Κάρολος. Φωτογραφικό ντοκουμέντο με τον πατέρα του Φίλιππο ντυμένο τσολιά στην Αθήνα. Του απένειμαν το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών απένειμε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο κ. Μπακογιάννης παρασημοφόρησε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας με την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, σε αναγνώριση της συνδρομής του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου στην απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά

και της αφοσίωσης και της συνεισφοράς του ιδίου στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προάσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση των γραμμάτων και των καλών τεχνών.

«Η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο συνδέονται διαχρονικά με ισχυρούς πολιτισμικούς, οικονομικούς και διπλωματικούς δεσμούς, με μια σχέση που κραταιώθηκε από την απαρχή του Ελληνικού κράτους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, στο σύντομο χαιρετισμό του, κατά την τελετή, στην οποία παρών ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε την «καθοριστικής σημασίας συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Από την πλευρά του ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για αυτήν την τιμητική βράβευση από τον δήμαρχο Αθηναίων. «Είμαι πραγματικά συγκινημένος και έκπληκτος, διότι είναι μια καταπληκτική τιμή αυτή που μου αποδίδετε, δίνοντας μου αυτό το ξεχωριστό μετάλλιο. Πρέπει να πάω πίσω στο 1998, γιατί τότε έκανα μια άλλη επίσκεψη όπου μου δόθηκε το μετάλλιο της πόλης. Αλλά, όπως προείπα, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και στη δική μου ηλικία θα κέρδιζα ένα χρυσό μετάλλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα φορώ, πρόσθεσε, με χαρά αυτό το μετάλλιο και περηφάνια, διότι πάντοτε θα παραμένει κάτι, το οποίο θα είναι θησαυρός στην καρδιά μου. Και φυσικά θα είναι το απαύγασμα της επίσκεψης μου στην Αθήνα, αλλά θα μου θυμίζει και την ευγένεια σας και τις σκέψεις ως προς εμένα μετά από τόσα χρόνια. Όπως είπα και πριν από τρία χρόνια, όπου ήμουν ξανά εδώ, έχω λίγο ελληνικό αίμα στις φλέβες μου και αυτό το μετάλλιο πάντοτε θα μου θυμίζει τη σύνδεση μου με αυτή την αξιοθαύμαστη χώρα».

Στη συνέχεια ο Πρίγκιπας της Ουαλίας αναφέρθηκε στην εμβληματική πρωτοβουλία του, την «Terra Carta», η οποία σήμερα υπεγράφη και από τον Δήμο της Αθήνας, ενώ εξήρε τις προσπάθειες και το έργο του Δήμου για την βιωσιμότητα και την αειφορία. «Είμαι ακόμη πιο ευγνώμων σήμερα και συγκινημένος γιατί εσείς κύριε δήμαρχε έχετε συμφωνήσει να υπογράψετε την «Terra Carta», αυτό το πρότζεκτ που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια. Και για το γεγονός ότι εσείς ο ίδιος έχετε καταβάλλει τέτοιους αγώνες για να διασφαλίσετε ότι η Αθήνα θα γίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση για την αειφορία και για την βιωσιμότητα. Διότι πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας οι πόλεις ανά τον κόσμο, όπως και η Αθήνα, να έχουν μεγαλύτερη εμπλοκή στον αγώνα για μεγαλύτερη βιωσιμότητα, μεγαλύτερη αειφορία, απαλλαγή από το ανθρακικό αποτύπωμα στην οικονομία και φυσικά για την αναζωογόνηση της βιοποικιλότητας. Όλα αυτά τα στοιχεία συνενώνονται στο κομμάτι του βιώσιμου αστικού σχεδιασμού. Αυτό είναι κάτι για το οποίο συζητήσαμε  και φυσικά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε από κοινού να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο στο μέλλον».

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ και δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος είχε φωτογραφηθεί ντυμένος τσολιάς το 1930 σε ηλικία 9 ετών.

Μια ιστορική φωτογραφία με τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο ντυμένο τσολιά σε ηλικία μόλις 9 ετών ανάρτησε στο twitter ο ιστορικός Όσκαρ Αάνμοεν.μΜε ειδικότητα στην ιστορία των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης ο  Αάνμοεν δημοσίευσε το ντοκουμέντο του 1930 με τον Φίλιππο που, όπως είναι γνωστό, έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.

https://twitter.com/OAanmoen/status/1138371468922953728

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του πρίγκιπα Κάρολου γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 και είχε τον τίτλο «Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας» και αποτελεί το μακροβιότερο αρσενικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Κάρολος. Φωτογραφικό ντοκουμέντο με τον πατέρα του Φίλιππο ντυμένο τσολιά στην Αθήνα. Του απένειμαν το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Αναζητήσεις
καρολος με τον πατερα του ντυμενο τσολια
Τυχαία Θέματα
Κάρολο, Χρυσό Μετάλλιο Αξίας, Πόλεως, Αθηνών, - Φωτογραφικό, Φίλιππο,karolo, chryso metallio axias, poleos, athinon, - fotografiko, filippo