Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Μπασκίμ Φίνο, από επιπλοκές του κορονοϊού- Πάνω από 100.000 τα κρούσματα στη χώρα

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών μετά από επιπλοκές του κορονοϊού ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος και πρώην μεταβατικός πρωθυπουργός της Αλβανίας, Mπασκίμ Φίνο. Είχε διαγνωστεί θετικός εδώ και εβδομάδες, με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Ο Mπασκίμ Φίνο έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο των Τιράνων. Στην Αλβανία καταγράφεται ρεκόρ θανάτων που αποδίδονται στον κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας. Μέχρι σήμερα, η χώρα έχει ξεπεράσει τα 100.000 κρούσματα του ιού.

Κάντε κλικ

στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Ο Φίνο σπούδασε οικονομικά στα Τίρανα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μετά από αυτό, εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Αργυρόκαστρο και το 1992 έγινε δήμαρχος της πόλης. Στις 11 Μαρτίου 1997, ο προερχόμενος από το Δημοκρατικό Κόμμα Πρόεδρος Σαλί Μπερίσα, όρισε τον Φίνο, μέλος του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, πρωθυπουργό, προκειμένου να ηγηθεί κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η ανάγκη αυτή προέκυψε μετά την εξέγερση που ξέσπασε κατά την κατάρρευση αρκετών επιχειρηματικών σχημάτων πυραμίδων που οδήγησαν στην απώλεια ελέγχου της κυβέρνησης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ήταν Πρωθυπουργός στις εκλογές του 1997, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα του κέρδισε μεγάλη πλειοψηφία πριν αποχωρήσει και τον διαδέχτηκε ο αρχηγός του κόμματος Φατός Νάνο. Από το 2014, ο Φίνο είναι βουλευτής εκλογικής περιφέρειας στην επαρχία Κορυτσάς.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πληροφορίες : wikipedia

The post Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Μπασκίμ Φίνο, από επιπλοκές του κορονοϊού- Πάνω από 100.000 τα κρούσματα στη χώρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα