«Η Ελληνική ελίτ λεηλατούσε την Ελλάδα για χρόνια και Ευρώπη, απλά, κοιτούσε»-Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Διαξιφισμοί, Κ. Φράγκος

Τριήμερο Συνέδριο Μεταπολίτευση 50 χρόνια μετά

Τα περασμένα, άπαξ και περάσουν,

τα θυμάται ο καθένας όπως του αρέσει.

Μπαλζάκ

Αμαρτιών τους τα πλήθη και κριμάτων

Τους Αβύσσους τις εξιχνιάσει….

Τροπ. Κασσιανής

Το διοργάνωσαν η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, London School of Economics,
Μορφωτικό Ίδρυμα Δελφών (Σ. Τσομώκος) Πρώτοι – πρώτοι προσήλθαν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Ε. Βενιζέλος (όπου γάμος και γιορτή η Βασίλω πρώτη), οι τ. Πρωθυπουργοί κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ν. Κοτζιάς (τ. ΥΠΕΞ), κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (τ. ΥΠΟΙΚ). Οι τ. Πρωθυπουργοί κ. Κων. Σημίτης, Κων. Καραμανλής δεν προσήλθαν, σοφώς ποιούντες. Άλλοι προσελθόντες, πιο κάτω. Πριν παραθέσω, εν συντομία τα λεχθέντα (ΣΣ από τους περισσότερους, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε) θα σας δώσω πως είδαν την Ελλάδα της μεταπολίτευσης διάφορα επίσημα πρόσωπα. Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την Οικονομία της Χώρας τους, για τα δικά τους, βραχυπρόθεσμα, συμφέροντα.

Βολφ. Σόϊμπλε

Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη ενός ολοκλήρου, διεφθαρμένου συστήματος και όχι μιας η δύο Κυβερνήσεων Ο Πατριωτισμός είναι Καραμέλα – Ζ.Κ. Γιούνκερ στα χείλη καιροσκόπων, καραγκιόζηδων ή περιθωριακών τραμπούκων.

Χρ. Γιανναράς (Καθ. 18/01/16)

Η Ελληνική ελίτ λεηλατούσε την Ελλάδα για χρόνια και Ευρώπη, απλά, κοιτούσε.

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

       Αντιπ. SPD

Σε πολλές χώρες υπάρχει διαφθορά αλλά καμία, τουλάχιστον στην Ευρώπη, δεν είναι τερατώδης όσο στην Ελλάδα.

Ραϊνχαρτ Σίκατσεκ

Αξιωματούχος – «Λαδωτής» της SIEMENS

Το μεγαλύτερο κακό που έκαναν οι Συνταγματάρχες στην Χώρα, ήταν η Μεταπολίτευση

Στέλιος Ράμφος

(ΣΣ θα συμφωνούσα με τον σοφό αν της Μεταπολίτευσης δεν προηγείτο το ξεπούλημα, η τραγωδία της Κύπρου)

Ο Λαός έχει αλάνθαστο ένστικτο. Μπορεί να ξεχωρίζει αμέσως τους ψεύτες, απατεώνες και χυδαίους τυχοδιώκτες πολιτικούς και να τους δώσει την εξουσία.

ΑΡΚΑΣ

Προσήλθαν, λοιπόν, με το σάλπισμα του Συνεδρίου όλα τα good fellas, όπως θα έλεγε ο Σκορτσέζε, και τα ευγενείς παιδιά, όπως θα έλεγε ο αθάνατος Τσιφόρος. Άρχισαν να λιβανίζουν ο εις τον έτερον, να παρουσιάζουν, με συγκίνηση, τους αγώνες που έκαναν για να σώσουν τη Χώρα. Αηδιαστικό το θέαμα και το ακρόαμα.

Τί είπαν, λοιπόν, εν συνόψει οι πατριώτες αυτοί;

τ. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς «Μια ζωή πολέμαγα το ΠΑΣΟΚ. Μετά με το Βαγγέλη (Βενιζέλο) πολέμαγα τον Ελληνικό εχθρό. Παραδώσαμε μία Ελλάδα καλλίτερη». (Δηλ. οι Αντωνομπένηδες έσωσαν την Ελλάδα αφού διέλυσαν την οικονομία και βύθισαν στ’ άπατα την Εθνική Άμυνα) τ. Π.Τ.Δ κ. Προκόπης Παυλόπουλος «Ο Τσίπρας μου είπε: Σε επιλέγω ως Πρόεδρο γιατί η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ΕΕ» (!!!) τ. ΥΠΟΙΚ «Μάθαμε, να κάνουμε προϋπολογισμό επί μνημονίων …. (Στου Κασίδη το κεφάλι). Ο κ. Γ.Π. «μαστόρεψε» την λίστα Lagarnd αντί να την προωθήσει προς είσπραξη και ο διάδοχος του ΒΕΝΙ την εξαφάνισε!! κ. Γ. Αλογοσκούφης, ΥΠΟΙΚ επί αλήστου μνήμης Κυβέρνηση της γενικής διάλυσης κ. Κ. Καραμανλή «Είπα στις αρχές του 2008 η Οικονομία μας είναι θωρακισμένη» προφανώς εξαπατώντας Πρωθυπουργό και σύμπαν το Κοινοβούλιο. κ. Κώστας Κωστής, Διευθυντής ΜΙΕΤ Ο λαϊκισμός χαρακτηρίζει όλα τα κόμματα. κ. Ε. Βενιζέλος «Η Μεταπολίτευση, ως περίοδος, δεν τελείωσε ακόμη, (ΣΣ, Ωχ μανούλα μου τι μας περιμένει ακόμη). Να φέρουμε, επειγόντως, τον ΒΕΝΙ να την τελειώσει. κ. Ντόρα Μπακογιάννη (τ. ΥΠΕΞ): Αφηγήθηκε πως έκλεισε το τηλέφωνο στην ομόλογό της ΗΠΑ κ. Κοντολίζα Ράϊς! (ΣΣ Οποίος ηρωϊσμός!) τ. Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου: Ανέλαβα ένα υπερχρεωμένο και αναξιόπιστο Κράτος (ΣΣ Από τον κ. Καραμανλή) κ. Δημήτρης Βαγιενάς «Καθηγητής LSE» Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό προστατευόμενων και NATURA περιοχών, με την πλέον ισχνή προστασία». Καταγράφω την γνώμη του εκπροσώπου του LSE κ. Κέβιν Φεδερστόουν «Η φήμη της Ελλάδος την περίοδο της κρίσης ήταν χειρότερη από τη φήμη άλλων χωρών που αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα. Τα χρόνια της κρίσης μειώθηκε το φιλελληνικό συναίσθημα στην Ευρώπη. (ΣΣ Αυτά ενώπιον των θριαμβολογούντων πολιτικών, πρωταγωνιστών της Μεταπολίτευσης) Συνταρακτικές, όμως, είναι οι διαπιστώσεις του κ. Στεφ. Μάνου (τ. Υπουργού ΝΔ) Στην οικονομία, λαμβάνοντας υπόψη τα μέσα που είχαμε και τις επιδόσεις άλλων κρατών, δεν πήγαμε καθόλου καλά. Κάτω από τη βάση. Το 1975 το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδος ήταν λίγο μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας. Το 2023 το εισόδημα της Ιρλανδίας ήταν 3,5 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας!!! Οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών μέσης εκπαίδευσης είναι οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας! Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση Σημίτη (2001) ήταν η κατοχύρωση της εξουσίας των συνδικάτων και όχι η ανάπτυξη! Η ΕΑΒ έχει μια εκκρεμότητα 50 ετών, ο Σκαραμαγκάς 45 και η ΛΑΡΚΟ 35. Ποτάμι δισεκατομμυρίων ξοδεύθηκε για την εξυπηρέτηση «ημέτερων» Στην οικονομία Βαθμολογία κάτω της βάσης. Στα ΑΕΙ υπάρχουν 260.000 φοιτητές και 270.000 αιώνιοι φοιτητές.

Αυτά, νομίζω, επαρκούν για να περιγράψω το κλέος των πολιτικών της 50ετίας και για «κερασάκι» σας παραθέτω αποτέλεσμα της πρόσφατης δημοσκόπησης (PULSERC) το τι πιστεύει ο Ελληνικός Λαός για τα «επιτεύγματα».

Διαφάνεια: 41% προς το χειρότερο, 26% προς το καλλίτερο, 23% στάσιμο. Είσθε ευχαριστημένοι από την λειτουργία της Δημοκρατίας; Ελάχιστα ή καθόλου 30%, Μέτρια 36%, πολύ 8%, αρκετά 18%, Λίγο 18%. Προστασία περιβάλλοντος, 22% καλλίτερη, 38% χειρότερη, στάσιμη 29% Οικονομία 26% καλλίτερη, 45% χειρότερη, 19% στάσιμη

Εν τω μεταξύ στο Συνέδριο ουδείς των συμμετεχόντων αναφέρθηκε.

Στο σκάνδαλο Κοσκωτά Στο σκάνδαλο Καλαμποκιού Στον εξευτελισμό του Συντάγματος στο οποίο ενέταξαν το άρθρο 86 που συγκαλύπτει τις αρπαχτές των Υπουργών. Ελληνική πρωτοτυπία που έχρισε μονίμως την Ελλάδα βασίλισσα της Διαφθοράς. Στην κατα λήστευση των Μεσογειακών Προγραμμάτων και πακέτων Ντελόρ – Σαντέρ Στο μέγα σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Στην διάλυση του Κράτους επι διακυβέρνησης της κ. Μιμής και της κλίκας της που κατάληξε στην ταπείνωση των Υμίων. Στη μετατροπή της Ελληνικής Αστυνομίας σε Σώμα παροχής υπηρεσιών BATTLERS σε VIP’S. Στην δουλική συμφωνία Σημίτη – Ντεμιρέλ (Μαδρίτη) Στις αρπαχτές Ολυμπιακών αγώνων, Πολιτιστικών Πρωτευουσών, εξοπλισμών, κατασπατάληση χρημάτων από Υπουργούς (κυβέρνηση Καραμανλή) Στην λεηλασία της Άμυνας, την απίσχναση της, ευτελισμό της αποτροπής (Ιδιαίτερα επί Αντωνομπένηδων) Στην πτώχευση της Χώρας και την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας.

Ο τ. Πρωθυπουργός κ. ΓΑΠ ευθύς ως εξαπέστειλεν εκ Καστελόριζου τον κεραυνό του φαλιμέντου της Χώρας, μετέβη στο πλησίον παρεκκλήσιον και άναψε κερί εις μνήμην της Εθνικής Οικονομίας, Εθνικής Κυριαρχίας, φρονήματος και γοήτρου πολιτών και ΕΔ και της αποτροπής οι οποίες εκτελέσθηκαν προ ολίγου.

Στην τρομερή αύξηση της εγκληματικότητας ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ! Τα τραγικά αυτά γεγονότα έχουν λησμονηθεί και οι υπόλογοι παρουσιάζονται ως σωτήρες.

Γνωρίζω ότι σας ταλαιπώρησα αλλά δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να σας αφήσει χωρίς ενημέρωση. Ο κορυφαίος Οικονομικός αναλυτής κ. Κώστας Καλλίτσης, γράφει μόλις προχθές (Καθημερινή 10/3) – sic.

Αν έρθει ύφεση στην Ευρώπη η καθ’ ημάς μη ισορροπημένη οικονομική κατάσταση εύκολα θα γυρίσει τούμπα, το ΑΕΠ παραμένει μικρότερο απ’ εκείνο που ήταν πριν 15 χρόνια. Το Δημόσιο χρέος, τόσο το απόλυτο όσο και το ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολλαπλάσιο απ’ εκείνο πριν από 15 χρόνια όταν συναντηθήκαμε με την κρίση. Δίπλα του διογκώνεται άλλο ένα χρέος, το ιδιωτικό – μαμούθ, σε σχέση με παλαιότερα. Το έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών παραμένει πάνω από σημείο συναγερμού της κομισιόν.

Και μην ξεχνάμε: Έχουμε την μεγαλύτερη Κυβέρνηση σε αριθμό μελών απ’ αυτή της Κίνας, τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών παγκοσμίως και δίδεται σε κάθε βουλευτή ως bonus μία λιμουζίνα – Ευτυχείτε και Έρρωσθε!

Υπάρχει μεγαλύτερος θρίαμβος της οικογενειοκρατίας στο πλαίσιο της ειδικής σύνθεσης Ελληνικής Δημοκρατίας;

Το Συνέδριο τελείωσε εντός μίας πανηγυρικής ατμόσφαιράς. Η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε και προόδευσε! Αφού βγήκαν ικανοποιημένοι οι συμμετέχοντες πολιτικοί, βέβαιοι ότι συνέβαλλαν στη διάνυση μίας επιτυχημένης, για τη Χώρα, 50ετίας, αλληλοχειροκροτήθηκαν. Όπως προανέφερα αναλυτικά ΟΥΔΕΙΣ αναφέρθηκε στις ομοιότητες και ληστείες που διέπραξαν, έκαστος, κατά τη δυστυχή Χώρα την ίδια περίοδο OMERTA!

Απλές σκέψεις

Δεν κινδυνολογώ, απλά προβληματίζομαι. Κινδυνολογία και ψευτοπατριωτισμοί  είναι μακράν νοοτροπίας μου. Πάντες, των οποίων οι οφθαλμοί δεν καλύπτονται από τσίμπλες βλέπουν ότι η Χώρα δεν βρίσκεται σε ευχάριστη κατάσταση, απ’ όλες τις πλευρές. Θα μου πείτε «τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα». Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον, θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα μας αδιατάρακτη. Είναι, εντελώς, ανέξοδο. Το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει τρείς (3) Εξουσίες: Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική. Πάσα προσπάθεια γένεσης παραεξουσίας, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Πάσα απόπειρα υπονόμευσης και τορπιλλισμού της νομίμως εκλεγείσης Κυβέρνησης είναι δείγμα ανευθυνότητας και ασυνειδησίας. Έλεγχος ναι, όσο σκληρός κι’ αν είναι, σαμποτάζ, όχι. Η Εκκλησία δεν αποτελεί Εξουσία και πρέπει να ρυθμίζει τα του οίκου της. Αυτά, με το συμπάθειο.

Κύριε επίσκεψον την Άμπελον ταύτην

Σ’ ένα βαπόρον μέσα (τρις)

Μας εμπαρκάρανε

Καφέδες παξιμάδια (τρις)

Μας ετρατάρανε

Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά (τρις)

Δεν θα σας ξαναδώ πια

Μπαλάντα Επτανησιακή

(Την τραγουδούσαν κατάδικοι στο καράβι που τους οδηγούσαν για κρεμάλα)

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας αφού τους καταράσθηκε, απαγόρευσε, στη συνέχεια, την είσοδο των βουλευτών της περιφέρειας του, αυτών που ψήφισαν τον νόμο του γάμου, στους ναούς. Μήπως το επεισόδιο μας θυμίζει την μαύρη εποχή των διωγμών των εγχρώμων στην Αλαμπάμα, Μισισιπί, Τζώρτζια στις ΗΠΑ την δεκαετία του ΄60. Δεν είδα κάποιον να του τραβάει τ’ αυτί ούτε από το Υπουργείο Θρησκευμάτων ούτε από την Αρχιεπισκοπή. Τη ακολουθούσα είδηση, εντελώς απίστευτη, δεν επιχειρώ να σχολιάσω. Τη παραθέτω ως, ακριβώς έχει, από την Καθ. (15 Μαρτίου)

«Αφωνία Αριεπισκοπής

Το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αδιανόητο. Ο ιερέας και ο ψάλτης αρνήθηκαν να τελέσουν το μνημόσυνο της μητέρας του Κώστα Κατσαφάδου επειδή ο βουλευτής της Α΄ Πειραιώς… ψήφισε υπέρ των γάμων των ομοφύλων ζευγαριών. Προς τιμήν του ο βουλευτής δεν έχει σχολιάσει πουθενά το θέμα, αρνούμενος να κάνει δήλωση σε οποιοδήποτε κανάλι ή έντυπο, παρά το γεγονός ότι η στάση των ιερέων προσέβαλε ότι ιερότερο: τη νεκρή μητέρα του. Η Αρχιεπισκοπή έως τώρα σιωπά για ένα θέμα που προσβάλλει τα ιερά και τα όσια της χώρας που σέβεται τους νεκρούς ως κάτι ιερό.»

Που θα το πάνε οι ρασοφόροι;

Dura lex, sed lex (Σκληρός ο Νόμος, αλλά Νόμος)

(Θεμελιώδης αρχή του Ρωμαϊκού Δικαίου)

Η παπάς-παπάς, ή ζευγάς-ζευγάς

Θ. Κολοκοτρώνης

Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι Δημοκρατία έχουσα τις πηγές της στην Αρχαία Δημοκρατία, πρώτη στον κόσμο. Οι διάφορες πολιτικές εξουσίες, αδύναμες και επηρεαζόμενες από το λεγόμενο πολιτικό κόστος, άφησαν περιθώρια συμμετοχής της Εκκλησίας σε θέματα Κυβερνητικά. Μη ξεχνάμε ότι θρησκευτικά καθεστώτα, όπου επεβλήθησαν απετέλεσαν Τυραννίες. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζεται σε ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων (Αυτοκράτειρα Θεοδώρα 842 μ.χ.) και τη λήξη της εικονομαχίας που ταλαιπώρησε και δίχασε την συνοχή και ομόνοια του Κράτους επί δεκαετίες. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας και το γεύμα της ΠτΔ δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία ούτε της Εκκλησίας ούτε της ΠτΔ. Ανήκουν στο Λαό, στους πιστούς ή μη πιστούς της Ορθοδοξίας. Εκκλησία και ΠτΔ είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν ώστε να τηρηθεί η παράδοση. Η Εκκλησία, δυστυχώς, απεφάσισε να μη γίνει η πανηγυρική Λειτουργία και να μην συμμετάσχει στο γεύμα. Εντελώς αψυχολόγητη και ανορθόδοξη ενέργεια. Μικρό πραξικόπημα. Embargo στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Η πολιτεία, παράλληλα, αδύναμή και οσφυοκάμπτουσα, έμεινε αδρανής σ’ αυτή την εκκλησιαστική αυθαιρεσία ενώ, προς απάντηση, θα έπρεπε η ίδια να τελέσει την λειτουργία, έστω και με ένα παπά και να είναι σύμπασα, παρούσα και να υποδείξει στην κ. ΠτΔ να πραγματοποιήσει το γεύμα, απόντων των Μητροπολιτών. Προσωπικά, όπως και αρκετοί Έλληνες πολίτες, δεν ήμουν απόλυτα σύμφωνος με τον Νόμο περι γάμων. Είχα διαφοροποιηθεί σε μερικά σημεία. Εγώ όμως είμαι ένας ανεύθυνος πολίτης. Άπαξ και η πρόταση της Κυβέρνησης έγινε Νόμος του Κράτους, οφείλω να την σεβαστώ. Όπως όφειλαν να τον σεβαστούν όλοι οι ρασοφόροι και να μην εκτραπούν, ένιοι εξ αυτών, σε ύβρεις, απαγορεύσεις και αφορισμούς. Είναι αντιχριστιανικό. Η Εκκλησία της Ελλάδος ξεπέρασε κάθε όριο προσπάθειας της συμμετοχής στα της Κρατικής Εξουσίας. Διχάζει τους πιστούς ή μη πιστούς πολίτες.

Εργασία και χαρά

Δεν περνάς κυρά Μαρία, δεν περνάς – περνάς. Θα υπάγω εις τους κήπους, δεν περνώ – περνώ

Από παιδικό παιχνίδι της γειτονιάς

(Σήμερα δεν υπάρχουν γειτονιές)

Θέση στο δημόσιο νάναι, κι’ όποια να’ ναι

Ι. Κωλέτης

Μετά χαράς και ευφροσύνης άκουσε ο Ελληνικός Δημοκρατικός κόσμος την είδηση ότι αποκαταστάθηκε και ο τελευταίος, των Παπανδέου, Ανδρέας Junior γιός του Γιωργάκη, Διορίσθηκε Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της επιχείρησης ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ. Ο νεοδιορισθείς (42) εξασκούσε το επάγγελμα του βελονιστή και του καλλιεργητή στην Κρήτη. Τώρα όλοι οι άρρενες του σογιού είναι πελάτες του ΠΥ: Γιωργάκης, αργόμισθος βουλευτής, Νικολάκης Ευροβουλευτής, Αντρίκος καθηγητής ΕΚΠΑ, έτερος Αντρίκος στον Κήπο. Ερωτηθείς ο τ. Πρωθυπουργός για το ζήτημα απέρριψε κάθε περίπτωση ευνοιοκρατίας, Οργισθείς απάντησε ότι ο γιός του διορίσθηκε αξιοκρατικά (Κ. 11/03). Ζήτω το Έθνος. Ζήτω η Αξιοκρατία. (ΣΣ Ελλάδα και Αξιοκρατία είναι όροι ασύμβατοι. Νομίζω;)

Οι παγίδες σε νεαρές φιλομαθείς

Ένας Sugar daddy

My heart belongs to daddy, τραγουδούσε η αλησμόνητη Μέρυλιν Μονρόε στα γενέθλια του αείμνηστου Προέδρου Τζων Κένεντι κάποτε στη 10ετία του 60. Για Sugar daddies μίλησε ο γλυκύτατος κ. Δ. Κουτσούμπας, στους οποίους θα καταφεύγουν κορίτσια της φτωχολογιάς για να εξασφαλίσουν τα δίδακτρα για το Ιδιωτικό Πανεπιστήμια! Ομολογώ τσεκουράτο επιχείρημα. Ποιος του το σφύριξε στ’ αυτί; Τάκουσε, βέβαια, χοντρά-χοντρά από τον κ. Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρο της Πλεύσης. Των sugar daddies τον κ. Κουτσούμπα είχαν προηγηθεί, προ 15ετίας, οι sugar grandpa (Παππούδες) λαϊκού….. βάρδου.

Έλα στον παππού, έλα στον παππού

Εδώ είναι η σιγουριά και μη ρωτάς γι’ αλλού.

Είπαν….

PICASSO

Ο ακροβάτης (1910)

κ. Ν. Ανδρουλάκης, Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ: Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα μπει εμπόδιο στην αλαζονία, την ατιμωρησία και διαφθορά της ΝΔ.

Σχόλιο: Κύριε Πρόεδρε, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι οι δύο όψεις, του ιδίου νομίσματος. Να θυμίσω κάτι, σχετικά, πρόσφατο: Τη Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (Αντωνομπένηδες). Ηρεμείστε και προσπαθείστε να εξυγιάνετε το κόμμα σας, ως προτεραιότητα.

Πατέρας Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος ιερέας Μητρόπολης Είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι καλός παπάς. Στο Βόλο μία ιερόδουλη που εξομολόγησα με έκανε να κλαίω

Σχόλιο: Πολύ σωστά τα λέτε. (Υπόψη ότι ο κ. Συνοδινός υπήρξε Γεν. Διευθυντής Μεγάλου Ξενοδοχείου και μάνατζερ σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πριν χρισθεί ιερεύς)  ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.!

κ. Δ. Νάτσιος (της ΝΙΚΗΣ) Στις επερχόμενες Ευρωεκλογές η ΝΙΚΗ θα επιτελέσει δεύτερο θαύμα για το οποίο μερικοί δεν θα τρίβουν τα μάτια τους αλλά θα κλαίνε.

Σχόλιο: Σίγουρα εξαίρετε πατριώτα. Θα δώσουν εντολή οι ιερείς στους πιστούς να σας ψηφίσουν, τώρα που η Εκκλησία είναι στα πάνω της.

κ. Ντόρα Μπακογιάννη (Η Μεγάλη Δούκισσα της ΝΔ). Έφταιξε το ότι είμαι γυναίκα (…που δεν έγινα Πρωθυπουργός). Και όσο περίεργο κι’ αν φαίνεται, κι’ όσο δυσάρεστο κι’ αν είναι να το λέω παραμένει τεράστιο μειονέκτημα (ΝΕΑ 16/3)

Σχόλιο: Αν γινόταν και η ΝΜ Πρωθυπουργός τότε η χώρα δεν θα λεγόταν Ελλαδιστάν αλλά Μητσοτάκης ΑΕ.

Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκας

Το καλάθι της Σαρακοστής είναι μεσοσταθμικά ίδιο ή φθηνότερο από πέρυσί.

Σχόλιο: Τι εννοεί ο ποιητής;

κ. Στόντεμπεργκ (Γεν. Γραμματέας ΝΑΤΟ)

Μήνυμα προς εταίρους: Στείλτε αμέσως πολεμικό υλικό  στο Κίεβο. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης θα έχει συνέπεια στο πεδίο της μάχης.

Σχόλιο: Ο κ. ΓΓ, γνωστός Τουρκόφιλος, δεν ξέρω αν έκανε το ίδιο αν η Ελλάδα δεχόταν επίθεση. Εμείς συμμορφωνόμαστε στέλνοντας με τα Αντώνοφ μπόλικο πράμα…

Υφυπουργός Άμυνας κ. Κεφαλογιάννης (OPEN 17/3)

Στέλνουμε υλικά, στηρίζουμε την Ουκρανία. Δεν έχουμε κρύψει τίποτε. Οτιδήποτε φεύγει από την Χώρα είναι μη επιχειρησιακής ανάγκης.

Σχόλιο: Και τα Stingers; Και τα πυρομαχικά των 155.

Γρ. Τύπου ΝΔ ελέγχονται τα οικονομικά του κ. Κασσελάκη και οι φοροαποφυγές που έχει κάνει στο Ντελαγουέαρ.

Σχόλιο: Καλά κάνετε και ελέγχετε τα του Ντελαγουέαρ. Εσείς και το ΠΑΣΟΚ που χρωστάτε στο κράτος από 500εκ., περίπου, έκαστος ποτε θα πληρώσετε; ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Ο κ. Στ. Κασσελάκης, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ ένστολος δι’ ολίγον

«Η στρατιωτική αργκό έχει καθιερωμένη λέξη για την τουαλέτα: Καλλιόπη. Είναι σεξιστικό. Πρέπει να ονομάζεται Καλλιόπος!!

Σχόλιο: Για να επέλθει μία ισορροπία να ονομάσουμε την αγγαρεία, αγγαρείος Χρειαζόμαστε αλλαγές σε πολλά….

Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας, εξερχόμενος από την Εορτή της Γυναίκας στο Υπουργείο και αναγγέλλων την εθελοντική θητεία των Γυναικών «Πρέπει να ενδυναμώσουμε την άμυνά μας. Στα μέσα του αιώνα μας η Τουρκία θα έχει υπερβεί τα 100εκ. ενώ εμείς θα είμαστε 12 εκ.»

Σχόλιο: Μάλλον λάθος πληροφόρηση έχει ο κ. Υπουργός. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία εμείς θα είμαστε 6,5 με 7 αν δεν πατάξουμε την υπογεννητικότητα. Διότι για να βαφούν τ’ αυγά θέλουν αποτελεσματικές βαφές.

Πολεμικές θηριωδίες

Οι αιματηροί πόλεμοι Ουκρανών – Ρώσων και Ισραηλιτών – Αράβων συνεχίζονται με χιλιάδες θύματα. Οι κενοκέφαλοι μεγάλοι Ηγέτες αντί να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια να ειρηνεύσουν τα μέτωπα κάνουν οτιδήποτε να ενισχύουν τους αντιμαχόμενους. Ομιλώ, κυρίως, για την Ουκρανία που την φορτώνουν με πάσης φύσεως υλικό και ενισχύουν τον κ. Ζελένσκι στις φιλοδοξίες του να νικήσει την Ρωσία. Ο κ. Πούτιν είναι αδίστακτος και απρόβλεπτος. Στις 15 Μαρτίου ΄68 σημειώθηκε στον βρώμικο πόλεμο του Βιετνάμ ένα από τα πλέον ειδεχθή, αποτρόπαια εγκλήματα. Μια διμοιρία νεοαφιχθέντων από ΗΠΑ στρατιωτών υπό κάποιον αιμοδιψή υπολοχαγό μπήκε σε ένα χωριό, εξαθλιωμένων γυναικόπαιδων και γερόντων και τους κατέσφαξε. Τα θύματα ξεπέρασαν τα 500. «Νόμιζα ότι κρυβόντουσαν αντάρτες Βιεκόγκ. Εγώ διαταγές πήρα» είπε ο Υπολοχαγός. Το ίδιο είπε και ο Διοικητής του Άουσβιτς Συνταγματάρχης Ρούντολφ ΕS όταν απελογείτο στη Νυρεμβέργη. «Εγώ διαταγές έπαιρνα και εξόντωσα 2.500.000 Εβραίους και 500.000 λοιπών κατηγοριών». Το ίδιο είπαν και συμμορία Τσένι – Ραμσφελντ - Τόνι Μπλερ, όταν ισοπέδωσαν το Ιράκ. «Νομίζαμε ότι διέθετε χημικά όπλα» (1.200.000 νεκροί Ιρακινοί, 6000 Αμερικανόπουλα, τα θύματα). Η κτηνωδία συνεχίζεται και σήμερα χωρίς κανείς, από ψηλά, να συγκινείται. Η μοίρα των αδυνάτων.

Νέο ΔΣ στο Πολεμικό Μουσείο

Η Διοίκηση υπό τον πολιτευτή της ΝΔ κ. Αναστ. Λιάγκο αντικαταστάθηκε με νέα υπό τον Πτέραρχο κ. Ιω. Καραμεσίνη (Πρόεδρο) – Ναύαρχο κ. Αλεξ Διακόπουλο, Πρόεδρο – ceo EAB (α’ Αντιπροέδροι), Αντ/γο κ. Ιωάννη Τζανακάκη (Β΄ αντιπρόεδρος). Εδώ τελειώνει η στρατιωτική παρουσία και το ΔΣ συμπληρώνεται με τους: κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, Επιχειρηματία κ. Μιχάλ Τζαμάζ (ΟΤΕ), στέλεχος Επιχειρήσεων κ. Ευστ. Ποταμίτη, Δικηγόρο κ. Παν. Λασκαρίδη, Υποστράτηγο Ε.Τ. - Εφοπλιστή Σημειώνεται, βεβαίως, η επανεμφάνιση του Ναυάρχου κ. Άλεξ Διακόπουλου, μετά την ΕΑΒ. Ο κ. Υπουργός έχει τους ανθρώπους του και τις φιλοδοξίες του. Καλή Επιτυχία. Ευρωβουλή

Ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης κ. Ζαγοράκης (Δεν έχει πρόβλημα με ποιο κόμμα) κάνουν προσπάθεια να επανέλθουν στην Χρυσοφόρο Ευρωβουλή, για πολλαπλή θητεία. Το ίδιο και η κ. Σπυράκη. Η κ. Βοζεμπεργκ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει Τρίτη εκλογή. Μήπως πρόκειται περί ευφυΐας και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Λέγεται, επίσης ότι ο κ. Γ. Κύρτσος, της ΝΔ, αποκλεισθείς από την λίστα της ΝΔ, προσφέρεται για υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν γνωρίζω, τελικά, ποιος Στρατηγός (Φλώρος ή Στεφανής). Θα επιλεγή από την ΝΔ Προσωπικά, όποιος κι’ αν είναι δεν τον ζηλεύω βλέποντας την υποχρεωτική παρέα του με «προσωπικότητες» και ότι θα έχει προϊστάμενο τον Βαγγέλα (τον κ. Ε. Μεϊμαράκη εννοώ). Όσον αφορά στον επίτιμο ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Κων. Φλώρο, πληροφορήθηκα ότι αρχίζει σειρά διαλέξεων με αντικείμενο προβλήματα Άμυνας και θέματα που ο ίδιος διαχειρίστηκε κατά την 4ετή θητεία του στον υψηλότατο θώκο των ΕΔ.

Ποτ – Πουρί

Επισπεύδονται οι διαδικασίες προμήθειας 34 μεταφορικών Ε/Π BLACKHAWK για την Αεροπορία Στρατού Αδήριτη ανάγκη για την ενίσχυση της που ταλαιπωρείται ακόμη με τα γερασμένα Χιούϊ  που έπρεπε ήδη να έχουν αποσυρθεί. Προσδοκόμενος χρόνος ενάρξεως παραλαβής 2027-2028. Εν το μεταξύ η φαρσοκωμωδία με τα Ε/Π ΝΗ-90 συνεχίζεται. Προ ημερών παραλήφθηκε το 16ο (Από τα 20 για την προμήθεια των οποίων είχε υπογράψει μία άθλια σύμβαση ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου – 2003!!) Επιδιώκεται η υπογραφή σύμβασης FOS (υποστήριξη) για τα τελευταία έξη (6), ενώ τα πρώτα δέκα έχουν αφεθή στο έλεος του Αιόλου! Τα πανάκριβα και καλά αυτά Ε/Π έπρεπε να έχουν διαθεσιμότητα τουλάχιστον 80%. Τι πταίει; Ο κ. Υπουργός ας παρακάμψει τον Νόμο της OMERTA που διέπει τις σχέσεις πολιτικών (ανεξαρτήτου χρώματος) οφείλει να παρουσιάσει την εικόνα «Προμήθεια Ελικοπτέρων NH-90». Υπενθυμίζω ότι υπεύθυνος με τον υπόλογο είναι και ο συγκαλύπτων. Δύο ελικόπτερα τύπου WESTLAND – AGUSTA της LEOPARDI (Ιταλία) δωρήθηκαν από το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος στο ΕΚΑΒ, για αερομεταφορές ασθενών, πλήρως διαμορφωμένα σε νοσοκομειακά. ΕΥΓΕ στο ΙΣΝ. Τέτοιες δωρεές μπορούσαν να κάνουν και άλλοι που διακηρύσσουν την αγάπη τους στον χειμαζόμενο Λαό. Αντιλαμβάνεσθε ποιους εννοώ. Εργοστάσιο κατασκευής DRONES κατασκευάζει στην Ουκρανία η Τουρκική BAYRACTAR σε περιοχή εγγύς του Κιέβου. Μεγάλο τόλμημα, ενώ ο πόλεμος μαίνεται εκεί ακριβώς. Προγραμματισμένη παραγωγή 120 drones ετησίως και προσωπικό 500 ατόμων. Το Υπουργείο κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (κ. Κικίλιας) ανακοίνωσε μετά σαλπίγγων και κιθάρας ότι προκηρύσσει διαγωνισμό, για αναβάθμιση δύο (2) Ε/Π PUMA και προμήθεια δύο μηχανικών βαρούλκων και δύο μεγάλων δεξαμενών αεροπυρόσβεσης. Η αλήθεια είναι ότι η αναβάθμιση είναι παλιά υπόθεση, έχει κατακυρωθεί σε εγχώρια εταιρεία, ενώ, όντως, προχώρησε σε διαγωνισμό για βαρούλκα και δεξαμενές. Λέγεται μάλιστα ότι οι προσφερθείσες δεξαμενές έχουν πρόβλημα πιστοποίησης. Παράλληλα, ανακοινώθηκε, ότι το Υπουργείο προχωρεί σε προκήρυξη διαγωνισμού προμήθειας δέκα (10) ελικοπτέρων, Πυροσβεστικών μεσαίου τύπου, για περαιτέρω ενίσχυση της πυρόσβεσης.   Το μεγάλο γεγονός, όμως, είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης ν’ αγοράσει επτά (7) Πυροσβεστικά αεροπλάνα CL-500 (CANADAIR) τα οποία θα ενισχύσουν σοβαρά την Πυροσβεστική. Η απόφαση, όπως λέγεται, ελήφθη από τον κ. Πρωθυπουργό προσωπικά και θα υπογράψει σχετική συμφωνία με τον Πρωθυπουργό του Καναδά, ένθα θα μεταβεί την 25η Μαρτίου. Τι έγιναν τα τρία (3) CANADAIR που έχουμε στείλει στην Γαλλία για…. επισκευή; Και με την στελέχωση και συντήρηση; Κάθε ιπτάμενο υλικό καταλήγει να καλύπτεται σ’ αυτά από την ΠΑ Διερωτώμαι αν το ΓΕΑ ενημερώνεται, συμμετέχει στην σύνταξη προδιαγραφών. Μετά έρχεται το σπουδαίο θέμα της Ελληνικής συμμετοχής. Εδώ θα πρέπει να έχουν το νου τους ΓΔΑΕΕ και οι εγχώριοι κατασκευαστές (ΣΕΚΠΥ, βασικά). Εξ’ άλλου, δεν πρέπει να επιδιωχθεί κάποια ομοιοτυπία με τα υπάρχοντα;

Αφελείς απορίες…..

Το ΠΝ παρέλαβε τα δύο (2) πρώτα υπερσύγχρονα Ε/Π, MH-60R. Κακότυχα και καλορίζικα. Ανακατεύοντας ακόμη πέντε (Σύμβαση επ. ΥΕΘΑ κ. Ε. Αποστολάκη) Να δούμε πως θα έλθουν οι υπερσύγχρονες φρεγάτες επί των οποίων θα επιχειρούν τα νέα Ε/Π.

Το ξέρατε αυτό;

Η ΝΔ υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κέρδισε στις εκλογές του 2023 με 40,56% και αριθμό ψήφων 2.114.780. Στις εκλογές του 2009 η ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Κων. Καραμανλή Β’ αφού τίναξε στον αέρα την οικονομία έχασε τις εκλογές με ποσοστό 33,47% και αριθμό ψήφων 2.295.719! Ήτοι 180.000 περίπου, ψήφους περισσότερους από τον θριαμβευτή Κυριάκο. Τι παιχνίδια παίζει η κάλπη! Τον κ. Κων. Καραμανλή Β’ η Νταβατζιδοκτόνο κέρδισε ένας άλλος γόνος ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου με 43,92%, ο οποίος, με τη σειρά του τίναξε τον πάγκο στον αέρα. Ρίξτε μια ματιά στην όλβιο, ευτυχούσα και αναπτυσσόμενη Χώρα μετά Σημίτη: Κ. Καραμανλή – Γιωργάκης Παπανδρέου, Αντωνονπένηδες (κι’ αυτός της ελίτ) – (Τσίπρας) – Επάνοδος γόνου, Κυρ. Μητσοτάκη.

Ευτράπελα …. στρατιωτικά

Γιούργια, γιούργια,εμπρός για τα παλιούρια …

(Κραυγή επιθέσεως ατάκτων, άλλων εποχών)

Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.)

Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο (Κολοκοτρώνη 13, Αθήνα) και πριν το κατασπαράξουν, διάφορα και ποικίλα κομματικά τρωκτικά, ήταν παντοδύναμο. Ακόμη και Τράπεζα διέθετε (Τράπεζα ΜΤΣ και αργότερα Γενική). Την διαμέλισαν διάφοροι ΥΕΘΑ με τα σαϊνια τους που διορίζονταν ως πρόεδροι.

Σήμερα, αιφνιδίως, κατόπιν διαταγής του κ. Κεφαλογιάννη (ΥΦΕΘΑ) εισέβαλε να καταλάβει το ισόγειο και τον ημιόροφο μία νεόκοπη, υπό ίδρυση ΑΕ, εποπτευόμενη από το ΥΕΘΑ. Ταυτότητά της δεν γνωρίζουμε, ούτε διοίκησή της. Πως και γιατί; Δεν υπάρχουν τόσα και τόσα κτίρια στην Αθήνα ιδιοκτησίας ΥΕΘΑ, και σκόπευσαν το ΜΤΣ; Μα οι στρατιωτικοί είναι δεδομένοι, δεν διαμαρτύρονται. Αγανακτούν όμως. Το ΔΣ του ΜΤΣ διορισμένο από τον κ. Υπουργό τι έκανε; ΕΛΕΟΣ!

ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα ΜΤΣ). Νοσοκομείο για απόστρατους, Βετεράνους ΕΔ και τις οικογένειές τους. Φιλοξενεί και άλλους ασφαλισμένους, συνήθως μπαταχτζήδες. Διαθέτει πολιτικό και στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό, εξαιρετικού επιπέδου και Γεν. Διευθυντή κορυφαίο στρ. Γιατρό (εα). Η εποπτεία του ΜΤΣ (του οποίου ο Πρόεδρος είναι και Πρόεδρος του ΜΤΣ) οφείλει να περιορίζεται σε διοικητικά θέματα και ουχί σε συμμετοχή εγχειρήσεων ή κολονοσκοπήσεων. Εννοείτε τι εννοώ!... Έλεος Το να είσαι φίλος του Υπουργού δεν σημαίνει ότι είσαι και Doctor. ΟΣΜΑΕΣ (Οικοδομικός Συνεταιρισμός Αξιωματικών Στρατού)

Δυστυχώς αυτός υπαγόμενος στο ΥΕΘΑ συνεταιρισμός ταλαιπωρείται επί 10ετίες και από το ΥΕΘΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιχειρεί να επισημοποιήσει την παρουσία του. (Μαλεσίνα Λοκρίδος) αλλά εμπαίζεται. Προ τριμήνου, αλλά και πρόσφατα, έχει υποβάλει υπόμνημα στον ΥΦΕΘΑ εκλιπαρών και θερμοπαρακαλών για διορισμό Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να προβεί σε πληρωμή των χρεών του. Κανένα φως. Η ΔΕΗ τον έχει θέσει υπό προθεσμία. Θα διακόψει την παροχή σε 10 ημέρες και θα μείνει χωρίς ρεύμα ολόκληρος οικισμός (1200 σπίτια)

Η επανασύνδεση μετά είναι προβληματική και πιθανότατα ο οικισμός και οι επισκέπτες του θα μείνουν στα κρύα τα λουτρά και το ΠΑΣΧΑ! Ξανά Έλεος.

Σημ. Έρχονται εκλογές. Γιατί εξαγριώνουν τόσο του στρατιωτικούς, πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι είναι δεδομένοι.

