Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Αμφιλεγόμενες ρυθμίσεις για μεταθέσεις στρατιωτικών με προβλήματα υγείας

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που κατατέθηκε τη νύχτα, έχει προκαλέσει ήδη συζητήσεις ,ειδικά για κάποιες ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με στρατιωτικούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας ή έχουν μέλος της οικογενειάς τους με σοβαρό πρόβλημα υγείας.Συγκεκριμένα το αμφιλεγόμενο άρθρο του νομοσχεδίου προβλέπει: Οι παρακάτω κατηγορίες στελεχών υπηρετούν, μετά από αναφορά τους, για έξι (6) τουλάχιστον έτη στον τόπο προτίμησής τους και εν συνεχεία μετατίθενται σε φρουρές όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές υγείας, ανάλογα με το πρόβλημα υγείας:α. Στελέχη που έχουν ενταχθεί στις ειδικές καταστάσεις
των άρθρων 14 έως 16 του ν.δ. 1400/1973 (Α’ 114), αμέσως μετά την ένταξή τους σε ειδική κατάσταση.β. Στελέχη που έχουν σύζυγο με αναπηρία ή σακχαρώδη διαβήτη.γ. Στελέχη που έχουν την επιμέλεια τέκνου με αναπηρία ή σακχαρώδη διαβήτη.δ. Στελέχη που έχουν οριστεί με δικαστική απόφαση ως ανάδοχοι γονείς ανηλίκου με αναπηρία ή σακχαρώδη διαβήτη, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αναδοχή.ε. Στελέχη που με δικαστική απόφαση τους έχει ανατεθεί κατ’ αποκλειστικότητα η επιμέλεια ατόμου με αναπηρία ή σακχαρώδη διαβήτη.Για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου, απαιτείται ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) τουλάχιστον, και για τον σακχαρώδη διαβήτη πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον. Για τις περ. β΄, γ΄, δ΄ και ε΄ γνωματεύει η Ανώτατη κατά Κλάδο Υγειονομική Επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων ή το οικείο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.

The post Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Αμφιλεγόμενες ρυθμίσεις για μεταθέσεις στρατιωτικών με προβλήματα υγείας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ, Αμφιλεγόμενες,nomoschedio ypetha, amfilegomenes