Προς τι η συνεχής απαξίωση του Πολεμικού Ναυτικού από τον Α/ΓΕΕΘΑ;

Δεν είναι νέο ότι το ΓΕΕΘΑ επί Αρχηγίας Κ.Φλώρου, έχει «σκεπάσει» τα Γενικά Επιτελεία ερμηνεύοντας μάλλον με στρεβλό τρόπο την «διακλαδικότητα» και προωθώντας το δόγμα ΑΕΔ. Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έγιναν αδιαμαρτύρητα «εκπρόσωποι του Α/ΓΕΕΘΑ» και σε εκδηλώσεις που είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωτικό να παρίσταται ο Αρχηγός του εκάστοτε Κλάδου, εμφανίζονται «εκπρόσωποι» του Α/ΓΕΕΘΑ “καπελώνοντας” την κάθε εκδήλωση.

Τελευταίο παράδειγμα η επετειακή εκδήλωση

μνήμης «ΛΑΣΚΕΙΑ 2022», για τη βύθιση του Υποβρυχίου (Υ/Β) ΚΑΤΣΩΝΗΣ του Πολεμικού μας Ναυτικού, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο Δήμος Ελευσίνας και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ελευσίνας «Το αδράχτι», πραγματοποιήθηκε στην παραλία Ελευσίνας.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

«Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής και Γραμματέας της Βουλής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ…»

Ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου τι δουλειά είχε στην εκδήλωση για τη βύθιση του ΚΑΤΣΩΝΗ; Ξέμεινε από ναυάρχους το ΠΝ; Όχι βέβαια… Πάλι καλά που επέτρεψαν να παίξει η μπάντα του ΠΝ…

Επίτιμοι ναύαρχοι που ήρθε σε επαφή το militaire κατέκριναν σφόδρα την από το 2020 τακτική του Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά και τη στάση των Αρχηγών των Κλάδων που στο πνεύμα της επόμενης μέρας τους, ανέχονται αυτή την προσβλητική συμπεριφορά που έχει αντίκτυπο σε όλα τα Στελέχη του κάθε Κλάδου.

Αυτά μπορεί να φαίνονται σε όσους είναι εκτός ΕΔ λεπτομέρειες, μόνο που εντός δεν είναι καθόλου έτσι. Δείχνουν επίσης το κλίμα που επικρατεί …Δεν είναι το καλύτερο. Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

The post Προς τι η συνεχής απαξίωση του Πολεμικού Ναυτικού από τον Α/ΓΕΕΘΑ; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προς, Πολεμικού, Ναυτικού, ΑΓΕΕΘΑ,pros, polemikou, naftikou, ageetha