Επελαύνει η κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα. Εικόνες καταστροφής στον Αστακό. Πέρασε ανεμοστρόβιλος

Καταστροφές στη Δυτική Ελλάδα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Στα Τζουμέρκα, έκλεισε ο δρόμος στη θέση Στεφάνια, λόγω κατολίσθησης. Οι επίμονες βροχές προκάλεσαν πτώση βράχων στο οδόστρωμα.

Ζημιές σε στέγες σπιτιών, σε τέντες και σκαλωσιές, καθώς και πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν στην πόλη του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανεμοστρόβιλος  “χτύπησε” την πόλη προκαλώντας ζημιές τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά κτίρια. Ο ανεμοστρόβιλος συνοδεύονταν και από τεράστιους όγκους

νερού.

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι που επικρατούν στην ατμόσφαιρα ευνοούν και την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική προς τη Μεσόγειο.

Παράλληλα η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού προς τα ανατολικά, έχει ως αποτέλεσμα το νέφος της αφρικανικής σκόνης να μεταφέρεται γρήγορα προς τα δυτικά της χώρας μας.

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Πρόκειται ουσιαστικά για τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: agrinionews.gr

Διαβάστε ακόμα: Η μεγαλύτερη πυραμίδα στον κόσμο δεν βρίσκεται στην Αίγυπτο. Είναι «καμουφλαρισμένη» ως λόφος και στην κορυφή έχει εκκλησία. Γιατί το εσωτερικό δεν έχει ακόμα εξερευνηθεί

The post Επελαύνει η κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα. Εικόνες καταστροφής στον Αστακό. Πέρασε ανεμοστρόβιλος appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα