«Ο Μάϊος μας έφθασε μαζί με εκλογές»-Κωνσταντίνος Φράγκος και Διαξιφισμοί

Φωτογραφία Eurokinissi

Κων. Φράγκος Διαξιφισμοί 

Ο Μάϊος μας έφθασε μαζί με εκλογές

Εκλογές: Το τι μας περιμένει μας παρουσιάζει τόσο υπέροχα ο καλός μας φίλος υπέροχος σκιτσογράφος και φιλόσοφος κ. Στάθης Σταυρόπουλος (ΣΣ μου έχει σκιτσάρει – διακοσμήσει όλα μου τα βιβλία).

• Οι ψευδολογίες ξεπέρασαν κάθε όριο…

• Οι Αρχηγοί αφήνιασαν… Ο κ. Βελόπουλος, με τις θαυματουργές αλοιφές, επιχειρεί την εξόντωση του μοναδικού, ίσως, αξιόλογου στελέχους του, του Αντώνη Μυλωνάκη μετατέθοντας

τον σε άγονη ζώνη. Το ίδιο που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Δ. Αβραμόπουλο. Βάστα Αντώνη….. εφάρμοσε αεροπορικά κόλπα, ξέρεις εσυ!

• Η Ελλάδα είχε υπερδιπλάσια θνησιμότητα από τον Μ.Ο. των κρατών της Ε.Ε. (επί πλέον θάνατοι από τους αναμμενόμενους). Αντέχουν οι Έλληνες; Θ’ αφήσουμε να μας εξοντώσουν οι πολιτικοί;

• Οι Χώρα με τους ευημερούντες πολίτες, η Ψωροκώσταινα χαρίζει στους ταπεινούς υπηκόους της ένα από τους μεγαλύτερους ΦΠΑ και ΕΦΚ πολύ υψηλότερος από τον ΜΟ της ΕΕ. Εν τω μεταξύ ο ταχυδακτυλουργός Υπουργός των οικονομικών παρουσιάζει, θριαμβευτικά, πλεονάσματα για να διατεθούν ουχί σε βελτίωση της Υγείας, Παιδείας και Άμυνας αλλά σε διορισμούς.

• Ας μην ανησυχούμε όμως. Στο FORUM των Δελφών μετέχουν τιμητικά, ως ομιλητές, οι κ. Γεωρ. Παπανδρέου και Ελ. Βενιζέλος και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δύο παντελώς χρεωκοπημένοι πολιτικοί. Τι να μας πούνε τι; Τι να τραγουδήσουνε; Μεγαλόψυχος ο κ. Συμεών Τσομώκος (οργανωτής). Δεν χαλάει χατίρι σε κανένα.

Και ολίγα αμυντικά

• Ο κ. Ερντογάν έδωσε εντολή στο νέο επίτευγμα του, ελικοπτεροφόρο ANADOLU να εγκαταλείψει την Μαύρη Θάλασσα και να κάνει τσάρκες περί την Σμύρνη, στο Αιγαίο, να το καμαρώνουμε.

• Ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε ότι υπάρχει πρόβλημα με νησιά του Αιγαίου. Ας μην ανησυχούμε, λένε οι ημέτεροι. Προεκλογικά κόλπα Αμήν.

• Στα καθ’ ημάς η ΓΔΑΑΕ καλπάζει για να περατώσει της εξοπλιστικές εκκρεμότητες προ των εκλογών. «Καθάρισε» τα βραδυπορούντα επί, έτη προβλήματα εκσυγχρονισμού των ΑΠΑΤΣΙ, το οπλικό σύστημα για του ΣΞ SPIKE και εντός των ημερών τερματίζει και το πρόγραμμα SPICE της Π.Α. Ομοίως ρυθμίσθηκε και το θέμα συντήρησης των CH-47.

• Έρχονται αυτή την εβδομάδα, για επίσημη επίσκεψη ο ΥΕΘΑ του Ισραήλ.

1η Μαϊου 1944….. Εις μνήμην…

Των 400 Ελλήνων που εκτελέσθηκαν από τα Ναζιστικά, Γερμανικά κτήνη.

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες

Μέρα Μαγιού σε χάνω

Την Άνοιξη που αγάπαγες….

Γιάννης Ρίτσος (Επιτάφιος)

• 28 Απριλίου 1944, ανταρτικές Αντιστασιακές Ομάδες επιτίθενται σε γερμανική φάλαγγα λίγο έξω από την Σπάρτη. Φονεύθηκαν ένα Γερμανός Υποστράτηγος και δύο οπλίτες.

• Οι Γερμανικές Αρχές κατοχής διατάσσουν την εκτέλεση 200 αριστερών – κομμουνιστών στην Καισαριανή από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Ο Ανώτατος Διοικητής Ταγμάτων Ασφαλείας Πελοποννήσου (Τρίπολη) Ελλην Συνταγματάρχης, (!!) για συμμετοχή στο Γερμανικό πένθος διάταξε την εκτέλεση ακόμη 100 κρατουμένων αντιστασιακών στις φυλακές της περιφέρειας του.

• Αποστέλλεται στρατιωτικό απόσπασμα Γερμανών και Γερμανοτσολιάδων στον χώρο μεταξύ Τρίπολης Σπάρτης και πυροβολεί κάθε άνδρα που συναντούσε…. Ακόμη 100 θύματα Συνόλον 400, μέσα σε μια μέρα. Την Μαύρη 1η Μαϊου 1944. Αιωνία τους η Μνήμη….

Σημ. 1 Το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου χαρακτηριζόταν ως «στοκ μελλοθανάτων». Εκεί μαντρώθηκαν από τους Γερμανούς οι πολιτικοί κρατούμενοι της Μεταξιακής Δικτατορίας (Ακροναυπλία) τους οποίους παρέδωσε η τότε Κυβέρνηση στους Ούνους! Υπήρξε, άλλη πανευρωπαϊκά, παγκόσμια μια τόσο απάνθρωπη και χυδαία πράξη; Μερικοί απέδωσαν την εγκληματική πράξη στον Μεταξά! Αυτός όμως είχε πεθάνει

προπολλού. Συνεργάτες του, φασιστικά και Χιτλερικά καθίκια το έπραξαν. Ουδείς τους έδιωξε!

2. Στους 200 του Χαϊδαρίου συμπεριλαμβανόταν ο διερμηνέας Ναπολέων Σουκατζίδης, κομμουνιστής. Επενέβη ο Διοικητής του Στρατοπέδου για να τον διασώσει, υπό τον όρο, να οδηγηθεί στο απόσπασμα ένας άλλος κρατούμενος. Ο Ναπολέων αρνήθηκε κατηγορηματικά και εκτελέσθηκε κραυγάζοντας. «Ζήτω η Ελλάδα μας». Υπάρχει άλλος τέτοιος ηρωισμός σαν του Σουκατζίδη; Πανευρωπαϊκά!

Είδατε κάποια προτομή, κάποιο δρόμο, κάποιο σοκάκι στο όνομα του μεγάλου αυτού ήρωα;

Παρ΄ολίγον κυβερνητική κρίση την Μ. Τρίτη!

Ήσουνα ξυπόλητη και μάζευες ραδίκια

Και τώρα που σε πήρα εγώ γυρεύεις σκουλαρίκια

Βαμβακάρης

• Προ του Πάσχα σας έδωσα την μεγάλη είδηση: Μετά την παρουσίαση των Ιδρυμάτων Αντώνη Σαμαρά και Προκόπη Παυλόπουλου, εμφανίζεται το Ίδρυμα Αρχών Τζοχατζόπουλου με έδρα την κατασχεθείσα (;) οικία του, απέναντι από την Ακρόπολη και Πρόεδρο την χήρα του.

• Η πτωχή Ελλάς των ένδοξων πολιτικών τείνει να ονομασθή Χώρα των Πολιτικών Ιδρυμάτων!

• Πώς όμως φτάσαμε στην παρ΄ ολίγον, Κυβερνητική κρίση της Μ. Τρίτης την ώρα που ακουγόταν, καθ’ απασαν την Χώραν το τροπάριο της Κασσιανής: Αμαρτιών σου τα πλήθη και κρίματων σου αβύσσους τις εξιχνιάσει;

• Όπως με πληροφορεί έγκυρη πηγή (Καθημ. 14 Απρ.) το ίδρυμα Σαμαρά έχει βάλλει πρόσω ολοταχώς από μήνες και είναι μεγάλος αριθμός, προσληφθέντων συνεργατών (δηλ. αν δεν απατώμαι, συμβούλων ή μετακλητών διορισμένων από το κράτος, αμειβομένων από την τσέπη μας) που το προετοίμαζαν. Παράλληλα ανεζητείτο διατηρητέα οικία, ιδιοκτησία του ΥΠ. ΠΟΛ., η οποία αξιοποιούμενη κατάλληλα (με έξοδα του κράτους) θα υποδεχόταν το Παγκοσμίου φήμης Ίδρυμα. Το έργο είχε αναλάβει προσωπικά η Υπουργός. κ. Μενδώνη. Το ίδιο είχε γίνει και για τα ιδρύματα Παπανδρέου, Σημίτη και Μητσοτάκη που είναι εγκατεστημένα σε κρατικά κτίρια. Κάπου όμως το πράγμα σκάλωσε και η οικία δεν παρεχωρήθηκε. Πληροφορούμενος το γεγονός ο κ. Σαμαράς, οργίσθηκε σφόδρα και προέβη σε έντονη διαμαρτυρία στον Πρωθυπουργό. Ήθελε, οποιοσδήποτε, να γίνει αναγγελία της έδρας του Ιδρύματος το Μ. Σάββατο στην Καλαμάτα. Είχε τους λόγους του. Η κρίση τελικά απεφεύχθη γιατί η κ. Μενδώνη υποσχέθηκε μεγαλύτερο και καλλίτερο κτίριο από το προηγούμενο! Ζήτω το Έθνος….. Κατά, μη διασταυρωθείσες πληροφορίες μου, θα έχουμε προ του θέρους εμφάνιση Ιδρυμάτων Γιάννου Παπαντωνίου, Γιάννη Σμπώκου, Μιμής Παπανδρέου-Λιάνη, Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ο κ. Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός, μετά του κυρίου Συμβούλου του κ. Μπαλτάκου που τον είχε διορίσει και ως γκαουλάϊτερ των ΕΔ

Και άλλα ευαγή Ιδρύματα

• Είχα περατώσει το προηγούμενο σχόλιο οπότε είδα στα ΝΕΑ (18/04) ένα χαριτωμένο κείμενο γραμμένο από τον γνωστό δημοσιογράφο κ. Στέφανο Κασσιμάτη το οποίο και το παραδίδω αυτούσιο.

Του Μακαριστού Χριστόδουλου έχω προσωπική αντίληψη της προσωπικότητάς του, τότε που ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος κι’ εγώ Διοικητής μιας μικρής Μονάδας στον Βόλο. Μου έδωσε την εντύπωση ενός αλαζονικού υπερφίαλου και υπερφιλόδομου ατόμου, ιδιότητες που δεν ήταν συμβατές με την διδασκαλία του Κυρίου.

Αργότερα, όταν ανήλθε στο θρόνο (το πως περιγράφω στο τελευταίο μου βιβλίο ο θείος Νέστορας) εκδήλωσε, σε αποκορύφωση, την φιλαυτία και εξουσιομανία του.

• Όταν πήρε από τους γιατρούς καταδικαστική απόφαση για την υγεία του αντί να φιλοσοφήσει και να υποκλιθεί στην ματαιότητα και να αντικρύσει την πραγματικότητα, «δεν παραμένει ο πλούτος, δεν συνοδεύει η δόξα…» έδωσε εντολή να του γίνει μεγαλοπρεπής κηδεία με τιμές Πρωθυπουργού και να κηδευθεί με πομπή από Μητρόπολη στο Α’ Νεκροταφείο με το φέρετρο ασκεπές, με κόκκινα μποτίνια ως οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες, επί κυλλίβαντος Πυροβόλου. Θα διερωτηθεί κανείς: Τι ήθελε Χριστιανός Ηγέτης, ο διδάσκων αγάπη και ειρήνη να κηδευτεί επί πολεμικού μέσου;

• Διερωτώντο οι τουρίστες την ώρα της κηδείας γιατί είχε κλείσει το κέντρο της πόλης. Μήπως βρίσκονταν στην Τεχεράνη των Αγιοτολαχ και όχι στην υπέροχη, ένδοξη Δημοκρατία της Ελλάδος;

ΥΓΙ Τελευταία είδα σε ένα Ιταλικό ντοκιμαντέρ την κηδεία του Πάπα Ιωάννη XIII, ενός σεμνού Ιεράρχη. Ουδεμία παρέλαση, το φέρετρο κλειστό και επί άμαξας. Μαυροφορούσας

ΥΓ2 Τι δουλειά είχε η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ίδρυμα – Μουσείο του Μακαριστού; Πηγαίνει όπου την καλούν;

Μια Πρωθυπουργική συνέντευξη

• Ουδεμία σημασία δίνω σε προεκλογικές συνεντεύξεις πολιτικών παντός επιπέδου. Είναι πλήρεις μπουρδολογίας και σκηνοθετημένες. «Αυτά θα με ρωτήσεις και ότι θέλω σου απαντάω…» Οι δημοσιογράφοι είναι, κατά βάση, υπάλληλοι Μεγαλοϊδιοκτητών ΜΜΕ και περιλαμβάνουν «σκονάκι» για τη συνέντευξη.

• Μια νεαρά κυρία, 25ετής, η Νεφέλη Μεγκ, κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον Πρωθυπουργό. Η Νεφέλη συμμετέχει σε κάποια μέσα σύγχρονης επικοινωνίας (Influencer, podcasts κα), εντελώς ξένα προς παλαιότερους πολίτες, μιλάει ελεύθερα και «τα χώνει» ελεύθερα.

Συγχαίρω τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δέχθηκε να σταθεί απέναντι σε ένα «οργισμένο νιάτο» εντελώς ανεξέλεγκτο αλλά και την Μεγκ για το …. δημοσιογραφικό της θράσος να σταθεί απέναντι στο Πρωθυπουργό της Χώρας.

Η σύγκρουση, ευτυχώς, δεν υπήρξε αιματηρή, κύλισε σε ευγενική ατμόσφαιρα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε ερωτήσεις, στις οποίες προσπάθησε να απαντήσει και η χαριτωμένη Μεγκ, από πλευράς της, υπέβαλε ήπιας οξύτητας ερωτήσεις και δεν ήταν εριστική.

• Η συνέντευξη κράτησε 62΄ και ελέγχθησαν πολλά. Οι ενδιαφερόμενοι ας την αναζητήσουν στο INTERNET. Δεν θα κάνω ανάγνωση.

• Θα σας δώσω, μόνο, μία ερώτηση της Μεγκ και την απάντηση του Κ.Μ.

– Τι γίνεται με αυτή τη θλιβερή κατά στάση του ρουσφετιού με τις προσλήψεις μετακλητών;

o Τον Ιανουάριο 2015 η Κυβέρνηση Σαμαρά είχε προσλάβει περί τους 1900

o Τον Ιανουάριο 2017 οι Συριζαίοι τους έφθασαν 2100

o Τον Ιανουάριο 2023, εσείς έχετε προσλάβει 3347! Τι έχετε να πείτε;

Τι να πει ο έρμος Κυριάκος. Αιφνιδιάστηκε, δήλωσε ότι αγνοεί το θέμα, θα το δεί κλπ.

• Γι΄αυτό σας λέω ότι τα κόμματα δεν έχουν φιλότιμο, είναι αρπακτικά, ΟΛΑ, είναι επιχειρήσεις. Ληστεύουν άμεσα και έμμεσα την Χώρα.

Μετακλητοί: Αυξάνεσθε και πληθύνεστε

και κατακυριεύσετε του Δημοσίου

• Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία ο αριθμός μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο βαίνει αυξανόμενος, όπως κατήγγειλε η Meg.

o Ιανουάριος 2015 Κυβέρνηση Σαμαρά-ΒΕΝΙ Αριθμός μετακλητών 1900

o Ιανουάριος 2017 ΣΥΡΙΖΑ 2.100

o Ιανουάριος 2023 3.474!

Σήμερα που έχουμε φθάσει; Επαναλαμβάνω τα νούμερα για να τα «Χωνέψουμε»

(Σημ. Ο αυξημένος αριθμός δικαιολογείται με την εφαρμογή του Επιτελικού Κράτους)

• Κάποιος (Κάποιος αδελφέ, έστω και μικρός Διευθυντής του Υπ. Εσωτερικών) θα έπρεπε να μας ενημερώσει για το κόστος αυτής της παρασιτικής ζημιογόνου δημοσιουπαλληλίας. Δεν πρέπει; Μ’ αυτά τα λεφτά, έστω τα μισά; θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε μερικές χιλιάδες σύγχρονα κράνη για τους μαχητές μας.

• Εν το μεταξύ, ο λαμπρός Υπουργός Δημόσιας Αταξίας και παροχής οικιακών βοηθών σε • Εν το μεταξύ, ο λαμπρός Υπουργός Δημόσιας Αταξίας και παροχής οικιακών βοηθών σε Ποια ε ίν ι μως η εφαρμο ομένη διαδ κασ α; Από λ στες ου όμματος ή

• Ωστόσο, κι΄ δώ, μπορούσ κά οια απ αυ ές τις μ σ αιωνικά διαθ ωμένες Κρ ατικές Υ πηρεσίες ν ας πουν πόσ ι, σ υνολικά, συνοριο φύλα κες έχ ουν προσληφθεί μέχρι τούδε , κατά τη ν τελευταί α ε ικοσ αετία και πο βρίσκοντ ι αυτοί; Καλα… Μην ελ ίζετε να γ νει κ τι τέτ ιο….

Η Παιδεία εν Ελλάδι…

• Εξακολουθεί να είναι άθλια

• Η εκπαίδευση είναι η φθηνή Άμυνα ενός Έθνους

OTTO VON BISMARK

• Ως εντελώς αποτοξινωμένος από τις λέρες των κομμάτων, δεν στρέφομαι κατά της ΝΔ και ιδιαίτερα της συμπαθούς κ. Νίκης Κεραμέως, αλλά κατά της κτηνωδίας και πολύ ύποπτης αδιαφορίας του κράτους, επι 10ετίες στον τομέα της παιδείας.

• Έχω καταγγελίες

– Για το καθηγητικό κατεστημένο και την οικογενειοκρατία. Πρόκειται περί σκανδάλου.

– Την ύπαρξη και εμπορική λειτουργία των φροντιστηρίων που υποκαθιστούν την διδασκαλία αιθούσης Είναι παγκοσμίως πρωτότυπα. Φροντιστήρια λειτουργούν και για μαθητές Δημοτικού!

– Έγιναν ιδρύσεις Πανεπιστημίων μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους χωρίς να προβληματισθούν για την επαγγελματική τύχη των αποφοίτων.

– Γίνονται διορισμοί διδακτικού προσωπικού σε ακριτικές περιοχές το οποίο τάχιστα «αποσπάται» σε κεντρικές υπηρεσίες των πολιτικών γραφείων.

• Διάβασα στην Κ(12/4) ένα συνταρακτικό ολοσέλιδο, κείμενο με τίτλο «Η Βιομηχανία των Πανεπιστημιακών εργασιών» ένθα γίνεται ανατριχιαστική ανάλυση των βιοτεχνιών που έχουν στηθεί πέριξ των Εκπαιδευτικών συγκροτημάτων προς παραγωγή «εργασιών» τις οποίες αγοράζουν οι φοιτητές (από 100€ έως 3000€) και στη συνέχεια, παρουσιάζουν σαν δικές τους. Οι «εργασίες» για μεταπτυχιακά κοστολογούνται ακόμη υψηλότερα. Μερικές φορές κοστίζουν άνω των 5.000€!

• Εν τω μεταξύ, κι΄ αυτό είναι το αποκρουστικότερο, θριαμβέυει και το εξής κόλπο: Το Πανεπιστήμιο Πάτρας πχ., ζητάει από το Υπ. Παιδείας 100 θέσεις για την Σχολή Νομικής, γιατί έτσι έχει υπολογίσει τις δυνατότητες του και το ένδοξο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ εγκρίνει… 200 για να έχουν δυνατότητα επιτυχίας και άλλοι υποψήφιοι που αύριο, ίσως τους ψηφίσουν. Ποιος όμως εγγυάται την δυνατότητα του Πανεπιστημίου ν’ ανταποκριθή και ακόμη περισσότερο την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων; Παράγουμε φυσικούς, Μηχανικούς κλπ. πέραν των κοινωνικών αναγκών; Ναι, βεβαίως, ναι.

• Ο αλησμόνητος φίλος μου Λουκιανός Κηλαϊδόνης έγραψε το 2005 ένα χαριστωμ΄νο – σατυρικό τραγούδι, απ’ αυτά τα πιπεράτα, όπου δείνει ωραία εικόνα της Ελληνικής Παιδείας. Καταλήγει συμβουλεύοντας τον ευτυχή πτυχιούχο να καμαρώσει το πτυχίο του και αφού το κάνει ρολό να το χώσει ….. όπου δει. Αθάνατε Λουκιανέ!

Συνειρμικά

Περί ελικοπτέρων και λοιπών ιπτάμενων μηχανημάτων

Τώρα πλάκα μου κάνεις ή σοβαρολογείς;

Λαϊκό άσμα

• Μετά την απόφαση προμήθειας μεγάλου αριθμού σύγχρονων μεταφορικών ελικοπτέρων UH60M BLACKHAWK, κόστους1,3 δις $ από ΗΠΑ, θυμήθηκα μία άλλη προμήθεια του 2003. Παραμονές Ολυμπιακών Αγώνων που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

• Αποφασίστηκε, λοιπόν, ν’ αγορασθούν έξι (6) ελικόπτερα DAUPHIN AS 365 N3, δικινητήρια από EUROCOPTER (Γαλλία) έναντι 60 εκ €. Για τις ανάγκες επιτήρησης και ασφάλειας των Ο.Α. Παράλληλα, καταβάλαμε, 6.750.000€ για τεχνική υποστήριξη 30 μηνών! (Το μετά δεν το σκέφτηκε κανείς).

• Τα Ε/Π αυτά χρεώθηκαν στο Λιμενικό Σώμα. Δεν θα σας κουράσω σε λεπτομέρειες. Μετά τους ΟΑ τα σύγχρονα, αυτά, ιπτάμενα μέσα εγκαταλείφθηκαν, όπως εγκαταλείφθηκαν τα Ολυμπιακά έργα. Ποιοι τα εγκατέλειψαν; Θα τους βρείτε ψάχνοντας τους αρμόδιους Υπουργούς της εποχής.

• Κάπου, αρκετά αργότερα, το 2021 το Ίδρυμα ΑΙΓΕΥΣ των Μαρτίνων κατέβαλε τα έξοδα επισκευής-αξιοποίησης ενός από τα έξη θρυλικά Ε/Π.

Δηλ. το Κράτος των 300 βουλευτών, των 300 πολυτελών αυτοκινήτων που διατίθενται στους βουλευτές, των 3500 μετακλητών και των 52 Υπουργών αποδέχθηκε προσφορά-ελεημοσύνη πολιτών για να αξιοποιήσει ένα ελικόπτερο!

• Ψάξτε να βρείτε υπεύθυνους αυτής τις κατάντιας στα πρόσωπα που σας ζητούν σήμερα της ψήφους σας.

Υ.Γ. Απλά σας πληροφορώ ότι οι Ελληνικές ΕΔ-ΛΣ-Πυροσβεστικό διαθέτω σήμερα εννέα (9) διαφόρους τύπους Ε/Π. Εις υγείαν μας.

Για μας κελαηδούν τα πουλιά

• Η επιρροή της τηλεόρασης στην κοινή γνώμη είναι γνωστή καίτοι, τελευταία, ο Ελληνικός Λαός έχει στρέψει, σχεδόν, τα νώτα του στην τηλεοπτική πολιτική πληροφόρηση. Σε συνεχείς σφυρομετρήσεις, τα κανάλια θεωρούνται αναξιόπιστα. Και είναι!

• Το ίδιο έχει υποστεί και ο Τύπος. Εφημερίδες που μετρούσαν καθημερινό τιράζ 200-25000 φύλλων, σήμερα δύσκολα ξεπερνούν τα 16-18000.

• Κάθε εβδομάδα κυκλοφορεί πίνακας ακροαματικότητας των σταθμών TV. Ας δούμε το τελευταίο (πανομοιότυπο, σχεδόν, με προηγούμενους) ALPHA 15,2, MEGA 14,7, ΣΚΑΪ 14,3, ΑΝΤ1 10,8, STAR 8,1, OPEN 5,4, ΕΡΤ 2,2, ΕΡΤ2 1,7, ΕΡΤ3 1,4. Όπως βλέπετε τα κρατικά κανάλια, που κατά την γνώμη μου είναι τα καλλίτερα, μένουν πολύ πίσω.

• Υπάρχει όμως και ένα άλλο κρατικό κανάλι, αυτό της Βουλής. Αυτό δεν ξεπερνάει ούτε το 0,3%, Προς τι η ύπαρξή του; Ποιος το βλέπει;

• Κανάλι Βουλής δεν υπάρχει σε κανένα άλλο δημοκρατικό ευνομούμενο κράτος της Ευρώπης. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία της Ψωροκώσταινας, όπως είναι τα αυτοκίνητα των βουλευτών, το άρθρο 86 του Συντάγματος που προστατεύει τους λωποδύτες Υπουργούς κλπ.

• Το ίδρυσε ένας σπουδαίος σοσιαλοδημοκράτης πολίτικός ο κ. Απόσ. Κακλαμάνης (όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής επί Σημιτοκρατίας) για ρουσφετολογικούς λόγους. Έπρεπε να τακτοποιηθούν, να έχουν ένα μόνιμο μετερίζι, φίλοι δημοσιογράφοι. Ωραίες εποχές!

• Το κανάλι αυτό κοστίζει και γιατί πληρώνει μισθούς αλλά και ανανεώνει μηχανήματα. Αν θέλει η Βουλή να μεταδώσει συνεδρίαση ιδού κανάλια ΕΡΤ1, 2, 3. Ολόκληρο

Αγγλικό Κοινοβούλιο δεν έχει κανάλι. Άμα έχει ανάγκη ζητάει την βοήθεια του • Μ ε τα ε τήσια έξο δα λειτου ργίας τ ου συντη ρούνται ό λα τα μεθορι κά φυλάκια.

   

Μεγάλη προμήθεια πυροσβεστικών Α/Φ

Κι άμα δεις στα πέριξ φωτιές να καίνε

οι μάγκες φουμάρουνε τον ναργιλέ….

Βαρύ, λαϊκό άσμα

• Διάβασα στα ψιλά εφημερίδας ότι το Δημόσιο (πολιτική Προστασία) πρόκειται να προμηθευθεί τριάντα έξη (36) πυροσβεστικά Αεροσκάφη (Turboprop), αμφίβια!

• Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά στο πρώτο άκουσμα βρήκα το θέμα λίαν ενδιαφέρον εξ ού και τα ερωτήματα.

– Τα υπάρχοντα πυροσβεστικά Α/Φ CANADAIR είναι πλήρως αξιοποιημένα και επιχειρησιακώς εκμεταλλεύσιμα;

– Έγινε έρευνα αγοράς;

– Εξασφαλίσθηκαν βιομηχανικές επιστροφές κλπ;

– Το ΥΕΘΑ/ΓΔΕΑΕ, στο οποίο θα χρεωθούν, τελικά, τα Α/Φ είναι ενημερωμένα;

Γιωργάκης, ο Ανεύθυνος

• Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου είναι Εθνικόν Κεφαλαίον, Δ. Ρέππας

• Ο Γιωργάκης Παπανδρέου ο Γ’, ο επονομαζόμενος Καστελοριζιώτης αναφέρεται πολλάκις, ομού μετά του ΒΕΝΙ, στην δακρύβρεκτη αλλά και εξαιρετικά αποκαλυπτική Γ’ Διαθήκη του Άκη η οποία θ’ αποτελέσει πηγή πολλών προσεχών σχολίων μου.

• Το πώς εξελέγη Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης (ευτυχώς που δεν εξελέγησαν Άκης ή Μάκης γιατί θα την είχαμε «βάψη» πολύ χειρότερα) το ξέρετε. Δεν χρειάζεται να σας το θυμίσω.

• Ξέρετε, επίσης, το πόσον συνέβαλε σ’ αυτό η κ. Μαργαρίτα (πεθερά, σύζυγος, μητέρα – Πρωθυπουργών). Σκληρή διαπραγματεύτρια πήρε την υπόσχεση από Σημίτη, για να τον στηρίξει διά του Γιώργου και της μικρής παρέας του, ότι θα παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος, που ίσως άνοιγαν και τον δρόμο προς την Πρωθυπουργίαν (πράγμα όπερ εγένετο) στον ευλογημένο και προικισμένο γιό της Γιωργάκη. Θα διερωτηθείτε ίσως: Ο Σημίτης δεν γνώριζε τι εστί Γιωργάκης; Ασφαλώς εγνώριζε. Αλλά η εξουσία, που είναι η ύψιστη ηδονή, κατά Αριστοτέλη, δεν του επέτρεψε να προβληματισθεί.

• Όντως, μοίρα κακή, ο Γιωργάκης έγινε Πρωθυπουργός διαδεχόμενος ένα άλλο λαμπρόν αστέρα των κ. Κων. Καραμανλή. Δύστυχη και ταλαίπωρη Χώρα τι σου έλαχε!

• Ο κ. Κ. Σημίτης για να δώσει κάποιο κύρος στον Γιωργάκη τον έκανε ΥΠΕΞ; Μετά τον ολέθριο Πάγκαλο. Ως Υπουργός των εξωτερικών, λοιπόν, ο Γιωργάκης όπου διακρίθηκε στα ζεϊμπέκικα με τον ομόλογό του Τούρκο Γιλμάζ, ήταν και βασικό μέλος του ΚΥΣΕΑ στο οποίο έφθαναν προς υπογραφή οι αποφάσεις εξοπλισμών Άκη και Γιάννου.

• Ως υπεύθυνος πολιτικός ανήρ, όμως, Γιωργάκης απέφευγε επιμελώς να παρίσταται. Η θέση και υπογραφή του στα πρακτικά είναι κενή. Άλλοτε προφασιζόταν κοιλιακά, άλλοτε βαρυστομαχιά και άλλοτε… ποδάγρα. Η υπογραφή του απουσιάζει από ότα τα πρακτικά (ΣΣ Στη διάθεση παντός αμφισβητία έναντι 0,1€ εκάστον). Στην παρέα του έλεγε «Δεν πάω γιατί βρωμάνε… Διαφθορά» Το στοιχειώδες καθήκον του ήταν να είναι παρών και να διατυπώνει τις θέσεις του. Νομίζω; Ο Άκης, το είχε επισημάνει αυτό και τον χλεύαζε όταν έκανε υπαινιγμούς για σκάνδαλα..

• Σήμερα ο Γιωργάκης, εντελώς ξενδριάτροπα, στερεί την έδρα της Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ από κάποιον νέο άνθρωπο που θέλει να προσφέρει. Και δεν φθάνει αυτό, αγωνίζεται για να εκλεγούν τοξικοί υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ώστε να μπορέσει να συγκροτήσει ομάδα. Ανδρουλάκη, τ’ ακούς;

MIRACOLO – MIRACOLD

• Ένα C-130 (το μοναδικό που ίπταται;) και ένα C-27ζ εστάλησαν στη Ν. Αίγυπτο για την περίθαλψη ομογενών που υφίστανται την κόλαση του αιματηρού εμφυλίου του ΣΟΥΔΑΝ.

Άριστα

• Ήταν τέτοια η αγωνία του ΥΕΘΑ για την ασφαλή πτήση ώστε εξέδωσε ανακοίνωση απογείωσης και προσγείωσης.

• Ξανά οι πιλότοι της ΠΑ υποχρεούνται σε ηρωισμούς. Μπράβο για την ευψυχία τους. Καλή επιστροφή.

• Και να σκεφθή κανείς ότι κάποιος άθλιος ΥΕΘΑ είχε πρόθεση να περικόψει το πτητικό τους επίδομα.

Ταξείδια ή ταξειδάκια στο εξωτερικό

• Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν και κομπορημονείν…

Αρχαίο Τσιτάτο

• Αν αρχίζουμε να ψάχνουμε τα της χλιδής και του αριθμού συμμετεχόντων στα Κυβερνητικά γκρουπ που μεταβαίνουν στο εξωτερικό την τελευταία 50ετία θα πλαντάζαμε στα γέλια, στο κλάμα και θα καταλήγαμε στην οργή.

• Η χλίδα, η αλαζονεία, η επιδειξιομανία, η ξιπασιά, το πολυπληθές των αποστολών δεν συγκρινόταν με άλλες χώρες.

• Στο Παρίσι υπάρχει ένα παραδοσιακό και υπερπολυτελές Ξενοδοχείο, το GEORGEV (σήμερα FOUR SEASONS). Το κορυφαίο. Εκεί διέμεναν Υπουργοί της Ψαροκώσταινας, ένας ταπεινός Αρχιεπίσκοπος κα. Για το γαμήλιο πάρτι του Άκη δεν συζητάω. Αυτός πλήρωσε από την τσέπη του (με δικά μας λεφτά, βέβαια).

• Θρυλικά, έχουν μείνει για τον αριθμό των συμμετεχόντων, τα ταξίδια του Γιωργάκη είτε ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, είτε ως Πρωθυπουργού. Ελλάς το Μεγαλείο σου. Πτωχή και Υπερήφανη.

• Θα διερωτηθείτε το γιατί τα γράφω αυτά;

• Στα ταξίδια των Ηγετών των ΕΔ θα με ενοχλούσε η χλίδα αλλά και η κακομοιριά. Θα ήθελα τους Αρχηγούς να διαμένουν αξιοπρεπώς σε ξενοδοχεία του ίδιου επιπέδου

όπως οι ομόλογοί τους και όχι σε καλιντζούκες. Με ενοχλεί το πολυάριθμο αλλά δεν θα ήθελα εμφανώς τσιγκουνιές στη συμμετοχή αναγκαίων επιτελών. • Οι Αρχηγοί Γ.Ε. είναι σώφρονες, πατριώτες, σπουδαίοι Αξιωματικοί και ούχι αλαζόνες ή επιδειξιομανείς. Έχουν επίγνωση των Δελφικών παραγγελμάτων: Μέτρον άριστον, ουκ εν τω πολλώ το ευ, Γνώθι σ’ αυτόν.

• Νομίζω ότι τα είπα όλα. Βέβαια αν ρίξετε μια ματιά στις αποστολές της Βουλής θα χαμογελάσετε πικρά.

• Θα σας υποβάλλω και μια άσκοπη ερώτηση: Ποιος έχει περισσότερο κύρος; Ένας υφυπουργίσκος Ζωοτροφών και Αλιευμάτων ή ο Α/ΓΕΕΘΑ; Ξέρω γιατί ρωτάω…

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για εξοπλισμούς

• Στο MILITAIRE, 23 Απρ., μεταξύ Ναυάρχου, του κ. Κυρ. Κυριακίδη, Πάρι Καρβουνόπουλου και της αφεντιάς μου.

• Δεν θα την αναλύσω. Συνιστώ στους ενδιαφερόμενους να την δουν. Θα αναφέρω μόνο τα εξαχθέντα, βασικά, συμπεράσματα.

• Είναι αδήριτή και ουσιαστική ανάγκη η καθιέρωση του θεσμού του ΥΦΕΘΑ Αμυν. Βιομηχανίας, όπως έχει εισηγηθεί και ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ. Τ. Ροζολής. Το σημερινό μπάχαλο δεν πρέπει να συνεχισθεί. Τέτοιος θεσμός υφίσταται στην πλειοψηφία των Κρατών. Η Τουρκία έχει, η Αίγυπτος έχει Υπουργό. Εμείς οι μάγκες και ντελμπεντέρηδες έχουμε αφήσει την Αμ. Βιομηχανία στην τύχη της, ασυντόνιστη και την Άμυνα το ίδιο. Χωρίς Συμβούλιο Ασφαλείας.

• Η αδιαφορία ή απεμπόληση συστηματικών απαιτήσεων βιομηχανικών επιστροφών αποτελεί εθνική ταπείνωση και είναι ελέγξιμη.

• Οι Ελληνικές Α.Β. πρέπει να διακρίνονται για την ενότητα τους και όχι να αλληλοϋποβλέπονται. Πρέπει όλες να υπαχθούν στον ΣΕΚΠΥ. Αν δεν τους αρέσει το όνομα ας το αλλάξουν. Ας το κάνουν Ήφαιστος η Άγιος Σωφρόνιος Πρόεδρος ένας, ο κ. Τ. Ροζολής. Αν δεν τους αρέσει ας τον αλλάξουν, με τον κ. Παπάτσα, τον κ. Κόκαλη ή κάποιον άλλο. Ένας Σύλλογος και ένας πρόεδρος.

• Καμία προμήθεια δεν θα πραγματοποιείται αν δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως το ήδη υπάρχον υλικό.

• Καμία προμήθεια δεν θα υπογράφεται αν δεν έχουν υπογραφή, προηγουμένως οι υποχρεώσεις του προμηθευτή σε επιστροφές.

• Εμπλοκές πολλών «αρμοδίων» σε κάθε προμήθεια. Πολλοί αρμόδιοι, μεγάλη διάχυση ευθυνών.

• Όχι προμήθειες δια Νόμου. Να σταματήσει αυτή η αδιάντροπη πλάκα.

• Εκκαθάριση λίστας κατασκευαστών.

The post «Ο Μάϊος μας έφθασε μαζί με εκλογές»-Κωνσταντίνος Φράγκος και Διαξιφισμοί appeared first on Militaire.gr.

Keywords
εκλογες 2012, κωνσταντινος, ολυμπιακοί αγώνες, για μας, four seasons, εκλογες, ελλαδα, ΦΠΑ, εφκ, forum, παπανδρεου, βενιζελος, αιγαιο, εκκρεμότητες, απατσι, spike, υεθα, συμμετοχή, πασχα, σαμαρας, Ακρόπολη, δηλ, καλαματα, εμφάνιση, κηδεία, μμε, ιανουάριος, συριζα, οια, κες, νει, otto, νεα δημοκρατια, black, hawk, δις, ηπα, γαλλια, επιρροή, alpha, mega, ΑΝΤ1, star, ΕΡΤ, ερτ3, βουλη, ερτ1, ΠΑΣΟΚ, κων, κυσεα, αιγυπτος, επιδομα, υπουργοι, υφίσταται, Αντωνης Σαμαρας, γερμανος, εφημεριδες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, κακλαμανης, ΟΤΑ, εφημεριδα δημοκρατια, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, λουκιανος κηλαηδονης, προσφορες, πασχα 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, Ημέρα της μητέρας, εκλογες ηπα, ογα επιδοματα, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, αμα, ξανα, κομματα, βουλευτες, παρελαση, χωρες, το θεμα, αυτοκινητα, γνωμη, δημοκρατια, δουλεια, εδρα, εθνικη, εμπορικη, ερτ3, ηγετης, ηδονη, ηπα, ηφαιστος, θαλασσα, θεμα, θνησιμοτητα, ισραηλ, κρανη, μητερα, μμε, νησια, ντοκιμαντερ, ξενοδοχεια, προγραμμα, ριτσος, σμυρνη, τυχη, υγεια, υεθα, ωρα, alpha, mega, star, αγαπη, αγωνια, αδήριτη, αδιαφορια, αεροπορικα, αρθρο, ακης, αμυνα, ανοιξη, απλα, ατμοσφαιρα, βελοπουλος, βιβλιο, βοηθεια, βρειτε, γεγονος, γερμανικα, γινει, γινεται, γινονται, δηλ, δυνατοτητα, δημοσιο, δις, διοικητης, δωσει, εγινε, υπαρχει, ειρηνη, εκκαθαριση, εκπαιδευση, εκκρεμότητες, εβδομαδα, εμμεσα, εργα, εμφάνιση, εξι, εξοδα, επιρροή, επρεπε, ερντογαν, ερευνα, ερχονται, ετη, εφκ, ζωνη, κηδεία, ιδιο, υπηρεσιες, υφίσταται, θρασος, ιανουάριος, ιδρυμα, εικονα, κες, κυβερνηση, κειμενο, κυσεα, κυρια, κρατικο, κτιριο, κτιρια, λεφτα, λειτουργια, λεπτομερειες, λιμενικο σωμα, λιμενικο, λουκιανος, ματια, μιμης, μηνες, μοιρα, μητσοτακης, ναπολεων, νει, νεφελη, νωτα, ξενοδοχειο, ξερετε, ομαδα, οια, οικια, ονομα, παρουσιαση, παρισι, πενθος, πηγη, πλακα, υπογραφη, προβληματα, προσληψεις, πτηση, πτυχιο, ρεππας, ρολο, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, συμμετοχή, σημιτης, σκυλια, σωμα, σπαρτη, ταξιδια, τυπος, τουρκια, φαλαγγα, φυλα, φροντιστηρια, χηρα, απατσι, black, εφαρμογη, εννεα, ερωτησεις, hawk, φυλακες, φιλοι, forum, γελια, χωρα, ιδιαιτερα, κλαμα, κλειστο, κων, μεινει, μια ματια, νεκροταφειο, ομαδες, οργη, πληροφοριες, θειος, spike, τριαντα, θεσεις, υγειας, υλικο, υπεροχη, βεβαιως
Τυχαία Θέματα
Ο Μάϊος, -Κωνσταντίνος Φράγκος, Διαξιφισμοί,o maios, -konstantinos fragkos, diaxifismoi