάνουν από κομματικό καθήκον ή από την ελπίδα κάπου να χρησιμοποιηθούν από το κόμμα ,αλλά από απλή άγνοια.

Ωστόσο αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν ελαφρυντικά. Στο πεδίο των εθνικών θεμάτων και ειδικά των ελληνοτουρκικών είναι προφανές ότι μας οδηγούν σε τετελεσμένα και οποιαδήποτε στρέβλωση της πραγματικότητας είναι εγκληματική. Ανεξάρτητα από το κίνητρο ή την αιτία που την προκαλεί.

Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο εντός του ΣΑΣΙ να γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση για όλα αυτά και όχι για τα προφανή που γράφει στο άρθρο του ο κ.Παντελάτος…

The post Ένα άρθρο Υποπτέραρχου ε.α για τις χαροκαμένες μάνες ,που παραδόξως ενόχλησε και το «σανό» στην «αριστεία» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα