«Κόβουν» την ΕΑΒ στα δύο! Ζήτησαν τις απόψεις των Γενικών Επιτελείων Παρασκευή και ήθελαν απάντηση Δευτέρα!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΓΔΟΣΥ του ΥΠΕΘΑ έστειλε την περασμένη Παρασκευή στα Γενικά Επιτελεία (Γ.Ε) προτάσεις για σχολιασμό σχετικά με το πώς η ΕΑΒ ΑΕ μπορεί να κατατμηθεί σε δύο κομμάτια το μεγαλύτερο των οποίων θα ανήκει στο Δημόσιο και το άλλο στον υποψήφιο επενδυτή. Το αξιοπερίεργο εδώ είναι ότι οι απόψεις των Γ.Ε ζητήθηκαν να έχουν σταλεί την Δευτέρα που μας πέρασε!

Είναι γνωστό ότι το θέμα της ανάταξης της ΕΑΒ ΑΕ

απασχολεί την Κυβέρνηση εδώ και πάνω από δύο χρόνια, αλλά και ότι από την φύση του το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό επειδή σχετίζεται με την εν χρόνω απόδοση των μέσων των Ε.Δ που ανατίθενται στην ΕΑΒ ΑΕ για Εργοστασιακή Συντήρηση αλλά και επειδή η ανάταξή της σε ένα σύγχρονο πυλώνα της Εθνικής μας Οικονομίας είναι επιβεβλημένη.

Ο ελάχιστος χρόνος που διατέθηκε στα Γ.Ε για έκφραση απόψεων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δείχνει δύο πράγματα:

Είτε ότι οι αποφάσεις για το μέλλον της ΕΑΒ ΑΕ έχουν ήδη ληφθεί και οι απόψεις των Γ.Ε δεν ενδιαφέρουν πραγματικά και επομένως ό λόγος που ζητήθηκαν είναι προσχηματικός για να καλυφθεί ο τύπος μόνον και όχι η ουσία του ζητήματος.‘Η ότι η ΓΔΟΣΥ παρά το γεγονός ότι αποτελεί φορέα του ΥΠΕΘΑ, δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα του ζητήματος με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι ο σχολιασμός ενός τόσο σοβαρού ζητήματος μπορεί να γίνει μέσα σε λιγώτερο απο 4 ημέρες οι δύο από τις οποίες είναι το Σάββατο και η Κυριακή. Κατά την ταπεινή μας άποψη η ΓΔΟΣΥ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο σχολιασμός ενός τόσο σοβαρού ζητήματος με παραμέτρους επιχειρησιακές, υποστήριξης και οικονομικές, απαιτεί συντονισμό τουλάχιστον 3 διαφορετικών Κλάδων των Ε.Δ που έχουν και άλλες τρέχουσες και επείγουσες υποχρεώσεις και ότι ο χρόνος που διετέθη δεν φθάνει για την υποβολή των απόψεων των Γ.Ε ώστε να υπάρχει και η άποψη της Ηγεσίας τους. 

Πιστεύουμε ότι λίγο παραπάνω σοβαρότητα για τόσο σημαντικά ζητήματα δεν βλάπτει και ότι ο χρόνος που πρέπει να διατίθεται για έκφραση απόψεων από τους καθ’ ύλην αρμοδίους όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα Γ.Ε πρέπει να είναι επαρκής και αντίστοιχος του χρόνου διαβούλευσης ενός σχεδίου νόμου για λόγους τόσον διαφάνειας όσον και ουσιαστικούς.

The post «Κόβουν» την ΕΑΒ στα δύο! Ζήτησαν τις απόψεις των Γενικών Επιτελείων Παρασκευή και ήθελαν απάντηση Δευτέρα! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα