Πτώση 60% της παγκόσμιας αεροπορικής επιβατικής κίνησης το 2020 εξαιτίας της πανδημίας. Ζημιά 370 δις στις αεροπορικές εταιρείες

Πτώση 60% της αεροπορικής επιβατικής κίνησης παγκοσμίως σημειώθηκε το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Για δυσοίωνες βραχυπρόθεσμες προοπτικές έκανε λόγο χθες Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Ο αριθμός των επιβατών έφτασε τα 1,8 δισεκατομμύρια το 2020, πέφτοντας στα επίπεδα του 2003, από 4,5 δισεκατομμύρια το 2019, σύμφωνα με τον ICAO.

Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε συγκρατημένα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε βόρειες χώρες, αλλά μειώθηκε ξανά από τον Σεπτέμβριο με την άφιξη

του δεύτερου κύματος της πανδημίας και την επιστροφή των περιορισμών σε όλο τον κόσμο.

Ο ICAO σημειώνει συνολικά ότι οι πτήσεις εσωτερικού έχουν αντέξει καλύτερα στους περιορισμούς μετακινήσεων από ό,τι οι πτήσεις εξωτερικού, ειδικά στην Κίνα και τη Ρωσία, όπου ο αριθμός της επιβατικής κίνησης έχει ήδη επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας.

Το 2020, η μείωση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης έφτασε το 50% στις πτήσεις εσωτερικού και 74% στις διεθνείς πτήσεις, με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες να υποστούν οικονομικές «ζημιές» ύψους 370 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αεροδρόμια και οι φορείς παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας υπέστησαν ζημιές 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα. Η παρούσα κατάσταση «θέτει σε αμφισβήτηση την οικονομική βιωσιμότητα του κλάδου και απειλεί εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO)

Αντίστοιχες επιπτώσεις παρατηρούνται και στην παγκόσμια τουριστική αγορά, καθώς μόλις το 50% των τουριστών επιλέγουν το αεροπλάνο για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

«Η πτώση της ζήτησης θα συνεχιστεί για το τρέχον τρίμηνο και ενδέχεται ακόμη και να επιδεινωθεί», προειδοποιεί ο Οργανισμός του ΟΗΕ, με έδρα στο Μόντρεαλ. Η ανάκαμψη της βιομηχανίας εξαρτάται από την επιτυχία των εμβολιασμών, ο οποίος ξεκίνησε σε πλούσιες χώρες, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Ντοκουμέντο. Αυτή είναι πρώτη φωτογραφία με άνδρες του ελληνικού στρατού σε πολεμικό μέτωπο. Ελήφθη στον Τύρναβο τον Απρίλιο του 1897 στην μάχη εναντίον των Τούρκων

The post Πτώση 60% της παγκόσμιας αεροπορικής επιβατικής κίνησης το 2020 εξαιτίας της πανδημίας. Ζημιά 370 δις στις αεροπορικές εταιρείες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πτώση 60, ́σμιας ́ς ́ς ́νησης, 2020 ́ας, ́ας, Ζημιά 370, ́ς ́ες,ptósi 60, ́smias ́s ́s ́nisis, 2020 ́as, ́as, zimia 370, ́s ́es