Πως ο Πριγκόζιν έκανε πίσω και η «ψευδής εικόνα» που μεταδιδόταν επί ώρες για «εισβολή στη Μόσχα»

Όλα τα δυτικά μέσα για κάμποσες ώρες μετέδιδαν κλίμα «εισβολής του Πριγκόζιν και της Βάγκνερ» στη Μόσχα, η στην οποία δεν είχε κατορθώσει να μπει ούτε ο Χίτλερ να υπενθυμίσουμε...Οι πληροφορίες για «φυγή» του Πούτιν από τη Μόσχα και του Λουκασένκο από το Μινσκ επέμεναν για πολλές ώρες και υπήρξαν και «χάρτες» με την πτήση του αεροσκάφους που μετέφερε τον Πούτιν . Πτήση που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ.Τελικά ο Λουκασένκο εκείνες τις ώρες είχε αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Μόσχας και Βάγκνερ και όπως έδειξαν
οι εξελίξεις τον έπαιξε σωστά.

Η ανταρσία της Βάγκνερ, που τερματίστηκε με λευκορωσική μεσολάβηση, δεν θα επηρεάσει «σε καμία περίπτωση» τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε  το Κρεμλίνο, καθώς στρατεύματα του Κιέβου συνεχίζουν την αντεπίθεση που άρχισαν πριν από μερικές εβδομάδες.

«Σε καμία περίπτωση», απάντησε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς από τον Τύπο αν η ματαιωθείσα ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων θα έχει συνέπειες στους σχεδιασμούς της Μόσχας όσον αφορά την Ουκρανία. «Η ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ συνεχίζεται. Οι στρατιωτικοί μας κατάφεραν να απωθήσουν την αντεπίθεση της Ουκρανίας», επέμεινε.

Είπε επίσης πως δεν είναι ενήμερος για καμία αλλαγή όσον αφορά τη στάση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έναντι του ρώσου υπουργού Άμυνας, του Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο κ. Πριγκόζιν, ολιγάρχης που μετατράπηκε σε πολέμαρχο ιδρύοντας τη Βάγκνερ, καταφερόταν επί εβδομάδες εναντίον του κ. Σόιγκου και του Βαλερί Γκεράσιμοφ, κορυφαίου ρώσου αξιωματικού, κατηγορώντας τους πως λένε ψέματα για τις εξελίξεις στα μέτωπα.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, εθεάθη να αποχωρεί από το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ επί του Ντον μέσα σε ένα SUV, σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησε σήμερα στο Telegram το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Πριγκόζιν είχε συμφωνήσει νωρίτερα να θέσει τέλος στην ανταρσία κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, μετά τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε.

Τρεις χιλιάδες επίλεκτοι Τσετσένοι είχαν λάβει θέσεις στη Μόσχα από νωρίς χθες Σάββατο το πρωί για να υπερασπιστούν τη ρωσική πρωτεύουσα από τους στασιαστές μισθοφόρους της εταιρείας Βάγκνερ, κατά το τσετσενικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Γκρόζνι.

«Οι μαχητές βρίσκονται στις θέσεις τους στη Μόσχα από νωρίς [χθες] το πρωί και είναι έτοιμοι να εκτελέσουν οποιαδήποτε διαταγή» του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε η πηγή αυτή μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Το απόγευμα ο επικεφαλής της Βάγκνερ, ο επιχειρηματίας Γεβγκένι Πριγκόζιν, δέχθηκε να τερματίσει την ανταρσία και να διατάξει να σταματήσουν οι μαχητές του που κινούνταν προς την Μόσχα με διακηρυγμένο στόχο να απομακρύνουν από τη θέση της τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, κατόπιν συμφωνίας για τη σύναψη της οποίας μεσολάβησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

The post Πως ο Πριγκόζιν έκανε πίσω και η «ψευδής εικόνα» που μεταδιδόταν επί ώρες για «εισβολή στη Μόσχα» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πριγκόζιν, Μόσχα,prigkozin, moscha