«Κρείττον σιγάν κ.Ανδρουλάκη»-Δημ.Σκουτέρης

Γράφει ο Δημήτρης Σκουτέρης

Ο κ. Ανδρουλάκης του ΚΙΝΑΛ έχει επιδοθεί σε διμέτωπο κάνοντας ζημιά όχι μόνον στην ευρύτερη Δημοκρατική παράταξη, αλλά και στο κόμμα του. Κατά εκατοντάδες ψηφοφόροι του Κινήματος, που είχαν αποφασίσει να στηρίξουν συγκεκριμένους υποψηφίους του λόγω και της ιδιαίτερης διαπροσωπικής τους σχέσης μαζί τους, εγκαταλείπουν πολιτικά και ηθικά το Κίνημα.

Ενοχλούνται από την ανεπάρκεια Ανδρουλάκη ο οποίος -ως γνήσιο πολιτικό τέκνο του Σημίτη και κατ εντολή του- στηρίζει με τον δήθεν διμέτωπο του αλλά και τις παραλήψεις του τον έτερο προστατευόμενο του Σημίτη

τον  Μητσοτάκη. Για παράδειγμα αντί να τον σύρει απολογούμενο στα Ελληνικά και Διεθνή δικαστήρια για την αποδεδειγμένη παράνομη παρακολούθησή του εξαντλεί την αντίδρασή του με νομικίστικα και πολιτικάντικα φληναφλήματα.

Ήδη στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ πληθαίνουν οι γκρίνιες των υποψήφιων Ευρωβουλευτών, που γεύονται τις αρνητικές συνέπειες του πολιτικού επαρχιωτισμού που διακρίνει τον Ανδρουλάκη. Ολίγιστο τον «ανεβάζουν», ανεπαρκή τον «κατεβάζουν». Όσο μάλιστα τα δημοσκοπικά ευρήματα παραμένουν φτωχά τόσο περισσότερο μεγεθύνεται όχι μόνο η απογοήτευση μα και η τάση για ιδιώτευση πολλών στελεχών που στην πράξη εγκαταλείπουν το μισοβυθισμένο σκάφος, ενώ οι πισώπλατες μαχαιριές «δίνουν και παίρνουν».

Με περισσό πολιτικό θράσος ο Ανδρουλάκης δηλώνει: «“Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής”  ή και «Έχω μια άλλη διαδρομή, όσο κι αν προσπαθείτε να τη σπιλώσετε» ή και «Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταθέσει ακόμη πόθεν έσχες». Αναφέρεται ο πολιτικά άνους στο πόθεν έσχες Κασσελάκη όταν αφήνει στο απυρόβλητο το κρυφοσυνεταιράκι του τον Μητσοτάκη (με τα 41 ακίνητα) και όταν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χρωστάει τουλάχιστον 400 εκατομμύρια. Καλά μας θεωρεί αμνήμονες, όπως καμώνεται ο ίδιος πως είναι.

Μάλλον νομίζει ότι ξεχάσαμε την αλήστου διαδρομή του ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - πρωτοπαλίκαρο του Βαγγέλη Βενιζέλου- αλλά και εκπρόσωπός του στην περίφημη διακυβερνητική επιτροπή επιλογών προσωπικού και στελεχών του Δημόσιου Τομέα παρεούλα με την ΝΔ.

Εμείς λοιπόν δεν ξεχνάμε. Δεν λησμονούμε :

Το κλείσιμο της ΕΡΤ της 11ης Ιουνίου 2013 , τότε που έπεσε «το μαύρο της ΕΡΤ» απο την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τότε Ο ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ κ. Ανδρουλάκης. Πετάχτηκαν στο δρόμο-στην ανεργία τουλάχιστον 2700 εργαζόμενοι. Άραγε θυμάται ο σημερινός αρχηγός του ΚΙΝΑΛ (γιατί ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον το μόρφωμα αυτο) τον δικό του ρόλο, την συνεισφορά του στην συγκυβέρνηση με την δεξιά ; Θυμίζει κάτι στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη το σύστημα 4-2-1; Ήταν της συγκυβέρνησης του 2012, όπου το 2 αφορούσε τους διορισμούς του ΠΑΣΟΚ και ήταν το 29% έναντι των 4 της ΝΔ που αντιστοιχούσε στο 58% των διορισμών. Όταν την ίδια περίοδο εκατοντάδες συμπολιτών αυτοκτονούσαν γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν την οικονομικη-πολιτική κρίση, την κρίση αξιών. Ο εντιμότατος κ. Ανδρουλάκης συνδιαχειρίστηκε ή όχι μέρος αυτών των διορισμών; Συμμετείχε ή όχι στον εκμαυλισμό συνειδήσεων στην πολιτική χειραγώγησή ανθρώπων; ….και έρχεται σήμερα να πουλήσει ήθος και καθαρή πολιτική γραμμη; Να δούμε και το ήθος του κ. Ανδρουλάκη. Τι συνέβη με την έδρα του Χάρη Καστανίδη; Γιατί έπρεπε να στερήσει από ανθυποψήφιο του για την προεδρία του κόμματος την έδρα του; Τόσο μικρόψυχος, τόσο ανασφαλής; Δικαίως λοιπόν και ο Χάρης Καστανίδης είχε δηλώσει: "Εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που συνεργάστηκαν με τη ΝΔ. Και ξέρουμε ότι αυτο οδήγησε στο 4,5%. Οι πολίτες που μας ζητούν συγκυβέρνηση μας ζητούν να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος. Δεν θα δεχτώ ποτέ να συνεργαστώ με τον ωτακουστή μου. Τελεία και παύλα».

Δεν θα του υπενθυμίσω την ιδεολογική και πολιτική ανυπαρξία του ως ευρωβουλευτή. Μπορεί να συγκριθεί το πολιτικό και κοινωνικό του αποτύπωμα τόσα χρόνια στις Βρυξέλλες (στην ευρωβουλή) με αυτό που σε πέντε μήνες πέτυχαν οι χαροκαμένοι γονείς των παιδιών που σύμφωνα με πραγματογνώμονες δολοφονήθηκαν στα Τέμπη;

Πολιτικός Αναλυτής, [email protected], @skouterisd1, https://www.facebook.com/dimitris.skouteris.94            

The post «Κρείττον σιγάν κ.Ανδρουλάκη»-Δημ.Σκουτέρης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα