Πώληση F-35 στην Ελλάδα: Έρχονται αξιωματούχοι από το Αμερικανικό Πεντάγωνο για επιθεώρηση

Μετά τα γαλλικά Rafale η Ελλάδα «φλερτάρει» με την αγορά αμερικανικών μαχητικών F-35. Πρόθεση των ΗΠΑ είναι να προμηθεύσει με F-35 την Ελλάδα όπως προτείνεται στο διακομματικό νομοσχέδιο των γερουσιαστών Μενέντεζ και Ρούμπιο  εντάχθηκε στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα

με τον Σκάι, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα αξιωματούχοι του Πενταγώνου για να επιθεωρήσουν τις βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μαχητικά F-35.

Παράλληλα, θα συνδράμουν την ελληνική πλευρά στη σύνταξη του επίσημου αιτήματος προς την Ουάσινγκτον για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τα F-35.

Tο αμερικανικό νομοσχέδιο προβλέπει την προμήθεια από το πλεονάζον αμυντικό υλικό στην Ελλάδα διαφόρων τύπων οχημάτων, στο μοντέλο που παραδόθηκαν πρόσφατα τα πρώτα 44 Μ1-117 .  Προσεχώς αναμένεται να δούμε και άλλους τύπους αμερικανικών οχημάτων να παρέχονται στην Ελλάδα ως πλεονάζον υλικό με συμβολικό τίμημα.

Το ερώτημα, πάντως, είναι εάν αυτό το υλικό το παραλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις έχοντας κοστολογήσει πόσο πραγματικά θα στοιχίσει η συντήρησή του και κατά πόσο είναι επιχειρησιακά αξιοποιήσιμο, ενταγμένο σε ένα σχεδιασμό.

Αλλά και για τα F-35, μετά την αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale και των φρεγατών Belharra, ερώτημα είναι κατά πόσο τα δημόσια ταμεία αντέχουν το βάρος. Και αυτό γιατί πλέον η Ελλάδα χρωστά περισσότερα από όταν μπήκε στο ΔΝΤ…

Όλες οι ειδήσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν με τα ρωσικά όπλα που διαθέτει η Ελλάδα να καταλήγουν στα σκουπίδια

Ρωσικά Su-27 «πήγαν καροτσάκι» γαλλικά Mirage και Rafale στη Μαύρη Θάλασσα

Νέο «επεισόδιο» με Ερντογάν: Έχασε τα λόγια του μπροστά σε Τούρκους στρατιώτες

The post Πώληση F-35 στην Ελλάδα: Έρχονται αξιωματούχοι από το Αμερικανικό Πεντάγωνο για επιθεώρηση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώληση F-35, Ελλάδα, Έρχονται, Αμερικανικό Πεντάγωνο,polisi F-35, ellada, erchontai, amerikaniko pentagono