Και κάτι… αεροπορικό

Πολλές συζητήσεις γίνονται για κατασκευή εγχωρίως DRONES ή UAVS, χωρίς να βλέπουμε φως. Δύο επιχειρεί να κατασκευάσει η ΕΑΒ αλλά είναι μακρά ολοκλήρωσης και πιστοποίησης. Ένα 100% Ελληνικής κατασκευής (ΠΑ) είναι ο ΠΗΓΑΣΟΣ. Η Πολεμική Αεροπορία το δοκίμασε επιτυχώς και το προώθησε στη ΓΔΑΕΕ για χρηματοδότηση. Εκεί αναμένει, έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση. (Το τι γίνεται στην Τουρκία τα ξέρετε). Κυκλοφορούν διάφορες φήμες. Απορρίπτω αυτή που επιμένει ότι το έβαλε στο ψυγείο ο Γ.Δ/ντης Ναύαρχος κ. Αλεξόπουλος. Γιατί να το κάνει; Μήπως λόγω εντολής άνωθεν; Μήπως το ταμείο είναι μείον; Για άλλες «ψιλοδουλίτσες» διατίθενται πιστώσεις.

The post «Η Ελληνική ελίτ λεηλατούσε την Ελλάδα για χρόνια και Ευρώπη, απλά, κοιτούσε»-Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
ελλαδα, απλα, ευρωπη, κυριακή της ορθοδοξίας, ντορα μπακογιαννη, ολυμπιακοί αγώνες, το φως, στην κ, 25η μαρτιου, καθημερινη, london, school, βενιζελος, παπανδρεου, αντ, σαμαρας, κων, spd, siemens, κυπρος, ΠΑΣΟΚ, δηλ, τσιπρας, μιετ, ηπα, lse, natura, νεα δημοκρατια, εαβ, εκκρεμότητα, λαρκο, αει, πτώχευση, γαπ, sic, αεπ, χρεος, bonus, σημαίνει, συνταγμα, κερκυρα, φως, οφείλω, junior, ceo, κρητη, εκπα, sugar, heart, γεν, νικη, δουκισσα, συριζα, υεθα, ρωσία, νέα, αλεξ, οτε, βοζεμπεργκ, γεεθα, black, hawk, αδήριτη, omerta, agusta, εκαβ, puma, εταιρεία, γαλλια, γεα, γδαεε, εκλογες, ήτοι, αθηνα, τρωκτικά, τραπεζες, μτσ, νιμτσ, συμμετοχή, δεη, πασχα, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, εθνος, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δωρο πασχα, βασιλικος γαμος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, δουκισσα νομικου, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, νεκρος συνταγμα, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, τραπεζα κυπρου, ιταλια εκλογες, κυπρος εκλογες, νεος παπας, γιορτη σημερα, δεη πληρωμη, ξανα, κομματα, αυτοδιοικηση, κυριακή της ορθοδοξίας, ήτοι, ρουντολφ, omerta, πτώχευση, χωρες, ρωσία, αντ, το θεμα, γδαεε, αεπ, αουσβιτς, γαμος, γεεθα, γνωμη, γυναικα, δημοκρατια, εαβ, εθνικη, εκπα, εκαβ, ηγεσια, ηπα, θεμα, θητεια, θρησκευτικα, ιρακ, καθημερινη, κεφαλονια, λαρκο, μεγα, μητερα, μνημοσυνο, μτσ, οικονομια, ουκρανια, παιχνιδια, περιοδος, πλαισιο, πυροσβεστικη, τα νεα, τηλεφωνο, υεθα, υφεση, φημες, φως, ψυγειο, ceo, lse, puma, αγαπη, αυγα, αγωνες, αδήριτη, αει, αυξηση, αρθρο, ελεος, αιωνιοι φοιτητες, αλεξ, αμυνα, ανδρουλακης, αρχαια, απωλεια, αυτι, βαθμολογια, βιετναμ, βοζεμπεργκ, βρισκεται, γαπ, γεα, γεγονοτα, γεγονος, γεν, γινει, γινεται, γινονται, γιανναρας, δευτερο, δεξαμενες, διδακτρα, δημοσιο, δυστυχως, δηλωση, διοικηση, διοικητης, δωσει, δειγμα, εγινε, εγκληματα, ευκολα, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, εκκλησια της ελλαδος, εκκρεμότητα, ελλειψη, ενεργεια, ενημερωση, εννοειτε, ενστικτο, εξυπηρετηση, εποχη, επρεπε, επτα, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ετοιμο, ετων, ευθυνη, εφημεριδα, ζαγορακης, ζωη, ιδια, ιδιο, ιδρυση, υποθεση, υφυπουργος, θαυμα, θεοδωρα, θυμιζει, θωμας, ιδρυμα, εικονα, ισορροπια, κυβερνηση, κυριε, κιεβο, κομμα, κτιριο, κτιρια, λαθη, λαθος, λεηλασια, λειτουργια, ληστειες, ληξη, λογια, μαμουθ, ματια, μιμης, μοιρα, μητσοτακης, μιετ, μικρο, μαρια, νικη, νιαρχος, νιμτσ, νυρεμβεργη, ντορα, ομονοια, οφείλω, παιδια, παπακωνσταντινου, πεδιο, υπογραφη, πολεμικη αεροπορια, πολιτεια, πουτιν, προβληματα, ρευμα, σιγουρα, συνεχεια, συνταξη, σειρα, συμμετοχή, σημιτης, σωμα, συμπαν, ταυτοτητα, το εθνος, τουρκια, τοπικη αυτοδιοικηση, το φως, τονι, τρια, τριτη, τρωκτικά, ισογειο, φημη, χειλη, χημικα, χρονος, ψαλτης, ψευτες, agusta, αθανατος, βαφες, black, bonus, δημητρης, hawk, heart, γιορτη, ηγετες, χωρα, ιατρικο, η εφημεριδα, υπουργειο, junior, κηπο, κωστας, κων, κυριακη, london, μεινει, μια ματια, natura, νεκροι, νοσοκομειο, οψεις, παιχνιδι, πηγες, school, σημαίνει, sic, στην κ, sugar, τουμπα, τραπεζα, θεματα, υλικα, υλικο, βεβαιως, ξεπουλημα
Αναζητήσεις
i-elliniki-elit-leilatouse-tin-ellada-gia-chronia-kai-evropi-apla-koitouse-diaxifismoi-me-ton-kfragko.htm
Τυχαία Θέματα
Η Ελληνική, Ελλάδα, Ευρώπη, -Διαξιφισμοί, Κ Φράγκο,i elliniki, ellada, evropi, -diaxifismoi, k fragko