Τι συνέβη με την εμπλοκή του στρατού στην μεγάλη καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel;

Μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή είναι κανόνας στην Ελλάδα να αναζητούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι. Αυτό συμβαίνει και στην  περίπτωση της κακοκαιρίας Daniel . Από χθες γίνετα συζήτηση για την εμπλοκή του στρατού η οποία θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορη. Όσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη μόνο και μόνο για να προστατέψουν τα υψηλότατα κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας ακόμη και τον πρωθυπουργό δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τις διαταγές για το που και πότε θα πάει ο στρατός,
τις δίνουν οι πολιτικοί. Αυτό είναι το ένα δεδομένο.Το δεύτερο είναι ότι στρατιωτικοί είχαν εισηγηθεί πριν ακόμη χτυπήσει την χώρα η κακοκαιρία συγκεκριμένες κινήσεις για να μπορεί ο στρατός να κινηθεί έγκαιρα αν χρειαζόταν. Δυστυχώς χρειάστηκε. Μεταξύ των μέτρων που είχαν εισηγηθεί ήταν και η μετστάθμευση εναέριων μέσων σε αεροπορικές βάσεις που θα βρίσκονταν κοντά  σε περιοχές  στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, το οποίο είχε προσδιοριστεί από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Αυτές οι εισηγήσεις δεν εισακούστηκαν και το ερώτημα είναι από ποιους;https://youtu.be/XMqAvoPdsCkΟ στρατός έχει πάντα τους μηχανισμούς και την ετοιμότητα να επέμβει σε δύσκολες καταστάσεις σαν κι αυτές που ζουν οι κάτοικοι στον Βόλο και στην Καρδίτσα. Κάποιοι όμως πρέπει να το ζητήσουν και να το ζητήσουν εγκαίρως. Συνεπώς η μετάθεση ευθυνών στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Ποιοι καθυστέρησαν να τις θυμηθούν είναι το θέμα.Η μοναδική περίπτωση να μπουν στο κάδρο των ευθυνών είναι να αποδειχτεί ότι η στρατιωτική ηγεσία δεν είχε «περάσει» προς την κυβέρνηση την πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων που υπήρχαν ,αλλά αυτό πρέπει να αποδειχτεί με στοιχεία κι όχι με «παραπολιτικές» διαρροές»

The post Τι συνέβη με την εμπλοκή του στρατού στην μεγάλη καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Daniel,