Κρίσεις και εξοπλιστικά: Τα μηνύματα Δένδια που αποστράτευσε Υποπτέραρχο που ήθελε το Μαξίμου και οι αμερικανικές φρεγάτες

Τώρα που ο «κουρνιαχτός» των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει καταλαγιάσει να αναδείξουμε κάποιες λεπτομέρειες που όμως έχουν τη σημασία τους.

Πρώτα απ΄  όλα το γεγονός ότι οι κρίσεις έχουν την υπογραφή Δένδια και αυτό φάνηκε και από την περίπτωση του Υποπτέραρχου Β.Παπαχρήστου, ο οποίος είχε σμηνίτη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος υπηρετούσε τη θητεία του. Είχαν διατηρήσει φιλική σχέση και οι πληροφορίες λένε ότι ο κ.Παπαχρήστου

είχε ενημερωθεί -κάποιοι λένε από το Μαξίμου- ότι θα γίνει Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας. Τελικά αποστρατεύθηκε.

Το δεύτερο αξιοσημείωτο είναι ότι στην Πολεμική Αεροπορία εκτός από «υπογραφή Δένδια» κάποιοι επισημαίνουν ότι υπάρχει και υπογραφή του πρώην Α/ΓΕΑ Χρήστου Βαίτση.

Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι για την επιλογή Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας αποστρατεύθηκαν 6 Υποπτέραρχοι.

Οι κρίσεις «διαβάζονται» από ορισμένους ως ένα πρώτο μήνυμα Δένδια προς το Μαξίμου ότι δεν θα είναι «διακοσμητικός» υπουργός Εθνικής Άμυνας. Το δεύτερο μήνυμα που είναι και το σοβαρότερο έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά. Σε αυτό το πεδίο γίνεται το «έλα να δεις» αν κρίνουμε από τη λυσσαλέα προσπάθεια πολλών και διάφορων να μας πείσουν ότι ιδανική λύση για τον ελληνικό Στόλο είναι οι φρεγάτες-καραβοφάναρα που οι ΗΠΑ απέσυραν άρον άρον από τη ναυτική τους δύναμη. Αν θα αντέξει ο Δένδιας στις αφόρητες πιέσεις που δέχεται ήδη μέσω δημοσιευμάτων; Αν δεν το έχει καταλάβει η αντίσταση είναι μονόδρομος, διαφορετικά αυτό το ζήτημα θα το βρει και αυτός μπροστά του.

The post Κρίσεις και εξοπλιστικά: Τα μηνύματα Δένδια που αποστράτευσε Υποπτέραρχο που ήθελε το Μαξίμου και οι αμερικανικές φρεγάτες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα