Εισήγηση λοιμωξιολόγων για άνοιγμα λυκείων στις 12 Απριλίου σε όλη τη χώρα. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις της Υπουργού

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε, κατόπιν ψηφοφορίας, να εισηγηθεί το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου από την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Ορισμένοι πάντως από τους επιστήμονες εξέφρασαν ανησυχίες για τον κίνδυνο να αυξηθεί η κινητικότητα και κατά συνέπεια η διασπορά του ιού από τη λειτουργία των σχολείων,

παράλληλα με το λιανεμπόριο, που έχει ήδη ανοίξει, από τη Δευτέρα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επαναλειτουργία των σχολείων με κανόνες και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μπορεί να γίνει με πλήρη ασφάλεια, δεδομένου άλλωστε ότι η χρήση των τεστ αυτοδιάγνωσης από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας από μία ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού στο σχολικό περιβάλλον.

Όσον αφορά τα Γυμνάσια, πιθανολογείται πως θα ξανανοίξουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Μία τέλεια διατηρημένη μούμια 700 ετών. Το άθικτο λείψανο της Κινέζας αριστοκράτισσας από την δυναστεία των Μινγκ βρέθηκε σε εργασίες οδοποιίας

The post Εισήγηση λοιμωξιολόγων για άνοιγμα λυκείων στις 12 Απριλίου σε όλη τη χώρα. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις της Υπουργού appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα