«Επικοινωνιακή διαχείριση» και στην κρίση της Λιβύης με τους νεκρούς Έλληνες στρατιωτικούς;

Η «επικοινωνιακή διαχείριση» των δυσάρεστων και τραγικών γεγονότων που έχουν πλήξει τις Ένοπλες Δυνάμεις το τελευταίο διάστημα εξοργίζει και προκαλεί.

Τραγωδία στη Λιβύη:

•Το ΓΕΕΘΑ αφού δημοσιεύθηκε η πληροφορία για πρόβλημα στην ελληνική αποστολή, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για ελαφρούς τραυματισμούς. Την ίδια περίπου ώρα ο υπουργός Υγείας της Λιβύης

και μια σειρά μεγάλων μέσων ενημέρωσης μετέδιδαν αριθμό νεκρών. Το ΓΕΕΘΑ χρειάστηκε περίπου 4 ώρες για να προχωρήσει στην ανακοίνωση που ανέφερε τρεις νεκρούς και δύο αγνοούμενους.

•Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των τραυματιών και την κατάσταση τους. Είναι σοβαρά; Έχουν μεταφερθεί στην Ελλάδα; Από το χθες βράδυ στο 401 ΓΣΝΑ επικρατεί συναγερμός. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και οι Λίβυοι ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών σε 15. Επτά είναι πιο σοβαρά.

•Έπονται σε σχέση με τις ανθρώπινες ζωές τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για τον σχεδιασμό της αποστολής του τμήματος των Ελλήνων στρατιωτικών ιατρών και νοσηλευτών στη Λιβύη. Υπήρξε σοβαρός σχεδιασμός;

Πριν από την τραγωδία στη Λιβύη υπήρξε και βρίσκεται σε εξέλιξη η αποφυγή κυβέρνησης και ΓΕΕΘΑ να απαντήσουν σε απλά ερωτήματα για τι έχει απομείνει βουλιαγμένο στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο. Υπάρχουν ελικόπτερα; Πόσα; Τι τύπου ελικοπτέρων; Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ερωτήματα για την αντίδραση  πριν η καταιγίδα χτυπήσει.

Όλα αυτά δεν μπορούν να περάσουν έτσι απλά με επικοινωνιακή διαχείριση. Τέσσερα χρόνια τώρα όλες οι κρίσεις -και είναι πολλές πλέον- με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζονται και γι ΄  αυτό κάθε περίπτωση είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Φθάσαμε να θρηνούμε ξανά ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

The post «Επικοινωνιακή διαχείριση» και στην κρίση της Λιβύης με τους νεκρούς Έλληνες στρατιωτικούς; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικοινωνιακή, Λιβύης, Έλληνες,epikoinoniaki, livyis, ellines