Καλό θα είναι να πάψουν να επικαλούνται στην κυβέρνηση τη Βουλγαρία για να στηρίξουν ψεύδη ακόμη και στην Άμυνα

Επειδή οι κυβερνήσεις μας και ειδικά η σημερινή έχουν την τάση να υποτιμούν άλλες χώρες, καλό είναι να «μαζευτούμε». Αποκούμπι της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να στηρίξει το παντελώς αστήρικτο αφηγήμα της για το πόσο καλά είναι τα οικονομικά μας ήταν η Βουλγαρία.  Για να δούμε λοιπόν δύο ειδήσεις που δημοσίευσε τις τελευταίες ημέρες ,το υπό τον έλεγχο του κ.Μητσοτάκη Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Είδηση πρώτη:

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε οριστικά τις τροποποιήσεις του νόμου

για την Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις βάσει του οποίου οι στρατιωτικοί θα λάβουν αύξηση στον μισθό τους – ένα μέτρο που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2025.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από κοινού από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και εγκρίθηκε ομόφωνα με 164 ψήφους υπέρ.

Σύμφωνα με τον τροποποιημένο νόμο, ο βασικός μηνιαίος μισθός των στρατιωτικών θα καθορίζεται ετησίως με βάση τον εθνικό μέσο μηνιαίο μισθό για το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπως αναφέρει το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Το ποσό αυτού του μισθού θα αυξηθεί με συντελεστή τουλάχιστον 1,2 για τους μόνιμους αξιωματικούς και με συντελεστή τουλάχιστον 1,0 για τους υποψήφιους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και το στρατιωτικό προσωπικό.

Οι μισθοί των στρατιωτικών θα αυξηθούν κατά σχεδόν 30%. Ο στρατιώτης που έχει τον χαμηλότερο βαθμό θα παίρνει 2.200 λέβα τον μήνα, από 1.450 λέβα έως τώρα. Οι μισθοί των στρατιωτικών αυξήθηκαν ήδη φέτος κατά 10%. Παρά το κίνητρο αυτό, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό κατά σχεδόν 22% λόγω των χαμηλών αμοιβών, των δυσμενών συνθηκών εργασίας, των ασαφών κανόνων για την επαγγελματική εξέλιξη, των ειδικών περιορισμών και άλλων παραγόντων.

Το ποσό των βασικών μηνιαίων αποδοχών για τους πιο χαμηλόβαθμους πολιτικούς υπαλλήλους των ενόπλων δυνάμεων θα βασίζεται στον εθνικό μέσο  μηνιαίο μισθό για το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπως αναφέρεται από το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο. Το ύψος του μισθού αυτού θα αυξηθεί με συντελεστή τουλάχιστον 0,8 για τους αποφοίτους πανεπιστημίου και με συντελεστή τουλάχιστον 0,6 για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τι γίνεται στην Ελλάδα;Το δούλεμα που έχει ρίξει στους στρατιωτικούς η κυβέρνηση Μητσοτάκη με συμμάχους συγκεκριμένους απόστρατους, δεν έχει προηγούμενο! Τώρα ετοιμάζεται να τους διαλύσει και τα στρατιωτικά νοσοκομεία ,ίσως επειδή δεν πρέπει να υπάρχουν και να χαλάνε τη «πιάτσα» στα ιδιωτικά θεραπευτήρια που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγαπά.Είδηση δεύτερη:

Το κρατικό εργοστάσιο πυρομαχικών VMZ Sopot, στο Σόποτ της κεντρικής Βουλγαρίας, ανακοίνωσε σήμερα ρεκόρ καθαρού εισοδήματος ύψους 828 εκατομμυρίων λέβα για το 2023, διπλάσιο σε σχέση με το 2022.

Το εργοστάσιο βλέπει μια αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα του. Υπάρχουν σχέδια για αύξηση της χωρητικότητάς του με χρήση νέων τεχνολογιών και γραμμών, με τις δαπάνες των πάγιων στοιχείων ενεργητικού να υπερβαίνουν τα 20 εκατομμύρια λέβα.

Το εργοστάσιο VMZ Sopot κατασκευάζει πυρομαχικά, οβίδες και πυραύλους σοβιετικού τύπου, τα οποία αγοράζουν χώρες του ΝΑΤΟ.

Τα βιβλία παραγγελιών του εργοστασίου είναι γεμάτα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τα έσοδα και τα κέρδη του αναμένεται να αυξηθούν και το 2024.

Το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά σχεδόν 500 υπαλλήλους και αριθμούσε περισσότερους από 4.100 το 2023. Το εργοστάσιο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής και προσελκύει πολλούς ενδιαφερόμενους που αναζητούν εργασία.

Τι γίνεται στην Ελλάδα:Η κρατική αμυντική βιομηχανία πνέει τα λοίσθια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι δεν κάνει κάτι για να διασώσει ότι διασώζεται, αλλά δείχνει πρόθυμη να τη σπρώξει στην άβυσσο. Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα οδηγούνται μαθηματικά σε λουκέτο, στην ΕΑΒ αλλάζουν διοικητικά συμβούλια αυξάνοντας τις αποδοχές των μελών τους (!!!)  και στα ναυπηγεία υπάρχει στασιμότητα.

The post Καλό θα είναι να πάψουν να επικαλούνται στην κυβέρνηση τη Βουλγαρία για να στηρίξουν ψεύδη ακόμη και στην Άμυνα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα