«Ο ήρωας του Λονδίνου». Η Βρετανία αναζητά τον πολίτη που αφόπλισε τον άντρα στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο δράστης είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και αποφυλακίστηκε το 2018

Ένα στιγμιότυπο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει έναν άνδρα να κρατάει το μαχαίρι της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου, ενώ πολλοί ακόμα ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αφοπλίσουν τον άνδρα πριν επέμβουν οι αστυνομικοί.

Πολλοί χρήστες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό τους για τον ήρωα με το κοστούμι καθώς και για τους υπολοίπους αφανείς ήρωες που βοήθησαν στον αφοπλισμό του δράστη. Πολλοί θεωρούν ότι ο άγνωστος άνδρας είναι επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν

στη «Mirror», «αυτός ο άνδρας περπατούσε πίσω μας στην άλλη πλευρά της ‘London Bridge’, όταν ξεκίνησε η επίθεση. Έτρεξε μέσα στην κίνηση και πήδηξε από το κεντρικό διαχωριστικό για να αντιμετωπίσει τον επιτιθέμενο, μαζί με αρκετούς άλλους. Τρέξαμε μακριά, αλλά δείχνει ότι αυτός τον αφόπλισε. Απίστευτη γενναιότητα».

Η στιγμή του αφοπλισμού:

Madness at #londonbridge shooting pic.twitter.com/gQ9dJ358oR

— ℂℍ (@Natty_Shep_PVS) November 29, 2019

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Daily Mail», οι πολίτες χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρα για να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Ένας πολίτης μάλιστα, φέρεται πως χτύπησε τον δράστη ε το χαυλιόδοντα ενός ναρβάλ, είδους φάλαινας, που εκτίθετο στο Μέγαρο των Ιχθυοπωλών.

Ο δράστης της επίθεσης είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατία

Ο δράστης σκότωσε 2 πολίτες και τραυμάτισε άλλους τέσσερις πριν τον σκοτώσει η βρετανική αστυνομία.

London Bridge shooting: Man armed with knife gunned down by police. #LondonBridge #london pic.twitter.com/zkOsHkU0kN

— nigga where’s the meat (@ATMEYOUCUNT) November 29, 2019

Σύμφωνα με το BBC, ο δράστης της επίθεσης ήταν ο 28χρονος Ουσμάν Καν.

Ο Καν ήταν γνωστός στις αρχές, έχοντας καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα το 2012, σύμφωνα με τον Επίτροπο Met της αστυνομίας Neil Basu.
«Βγήκε από τη φυλακή τον Δεκέμβριο του 2018 με άδεια», ανέφερε σε δήλωσή του.

Οι «Times» ανέφεραν ότι η απελευθέρωση του Καν από τη φυλακή πέρυσι έγινε έπειτα από συμφωνία να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο θα παρακολουθούσε τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με το BBC, ο δράστης της επίθεσης ήταν ο 28χρονος Ουσμάν ΚανΤην ειδική επιτροπή Cobra συγκαλεί ο Τζόνσον

Με εντολή του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον συγκλήθηκε η Cobra (Cabinet Office briefing room A), δηλαδή η Κυβερνητική Επιτροπή Κρίσεων μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.
Η συνεδρίαση της επιτροπής Cobra αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21:30 τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού.

«Με βαριά καρδιά οφείλω να σας ενημερώσω ότι εκτός από τον ύποπτο, που σκοτώθηκε από αστυνομικούς, δύο από τους τραυματίες από την επίθεση δυστυχώς υπέκυψαν» στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί, ανακοίνωσε η αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίντα Ντικ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

The post «Ο ήρωας του Λονδίνου». Η Βρετανία αναζητά τον πολίτη που αφόπλισε τον άντρα στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο δράστης είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και αποφυλακίστηκε το 2018 appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα