Θεσσαλονίκη. Καταδικάστηκε αξιωματικός της ΕΛΑΣ για απώλεια 36,5 τόνων βενζίνης από δεσμευμένο βυτίο-Από την έρευνα δεν προέκυψε πού κατέληξαν τα καύσιμα

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για την απώλεια ποσότητας 36,5 τόνων βενζίνης από βυτίο το οποίο είχε δεσμευθεί ως ύποπτο για λαθρεμπορία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μετά τη δέσμευσή του το βυτίο φυλασσόταν σε ειδικό χώρο. Ο συνταξιούχος -σήμερα- αστυνομικός φέρεται ότι με τη συνδρομή του συγκατηγορουμένου του αφαίρεσε το γεμάτο βυτίο από τη φύλαξη για να το επιστρέψει άδειο ύστερα από επτά ώρες. Από την έρευνα δεν προέκυψε πού κατέληξαν τα καύσιμα.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες

μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, στην αγόρευσή της είπε ότι αυτά «διοχετεύθηκαν σε τρίτους, ίσως και στον δεύτερο κατηγορούμενο». Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν ο κατηγορούμενος αστυνομικός υπηρετούσε σε Tμήμα Aσφαλείας της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος αρνήθηκε πάντως την κατηγορία.Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε -επίσης- ιδιώτης σε 6μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Θεσσαλονίκη. Καταδικάστηκε αξιωματικός της ΕΛΑΣ για απώλεια 36,5 τόνων βενζίνης από δεσμευμένο βυτίο-Από την έρευνα δεν προέκυψε πού κατέληξαν τα καύσιμα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Καταδικάστηκε, ΕΛΑΣ, 365, -Από,thessaloniki, katadikastike, elas, 365, -apo