Η Παλλαϊκή Άμυνα προϋπόθεση της Άμυνας

Η ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ(ΠΑΜ) ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ-ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Γράφει ο Δημήτρης Σκουτέρης

Αναζητούμε εις μάτην, αν η χώρα βαδίζει με βάση κάποιο Αμυντικό Δόγμα, το οποίο έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση, ή κινείται (?) με βάση αυτοσχεδιασμούς του πρωθυπουργού ή και του ΥΕΘΑ, οι οποίοι αυτοσχεδιασμοί ενίοτε συγκρούονται. Επικοινωνιακά στο εσωτερικό τα πηγαίνει άριστα, δεδομένης της σχέσης της με τα συστημικά μέσα ενημέρωσης . Η πραγματικότητα όμως δυστυχώς την διαψεύδει.

Πανηγυρίζουν

κυβέρνηση και συστημικά ΜΜΕ για την αγορά των F 35, αλλά και της δοθείσας Αμερικάνικης «βοήθειας» σε λοιπό στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά αποσιωπούν τι προωθείται στην Ουκρανία από στρατιωτικό υλικό που υπάρχει στα ελληνικά στρατόπεδα μετά από εντολή των ΗΠΑ. Η ένοχη αποσιώπηση αφορά και στον στρατιωτικό εξοπλισμό που ήδη προώθησαν από τα νησιά του Αιγαίου στην Ουκρανία- η Ελλάς αποικία χρέους γαρ . Γεγονός που καθιστά τα νησιά μας ευάλωτα αμυντικά. Συνυπολογίστε παρακαλώ και την τραγική κατάσταση που οδήγησαν το Πολεμικό μας Ναυτικό, την οικονομική και όχι μόνον απαξίωση του  καθοριστικότερου παράγοντα επί του πεδίου-του ένστολου, και συνδυάστε τα αυτά με την αγορά από την Τουρκία 40 F 16 και την αναβάθμιση άλλων 79 αεροσκαφών και θα έχετε πεντακάθαρη «εικόνα» της άμυνας του Αρχιπελάγους του Αιγαίου. . Μητσοτάκης (αλήθεια ποιος είναι ο ψεύτης τελικά ο Τσίπρας που σας τα έλεγε ή εσείς;)  και ΝΔ εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα όταν έλεγαν ότι οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν F 16 στην Τουρκία.

Οι «σύμμαχοι» Αμερικανοί δια της κας Νούλαντ υποσχέθηκαν (υπό όρους) στον Ισλαμοφασίστα Ερντογάν και την συμμετοχή της Τουρκίας στην αγορά των F 35. Επισημαίνουμε επίσης την διαφοροποίηση της τουρκικής κοινωνίας σχεδόν στο σύνολό της και την στροφή της προς τον αναθεωρητισμό, ως αποτέλεσμα της ιδεολογικής παρέμβασης του ΑΚP που μετατρέπει σταδιακά τα εκατομμύρια των Τούρκων μουσουλμάνων σε Ισλαμιστές. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι ως Λαός, ως Πολίτες, ως Πατριώτες, αλλά επιτέλους και ως Πολιτεία να πάρουμε τα μέτρα μας και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν. Απαιτείται αφύπνιση- αυτενέργεια-ατομικές αλλά και συλλογικές πρωτοβουλίες – να λειτουργήσουμε με βάση και το διαχρονικό πατριωτικό τσαγανό του Έλληνα.

Στα προαναφερθέντα προσθέστε παρακαλώ ότι ζούμε σε μια περιοχή του κόσμου που οι φυσικοί κίνδυνοι (σεισμοί-πυρκαγιές-πλημμύρες-ανεμοστρόβιλοι-καταιγίδες) εύκολα μετατρέπονται σε φυσικές καταστροφές με ολέθρια αποτελέσματα. Είτε λοιπόν βρισκόμαστε σε περίοδο ειρήνης είτε θα βρεθούμε σε εμπόλεμη κατάσταση (γεγονός που το απευχόμαστε, αλλά πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για αυτό) το ερώτημα που προβάλλει είναι ποια είναι η βέλτιστη διαχείριση αυτών των απειλών, αυτών των κινδύνων. Η απάντηση είναι μία και μοναδική: Η οργάνωση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνον των νησιών σε καθεστώς Παλλαϊκής Άμυνας (ΠΑΜ). Δεν ανακαλύπτουμε εμείς τον τροχό αν αναλογισθούμε ότι συστήματα Παλλαϊκής  Άμυνας έχουν αναπτύξει αρκετά κράτη: από το εμπόλεμο Ισραήλ μέχρι την ουδέτερη Ελβετία κλπ κλπ.

Το 1998 το ΠΑΣΟΚ με εισηγητή (το σημερινό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) Αντώνη Κοτσακά είχε εισάγει προς ψήφιση και τελικά θεσμοθετήθηκε με τον Νόμο 2641/1998 η Παλλαϊκή Άμυνα .(https://www.e-nomothesia.gr/kat-politike-prostasia-psea-pallaike-amyna/n-2641-1998.). Κατά τα άλλα εγκαλείται από τα συστημικά ΜΜΕ και την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη ο βουλευτής Λέσβου ιατρός κ. Παρασκευαϊδης, γιατί τόλμησε να μιλήσει για το αυτονόητα, δηλαδή την οργάνωση Παλλαϊκής Άμυνας στη Λέσβο «την ώρα που η Τούρκικη Χαμάς απειλεί τα νησιά μας». Το Αθηνοκεντρικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο. Οι άκαπνοι, συμπεριλαμβανομένου του Ανδρουλάκη, συνεχίζουν πολιτικές Σημίτη( που γκρίζαραν τα Ίμια). Είναι ΥΒΡΙΣ για την ιστορία του Κινήματος να λησμονούν τις τότε πατριωτικές του θέσεις, να λησμονούν ότι ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ζητήσει την συγκρότηση της Παλλαϊκής Άμυνας και το είχε μάλιστα αναθέσει στον αντιδικτατορικό αγωνιστή Μπάμπη Γεωργακάκη  (βουλευτή Ρεθύμνου και μετά Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αιγαίου).

Υπάρχει, λοιπόν, σήμερα δικαιοδοτική βάση πάνω στην οποία μπορούν να στηριχθούν οι Περιφέρειες-οι Δήμοι-οι τοπικοί φορείς-εθελοντικές ομάδες πολιτών και να αναλάβουν πρωτοβουλίες συγκρότησης Τμημάτων ΠΑΜ ανά Δήμο. Προφανώς απαιτείται επικαιροποίηση διατάξεων του Ν.2641/1998, αλλά ουδείς μπορεί να αναμένει από τους μεσίτες και μεταπράτες της σημερινής αστικής τάξης αλλά και το πολιτικό τους προσωπικό να αναλάβουν πρωτοβουλίες, όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Τους βλέπουμε και με τους εξοπλισμούς, τους βλέπουμε και με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα, τους βλέπουμε με την υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Ερντογάν, τους βλέπουμε στα διαρκή «Yes Man» ως σύγχρονοι «νενέκοι» στις ΗΠΑ, τους βλέπουμε να αδειάζουν νησιά και στρατόπεδα από τον οπλισμό τους για να σταλούν στην Ουκρανία (σοβαρά είναι πατριωτική πολιτική αυτή;)   

Το βάρος λοιπόν  πέφτει στον απλό ΠΟΛΙΤΗ, που καλείται να τιμήσει τον τίτλο πολίτης, να παύσει να λειτουργεί ως υπήκοος. Οι διάφορες Εθελοντικές ομάδες ποικίλου προσανατολισμού που ήδη υπάρχουν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως το πρόπλασμα της οργάνωσης των πρώτων τοπικών ομάδων ΠΑΜ. H λογική της Παλλαϊκής Άμυνας στηρίζεται στη μεγαλύτερη δυνατή και οργανωμένη κινητοποίηση του πολίτη, της Ελληνίδας και του Έλληνα είτε σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, είτε σε περίπτωση πολέμου.

Η αξία της Παλλαϊκής Άμυνας (ΠΑΜ) αναδεικνύεται από τον αποδεδειγμένο κρίσιμο ρόλο της πατριωτικής αντοχής των πολιτών στις υπαρκτές πολεμικές συρράξεις. Η συγκρότηση της Παλλαϊκής Άμυνας σε όλη την χώρα, αλλά πρωτίστως  στα νησιά μας, θα αυξήσει το βαθμό αποτρεπτικότητας  στο όποιο αμυντικό δόγμα της Ελλάδας. Περισσότερο από ότι, η απόκτηση των (για πολλούς λόγους προβληματικών) F-35. Η συμμετοχή των πολιτών , τονώνει το ηθικό τους και είναι μία εξόχως δημοκρατική διαδικασία δεδομένου ότι αισθάνονται ότι υπερασπίζονται την πατρίδας.

Η Παλλαϊκή Άμυνα δεν σχετίζεται μόνον με εξοπλισμούς ή και τεχνοκρατικές προσεγγίσεις, είναι κορυφαία  κοινωνική διαδικασία που αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες και συμβάλλει στη διαμόρφωση υγειών στην ψυχή και στο πνεύμα πολιτών. Εφοδιάζονται οι πολίτες με γνώσεις, ώστε στις συγκεκριμένες στιγμές κινδύνου (από φυσική καταστροφή ή σε εμπόλεμη κατάσταση) να έχουν εμπεδώσει μέσω ασκήσεων, μέσω της ενημέρωσης αλλά και της  εκπαίδευσης, πώς θα κινητοποιηθούν. Έτσι επιτυγχάνουμε άμεση κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας , την καλύτερη δύναμη αποτροπής.

Πολιτικός Αναλυτής, [email protected], @skouterisd1, https://www.facebook.com/dimitris.skouteris.94 

The post Η Παλλαϊκή Άμυνα προϋπόθεση της Άμυνας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παλλαϊκή Άμυνα ϋπόθεση, Άμυνας,pallaiki amyna ypothesi, amynas