Πώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω του αέρα σε ένα δωμάτιο, ένα μπαρ και μία σχολική αίθουσα. Δείτε το εκπληκτικό γράφημα. Κολλάει και με μάσκες υπό κάποιες συνθήκες

Μέσα από σκίτσα η El Pais τονίζει τη χρησιμότητα της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Και αυτό γιατί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού είναι υψηλότερος σε εσωτερικούς χώρους, αλλά μπορεί να μειωθεί εφαρμόζοντας όλα τα διαθέσιμα μέτρα για την καταπολέμηση της μόλυνσης μέσω αερολυμάτων.

Έξι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα σπίτι, ένας από τους οποίους έχει μολυνθεί. Περίπου το 31% των εστιών κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ισπανία προκαλούνται από τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, κυρίως μεταξύ οικογένειας και φίλων.

Ανεξάρτητα

από το εάν διατηρούνται οι ασφαλείς αποστάσεις, εάν τα 6 άτομα περάσουν 4 ώρες μαζί μιλώντας δυνατά, χωρίς να φορούν μάσκα, σε ένα δωμάτιο χωρίς εξαερισμό, όλα τα υπόλοιπα 5 άτομα θα μολυνθούν.

Εάν φορούν μάσκα, 4 επιπλέον άτομα διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης. Οι μάσκες από μόνες τους δεν θα αποτρέψουν τη μόλυνση εάν η έκθεση παραταθεί.

Ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται σε κάτω από ένα άτομο εάν η ομάδα χρησιμοποιεί μάσκες, μειώσει τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά το ήμισυ και αερίζει τον χώρο που χρησιμοποιεί.

Τα κρούσματα κορωνοϊού σε εκδηλώσεις και σε μαγαζιά, όπως μπαρ και εστιατόρια, αντιπροσωπεύουν σημαντικό αριθμό μεταδοτικών επιπτώσεων στα κοινωνικά περιβάλλοντα.

Σε αυτό το μπαρ, η χωρητικότητα έχει μειωθεί στο 50%. Υπάρχουν 15 πελάτες και τρία άτομα προσωπικό. Τα παράθυρα είναι κλειστά και δεν υπάρχει μηχανικός εξαερισμός.

Στη χειρότερη περίπτωση, εάν δεν ληφθούν μέτρα, 14 από τους πελάτες θα μολυνθούν μετά από 4 ώρες.

Εάν οι μάσκες χρησιμοποιηθούν με συνέπεια, ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται σε 8 νέα κρούσματα.

Εάν οι χώροι αεριστούν -κάτι που μπορεί να γίνει με μια καλή μονάδα κλιματισμού- και ο χρόνος παραμονής στο μπαρ μειωθεί, υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης ενός ατόμου.

Το πιο επικίνδυνο σενάριο είναι μια τάξη χωρίς εξαερισμό και ο δάσκαλος-«ασθενής μηδέν» ως το μολυσμένο άτομο.

Εάν περάσουν δύο ώρες στην τάξη με έναν μολυσμένο δάσκαλο, χωρίς να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του αριθμού των αερολυμάτων, υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν έως και 12 μαθητές.

Εάν όλοι φορούν μάσκα, ο αριθμός που θα μπορούσε να μολυνθεί μειώνεται σε πέντε. Στα ξεσπάσματα κορωνοϊού, έχει σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε από τους μαθητές θα μπορούσε να μολυνθεί ανεξάρτητα από την εγγύτητά του με τον δάσκαλο, καθώς τα αερολύματα κατανέμονται τυχαία στο δωμάτιο που δεν έχει αερισμό.

Εάν ο χώρος αερίζεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος, είτε με καθαρό αέρα είτε μηχανικά, και η τάξη σταματά μετά από μία ώρα για να ανακυκλωθεί πλήρως ο αέρας, ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά.

Πηγή: iefimerida/ el pais

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:  Έρευνα σε 25 χώρες σχετικά με τους συνωμοσιολόγους για τον κορωνοϊό. Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας

The post Πώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω του αέρα σε ένα δωμάτιο, ένα μπαρ και μία σχολική αίθουσα. Δείτε το εκπληκτικό γράφημα. Κολλάει και με μάσκες υπό κάποιες συνθήκες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα