Βασίλης Κικίλιας. Ρεκόρ εισαγωγών στις ΜΕΘ, με την κάλυψη στο 90% στην Αττική- Κοτανίδου: Λίγο υπομονή, να κάνουμε Πάσχα στα χωριά

«Η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Παράλληλα επισήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες σε ποσοστό 90%, 235 ΜΕΘ, σε σύνολο 265.

«Παρακολουθώ την πορεία ενός μωρό 24 ημέρων,

διασωληνωμένο στην ενταντική του Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να σκεφτούμε αυτήν την εικόνα, ώστε όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε και να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι έχουμε 790.586 εμβολιασμούς και σήμερα θα εμβολιάσουμε πάνω από 31.000 πολίτες. «Η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας… 

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου, ζήτησε λίγο υπομονή «μήπως και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο», ώστε να «κάνουμε Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας», όπως είπε.

«Μέχρι σήμερα καταφέραμε να μην αφήσουμε εκτός ΜΕΘ, παρά τις τεράστιες πιέσεις από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Θέλω να κάνω έκκληση σε όλους τους Έλληνες… Κάντε λίγη ακόμη υπομονή, μήπως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη σκόπελο. Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Δεν αντέχουμε άλλο lockdown. Να προσπαθήσουμε, για να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, όπως ξέρουμε οι Έλληνες», τόνισε η ίδια.

Για την παράταση ή όχι του lockdown στην Αττική, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Προβλέψεις δεν γίνονται. Πάμε βήμα-βήμα σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια. Ο εμβολιασμός και τα μέτρα ατομικής προστασίας θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε σταδιακά».

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αποδίδει το lockdown. Δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα θα είχαμε, αν δεν είχαμε lockdown. Δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε. Όσο περισσότερο εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουμε πει εκατομμύρια φορές, τόσο πιο λιγότερη πίεση θα έχουμε» σχολίασε η κ. Κοτανίδου απαντώντας σε ερώτηση αν αποδίδει το lockdown.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Βασίλης Κικίλιας. Ρεκόρ εισαγωγών στις ΜΕΘ, με την κάλυψη στο 90% στην Αττική- Κοτανίδου: Λίγο υπομονή, να κάνουμε Πάσχα στα χωριά appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα