ΥΠΕΘΑ: «Από τον «σαχλαμάρα» στον «ατσαλάκωτο» και τι έχουν παρεξηγήσει στο ΓΕΕΘΑ με το Σουδάν»! Νίκος Σκιαδάς

Φωτογραφία από την επιχείρηση ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ  το 1993- Ασφαλής απομάκρυνση χιλιάδων Ελλήνων από εμπόλεμη ζώνη

Γράφει ο

Νίκος Σκιαδάς

Ανχης εα. Ειδικών Δυνάμεων

Το αποτέλεσμα των Ελληνικών Εθνικών εκλογών ήταν να βρεθούμε με υπηρεσιακή κυβέρνηση για 1 μήνα μέχρι τις νεότερες εκλογές (25 Ιουν 2023) για να αποκτήσουμε κανονική κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα και η Τουρκία έχει διπλές εκλογές στις

14 & 28 Μαΐου 2023 με την κατάσταση ανάμεσα στις 2 χώρες -Ελλάδα και Τουρκία- να μην στα καλύτερά της.

Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν να ορισθούν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση άτομα ικανά να αντιμετωπίσουν οποιασδήποτε μορφής κρίση, μικρή ή μεγάλη, αλλά και εφαρμόζοντας τα μέχρι τώρα σχεδιασθέντα – συμφωνηθέντα.

Η Ελλάδα όμως έχει χιούμορ, και κρατάει για τους κατοίκους της χαρούμενες εκπλήξεις.

ΓΕΛΙΟ Νο1

Στο Υπουργείο Άμυνας έφυγε ο Σαχλαμάρας και ήρθε υπουργός «ο Άλκης με την τσάκιση». Ο απόστρατος με τους 2 αιχμαλώτους στο ενεργητικό του και την ανοησία των φραγμάτων – δίχτυα λαθρομεταναστών με κόστος 500.000 € ήρθε για να αναλάβει. Ο μόνο περιτύλιγμα (δράσεις εξωστρέφειας) και τσάκιση που δεν είχε καταλάβει τι διοικούσε ως Α/ΓΕΣ (υπέγραφε ως ο Αρχηγός Στρατού) και τα περισσότερα που έκανε ΕΥΤΥΧΩΣ ακυρώθηκαν από επόμενους (Δκσεις Όπλων – Σωμάτων εκτός ΥΠΕΘΑ κλπ.) και μας άφησε μόνο κόστη για να επανέλθει ο Στρατός σε κανονικότητα.

Βέβαια οφείλω να του αναγνωρίσω και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ, ότι μόλις ανέλαβε κανόνισε και είχε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΑΑΣ, για διάφορα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους απόστρατους. Το ΔΣ της ΕΑΑΣ, επί μήνες προσπαθούσε να συναντηθεί με τον «σαχλαμάρα», αλλά αυτός είχε άλλες προτεραιότητες. Ευελπιστούν οι περισσότεροι των στρατιωτικών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, στην κυβέρνηση που θα προκύψει να μην ορισθεί σαχλαμάρας ως υπουργός Άμυνας, αλλά κάποιος που θα μπορεί να αντιληφθεί την βοήθεια που πρέπει να παράσχει στο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων που αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων και μόνο λόγια του αέρα και ευχές απολαμβάνει εδώ και αρκετά χρόνια.

ΓΕΛΙΟ Νο2 

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο πρώην Α/ΓΕΣ κ. Λαλούσης Χαράλαμπος. Η επιλογή είναι πολύ πεφωτισμένη και θα μπορούσε να συγκριθεί με αντικατάσταση χειρουργού που εκτελεί επείγουσα γαστρεκτομή και λόγω αδιαθεσίας του καλείται να συνεχίσει οφθαλμίατρος εξειδικευμένος σε καταρράκτη. Μα ειλικρινά τώρα, δεν μπορούσε να βρεθεί απόστρατος ανώτατος αστυνομικός για να αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να μην υπάρξει κανένα επιχειρησιακό κενό μέχρι την εγκατάσταση του νέου Υπουργού;

Γιατί επελέγησαν λοιπόν τα 2 προαναφερόμενα άτομα για τις συγκεκριμένες θέσεις; Γιατί πολύ απλά είναι λαμπρά παραδείγματα, κοινής αποδοχής, υποτελών οσφυοκαμπτών πολιτικής ηγεσίας, πλήρως ελεγχόμενα (με διαπιστευτήρια σου λέω … πάρε λίστα….πράξε και μη μιλάς), άβουλα όντα.

ΓΕΛΙΟ Νο3 

Μωρό μου ….. έπεσε η Τράπεζα Θεμάτων……μωρό μου καλησπέρα……τους χάκερ θα νικήσουμε και εσύ τα θέματα θα λάβεις ….αύριο ζακέτα μην ξεχάσεις να πάρεις….

Η ανικανότητα, η έλλειψη οργάνωσης και ο ερασιτεχνισμός στο Υπουργείο Παιδείας χτύπησε κόκκινο και έκανε τον πλανήτη και τις υπερδυνάμεις να παρακολουθούν με αγωνία τις ανακοινώσεις που έκανε η «ομάδα Κεραμέως…του Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως..» ότι χάκερς από 144 χώρες (περίπου 200 είναι συνολικά στον πλανήτη γη) έχουν βάλει ως στόχο την τράπεζα θεμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και όχι κάποια τράπεζα ή χρηματιστήριο του κόσμου. Και δώσε υποσχέσεις ότι την επόμενη μέρα θα έχουμε νικήσει τους χάκερς και πάλι αυτοί οι άτιμοι είχαν κάνει να πέσουν όλα τα συστήματα και να γελά ο πλανήτης όλος -και οι 200 χώρες λέμε- με την ανικανότητα και την έλλειψη σχεδιασμού που χαρακτηρίζει ακόμα ένα υπουργείο. Και το χειρότερο ήταν που με ψέματα προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την παγκοσμίου κλάσης ανικανότητά τους. Και το πιο κορυφαίο…. ακούγεται η Κεραμέως για το Υπουργείο Άμυνας……γατάκια χάκερς με φρεγάτες και F-35 θα σας νικήσουμε…..βεβαίως, βεβαίως……του Θεμιστοκλέους βεβαίως, βεβαίως……

ΚΛΑΜΑ Νο1

Στις 28 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους αγώνες. Να ακούς σε ομιλία που αναφέρονται Πεσόντες Καταδρομείς Αξιωματικοί και Οπλίτες του Ιερού Λόχου, της Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ Μοίρας Καταδρομών, του 480 ΤΔΒ, του Κ.Ε.Μ.Κ., και της Α΄, 31, 32, 33, 34 Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο. Κυρηναϊκή θάλασσα, Αιγαίο, Ρούμελη, Γράμμος, Βίτσι, Σινιάτσικο, Εύβοια, Σούλι, Όλυμπος, Μουργκάνα, Βέρμιο που είναι μερικοί από τους τόπους θυσίας των Ηρωικών Καταδρομέων μας και δίπλα σε όλους αυτούς να ακούγεται το «οι ήρωες των επιχειρήσεων Σουδάν» πέρα από το τρίξιμο των οστών των ηρώων προκαλεί και θυμό για κάτι που δεν υπάρχει και προσπαθούν κάποιοι να ονειρευτούν για να «ακουστούν» περισσότερο. Αν δηλαδή υπήρξε ελληνική ηρωική επιχείρηση που έγινε στο Σουδάν προ λίγου καιρού (εκκένωση αμάχων), τότε να τιμήσουμε με μετάλλια ανδρείας και αριστείας τους συμμετέχοντες και να τους αποδώσουμε όλες τις οφειλόμενες τιμές. Αν όμως ήταν μια διεκπαιρεωτική ενέργεια με μικρότερο ρίσκο από ειρηνευτικές αποστολές όπως σε Αφγανιστάν, Κόσσοβο και δεν μπορεί καν να συγκριθεί με την απομάκρυνση των Ελλήνων του Πόντου από την εμπόλεμη ζώνη της Αμπχαζίας πριν από 30 χρόνια, ή την επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και 1500 περίπου Κινέζων από την εμπόλεμη Λιβύη που ήταν τόσο επιτυχημένη, χωρίς να χυθεί σταγόνα αίματος, ή στην Αλβανία το 1997, όταν απομακρύνθηκε μεγάλο μέρος του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας ή την επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας» το 1993, όταν η τότε ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να σώσει τους άμαχους Έλληνες του Πόντου στην πόλη Σουχούμι, όπου είχε ξεσπάσει πόλεμος, με μια έξοχη σε εκτέλεση καταδρομική στρατιωτική επιχείρηση, έ τότε ας σταματήσουμε να κάνουμε την τρίχα τριχιά, γιατί η διαφορά μεταξύ χαρισματικού και αυτάρεσκου ηγέτη  είναι μοναχά μια τρίχα ή λίγες λέξεις σε ομιλία!!!

Αισιόδοξος και ανυπόμονος για τις αλλαγές του ΥΠΕΘΑ,

The post ΥΠΕΘΑ: «Από τον «σαχλαμάρα» στον «ατσαλάκωτο» και τι έχουν παρεξηγήσει στο ΓΕΕΘΑ με το Σουδάν»! Νίκος Σκιαδάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα