Εισαγγελική έρευνα για καλέσματα σε πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη. Πολιτική κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για την απαγόρευση

Έρευνα για διέγερση σε ανυπακοή διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με καλέσματα που απηύθυναν τα τελευταία 24ωρα, μέσω ανακοινώσεων και αναρτήσεων στο Διαδίκτυο, φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης αλλά και πολιτικά κόμματα, για συμμετοχή σε πορεία ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση
που αποφασίστηκε λόγω έξαρσης της πανδημίας. Πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια Υγεία εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

«Καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο. Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μια λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας» τονίζει ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να γίνει κοινή επίσκεψη στο Πολυτεχνείο απ’ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών» σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη απόπειρα κλιμάκωσης «μιας τεχνητής έντασης με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το περιστύλιο της Βουλής και κάλεσε επίσης τους πολίτες να μην μετέχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο.

«Καλούμε (τον κ. Μητσοτάκη) να αποσύρει αυτή την αντισυνταγματική διάταξη. Καλούμε επίσης τους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα τους καλούμε να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της δημόσιας Υγείας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, που αναφέρθηκε και στην επικοινωνία του με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το ζήτημα.

«Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ και ΜέΡΑ25  καθώς και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), οι οποίοι της επέδωσαν ψήφισμα με αντικείμενο την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης, τονίζοντας ότι «είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου». Αναφορικά με την απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων, η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι «για την κρίση της νομιμότητας της απόφασης αυτής αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές, ενώπιον των οποίων το ζήτημα εκκρεμεί».

Στο μεταξύ, έρευνα για διέγερση σε ανυπακοή διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με καλέσματα που απηύθυναν τα τελευταία 24ωρα, μέσω ανακοινώσεων και αναρτήσεων στο Διαδίκτυο, φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης αλλά και πολιτικά κόμματα, για συμμετοχή σε πορεία ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση που αποφασίστηκε λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή

Διαβάστε ακόμα:Τα γκράφιτι των Εξαρχείων. Πώς η τέχνη του δρόμου, αλλάζει το τοπίο της περιοχής μέσα από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής

The post Εισαγγελική έρευνα για καλέσματα σε πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη. Πολιτική κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για την απαγόρευση appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα