Ισοπέδωση της Γάζας: 6.000 βόμβες και οι Ισραηλινοί διέταξαν απομάκρυνση αμάχων για όσα έρχονται

Όσα γίνονται στη Γάζα αυτές τις ώρες είναι ασύλληπτα. Το Ισραήλ «αδειάζει» τις αποθήκες πυρομαχικών του και τα στοιχεία για τους βομβαρδισμούς που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι σοκαριστικά. 6.000 βόμβες έχουν πέσει στη Γάζα από το περασμένο Σάββατο.

Το Ισραήλ έριξε 6.000 βόμβες στη Γάζα από το περασμένο Σάββατο. Περισσότερες από όσες έριχναν ετησίως οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, με εξαίρεση το 2018-2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.Η Γάζα έχει έκταση 378 τ.χλμ.

ενώ το Αφγανιστάν 652.864 τ.χλμ. https://t.co/9rPY0CQggs

— Dina Vayena (@DiVayena) October 13, 2023

Israel admitted that it dropped about 6,000 bombs on #Gaza since Saturday. This chart shows the same number of bombs dropped on #Afghanistan by the #US in an entire year, noting that Gaza is only 378 sq. km, while Afghanistan is 652,864 sq. km. pic.twitter.com/LfSqJz6q91

— Quds News Network (@QudsNen) October 13, 2023Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε σήμερα την εσπευσμένη απομάκρυνση «όλων των αμάχων» της πόλης της Γάζας προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, την έβδομη ημέρα του πολέμου με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Israeli warplanes target an entire row of civilian tower blocks with missiles in the Sudaniyyah area of Gaza: homes.. where children live pic.twitter.com/zyQK4Srq44

— Sarah Wilkinson (@swilkinsonbc) October 13, 2023Σε ανακοινωθέν που δημοσιοποίησε, ο Τσαχάλ ανέφερε πως ζητεί «την εσπευσμένη απομάκρυνση όλων αμάχων της πόλης της Γάζας από τα σπίτια τους από τον νότο για την ασφάλειά τους και να μετακινηθούν προς τη ζώνη νότια του Ουάντι Γάζα», μικρού ποταμού στο νότιο τμήμα της πόλης.«Δεν θα επιτραπεί να επιστρέψετε στην πόλη της Γάζας παρά με νεότερο ανακοινωθέν», πρόσθεσε ο στρατός.Διεμήνυσε ακόμη πως η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας τις επόμενες ημέρες.Ακόμη, ο ισραηλινός στρατός διεμήνυσε στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να μην πλησιάζουν τον «φράκτη» –το τείχος– που χωρίζει τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα από την ισραηλινή επικράτεια.

The post Ισοπέδωση της Γάζας: 6.000 βόμβες και οι Ισραηλινοί διέταξαν απομάκρυνση αμάχων για όσα έρχονται appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα