Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Στο νοσοκομείο Αλ Σίφα υπάρχουν μόνο βομβαρδισμοί»!

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα της Γάζας.

Ισραηλινοί στρατιώτες μπήκαν νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Ισραήλ λέει ότι στις σήραγγες κάτω από το νοσηλευτικό ίδρυμα στεγάζεται ένα αρχηγείο της Χαμάς, κάτι που η οργάνωση διαψεύδει.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, ότι

οι ασθενείς και το προσωπικό πρέπει να προστατεύονται, ακόμη και εάν τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς. «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Η εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη» πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ, που είναι υπηρεσία του ΟΗΕ, ανέφερε ότι εξετάζει την πιθανότητα απομάκρυνσης των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού από το νοσοκομείο. «Για να διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ασφαλώς χρειάζεται να υπάρχει ασφαλής διέλευση αλλά και καύσιμα για τα ασθενοφόρα», εξήγησε ο Ρικ Πίπερκορν, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο Πίπερκορν είπε επίσης ότι με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που διέθετε, 34 από τα 39 πρόωρα βρέφη που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο είναι ακόμη ζωντανά και 82 πτώματα ενταφιάστηκαν σε μαζικό τάφο στον χώρο του ιδρύματος. Άλλα 80 πτώματα παραμένουν άταφα.

Δεν υπάρχει οξυγόνο, ρεύμα ή νερό στο νοσοκομείο που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 633 ασθενείς, περισσότερους από 500 εργαζομένους και 4.000 εκτοπισμένους.

Ο Τέντρος, που νωρίτερα δήλωσε ότι ο ΠΟΥ είχε χάσει την επαφή του με το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο, διευκρίνισε ότι δεν έχει πρόσφατες αναφορές για τους νεκρούς και τους τραυματίες στη Γάζα. Μετέφερε όμως την περιγραφή ενός μέλους του ΠΟΥ από το Αλ Σίφα: «Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ηλεκτρικό, μόνο βομβαρδισμούς, βομβαρδισμούς, βομβαρδισμούς…».

Ο νομικός σύμβουλος του ΠΟΥ Στιβ Σόλομον είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει, με βάση το διεθνές δίκαιο, να προστατεύονται πάντα.

Ο ισραηλινός στρατός αποσύρεται από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο ισραηλινός στρατός αποσύρεται από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Israel exposes themselves yet again with this videoIf Hamas is hiding and using the Al Shifa Hospital, why are these IOF soldiers so clear in the open, walking as if there is no dangerAre they not afraid of being shot at by snipers ?Unless they are clearly lying pic.twitter.com/zaZLIzuUpD

— ONE (@One_Dawah) November 15, 2023 ΟΗΕ: Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων ζητεί να σταματήσει "η σφαγή" στη Γάζα

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ απαίτησε σήμερα να σταματήσει "η σφαγή" στη Γάζα,  σε αυτή την περιοχή που πολιορκείται και βομβαρδίζεται από το Ισραήλ σε αντίποινα για τη χωρίς προηγούμενο επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου.

"Ενώ η σφαγή στη Γάζα φθάνει κάθε μέρα σε νέα επίπεδα φρίκης, ο κόσμος εξακολουθεί να τελεί υπό το κράτος του σοκ ενώ τα νοσοκομεία είναι στόχος πυρών, τα πρόωρα νεογνά πεθαίνουν και ένας ολόκληρος πληθυσμός στερείται τα απαραίτητα μέσα επιβίωσης", ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Μάρτιν Γκρίφιθς.

"Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί", είπε, προτού να παρουσιάσει ένα σχέδιο δέκα σημείων που αποσκοπεί να διευκολύνει και να υποστηρίξει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Απαιτεί επίσης από τους εμπολέμους να "σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, να αποδεχθούν μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και να θέσουν τέλος στις μάχες", που ξέσπασαν μετά την αιματηρή επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας την οποία ελέγχει.

Η επίθεση της Χαμάς έχει κοστίσει τη ζωή σε 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχων, και 240 όμηροι έχουν μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Το Ισραήλ απάντησε δίνοντας όρκο ότι θα ‘εξαλείψει’ το ισλαμιστικό κίνημα, που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, με βομβαρδισμούς και χερσαία επιχείρηση, που έχουν προκαλέσει περισσότερους από 11.000 θανάτους, εκ των οποίων σχεδόν 5.000 παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ο Γκρίφιθς απαιτεί από τις δύο πλευρές, καθώς και από όλους όσοι ασκούν επιρροή σε αυτές και από τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της, να "κάνουν ό,τι μπορούν" προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το δέκα σημείων ανθρωπιστικό σχέδιό του.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ απαιτεί από αυτούς να διευκολύνουν την προώθηση της βοήθειας σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, να ανοίξουν επιπρόσθετα σημεία διέλευσης για τη βοήθεια αλλά για τα "εμπορικά φορτηγά" περιλαμβανομένου του Κέρεμ Σαλόμ και να επιτρέψουν τις παραδόσεις καυσίμων ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί η βοήθεια.

Προτείνει επίσης αύξηση των "ασφαλών τόπων" για τους εκτοπισμένους στη Γάζα κυρίως στα σχολεία, βελτίωση του συστήματος προειδοποίησης για τις μάχες προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άμαχοι και τη δημιουργία κέντρων διανομής βοήθειας.

Τέλος, ζητεί οι άμαχοι να μπορούν να μεταβούν σε πιο ασφαλείς ζώνες, τη χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής απόκρισης, που ανέρχεται τώρα σε 1,2 δισ. δολάρια, και την εφαρμογή ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν οι βασικές υπηρεσίες και το εμπόριο βασικών προϊόντων.

"Ο κόσμος πρέπει να αναλάβει δράση προτού να είναι πολύ αργά", κατέληξε.

The post Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Στο νοσοκομείο Αλ Σίφα υπάρχουν μόνο βομβαρδισμοί»! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα