Τα «μουτράκια» του Α/ΓΕΕΘΑ στο Στόλο και η πλήρης αποδόμηση όσων αναφέρονται στην ανακοίνωση της επίσκεψης

Οι φωτογραφίες που το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα από τον επίσκεψη του Αρχηγού Κώστα Φλώρου, «μιλάνε» από μόνες τους και επιβεβαιώνουν το κακό κλίμα που φρόντισε να δημιουργήσει στο Στόλο.

Το τι είπε το γράψαμε από χθες. Το ύφος και η ένταση της ομιλίας του προς τα στελέχη του Στόλου απλά απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει συναίσθηση της θέσης που υπηρετεί.

[gallery columns="2" size="large" ids="293212,293213,293214,293215,293216,293217,293218,293219,293220,293221,293222"]

Το ΓΕΕΘΑ

εξέδωσε και ανακοίνωση. Στην οποία δεν λέει βεβαίως όσα απίθανα είπε ο κ.Φλώρος. Κι αυτά που γράφει όμως έχουν πολύ «ζουμί».

Να τα πάρουμε ένα, ένα:

•Περί επιχειρησιακής ετοιμότητας: Να ΄ναι καλά οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων που την εξασφαλίζουν. Αλλά οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια για να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν αναφερόμαστε στις απολαβές τους. Αναφερόμαστε στα μέσα που τους παρέχουμε για να κρατάνε ψηλά της επιχειρησιακή ετοιμότητα. Μπορεί να μας εξηγήσει το ΓΕΕΘΑ ,γιατί το ελικόπτερο που έσπευσε 47 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου για το ναυάγιο, απογειώθηκε από τη Μυτιλήνη; Δεν υπήρχε άλλο ελικόπτερο, πιο κοντά στην περιοχή του ναυαγίου; Καλά τα F-35 αλλά να δούμε τι γίνεται μέσα έχουμε;

Εξοπλιστικά προγράμματα: Οι προτεραιότητες που έχουν δοθεί προκαλούν ερωτήματα. Ο Στόλος στον οποίο αναφέρθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ «κόλλησε» στις τρεις γαλλικές φρεγάτες! Για τις κορβέτες νέα δεν υπάρχουν και το χειρότερο είναι ότι οι πληροφορίες λένε ότι κάποιοι ετοιμάζονται να επαναφέρουν ως…λύση τις «αμερικανικές αλουμινότρατες»! Τόσο στα υψηλά κλιμάκια του ΓΕΝ ,όσο και στο ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι …το σκέφτονται!

•Ο Α/ΓΕΕΘΑ επιμένει στα έργα πολλών εκατομμυρίων στη Σούδα και στην φαρσοκωμωδία του «ναυστάθμου στον Παγασητικό» για να «εξασφαλιστεί η ισχυρή παρουσία του Στόλου στο Αιγαίο»! Τα σχέδια του κοστίζουν στους Έλληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια ,τα οποί αφαιρούνται από άλλες επείγουσες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Όσο για την ισχυρή παρουσία του Στόλου, να υπενθυμίσουμε ότι το ΠΝ έδωσε εξετάσεις σε πραγματικές συνθήκες επιχειρήσεων ,σχετικά πρόσφατα. Η κινητοποίηση του το καλοκαίρι του 2020 ήταν υποδειγματική. Πήρε άριστα 10 και μάλλον γι΄  αυτό αποφασίστηκε η αποστρατεία του Αρχηγού Στόλου Παναγιώτη Λυμπέρη!

•Τα όσα είπε ο κ.Φλώρος για την «μέριμνα που ελήφθη για την καθιέρωση του επιδόματος Ειδικών Αποστολών, για τα πληρώματα του Στόλου που πλέουν σε Εθνικές και Διεθνείς αποστολές», ακούστηκαν στα στελέχη του Στόλου ως χλευασμός. Δεν θα του το πουν γι ΄  αυτό του το γράφουμε, να το έχει υπόψιν του.

The post Τα «μουτράκια» του Α/ΓΕΕΘΑ στο Στόλο και η πλήρης αποδόμηση όσων αναφέρονται στην ανακοίνωση της επίσκεψης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΓΕΕΘΑ, Στόλο,ageetha, stolo