Citi για Jumbo: Αγοράστε τη μετοχή – Τα περιθώρια κέρδους είναι εντυπωσιακά για το 2023

Η Citi εκτιμά ότι τα περιθώρια κέρδους για το 2023 ήταν ισχυρά, ενώ οι πωλήσεις Μαρτίου ανακάμπτουν σε +17% σε ετήσια βάση.

Η Citi και ο αναλυτής Maksim Nekrasov προτείνουν σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Jumbo με τιμή στόχο τα 31,50 ευρώ, ενώ μαζί με την προσδοκώμενη μερισματική απόδοση του 7,6%, το περιθώριο ανόδου της μετοχής είναι 30%.

«Βλέπουμε το περιθώριο κέρδους του 2023 ως εντυπωσιακό, το οποίο, σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάκαμψη τον Μάρτιο, θα πρέπει να στηρίξει τις μετοχές. Η Jumbo ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις Μαρτίου φέτος ανακάμπτουν

σε +17% σε ετήσια βάση και το πρώτο τρίμηνο +6% (από -3% το Φεβρουάριο του 2024). Τα περσινά οικονομικά μεγέθη ήταν ισχυρά με EBITDA/EPS 3% πάνω από το consensus. Ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση, οι φετινές τάσεις των πωλήσεων και του περιθωρίου κέρδους είναι αισιόδοξες, η Jumbo αναμένεται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για φέτος (+8% με 10% αύξηση πωλήσεων/eps) μετά τα αποτελέσματα του Απριλίου, λαμβάνοντας ενδεχομένως υπόψη το υψηλότερο κόστος αποστολής λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Το τρέχον consensus υποδηλώνει αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά περίπου 5% το 2024 και δεν προβλέπουμε καθοδικές αναθεωρήσεις, εκτός αν η καθοδήγηση αναθεωρηθεί σε αύξηση χαμηλότερη του 5%, κάτι που θεωρούμε μάλλον απίθανο. Η Jumbo πρότεινε να καταβάλει 1 ευρώ μέρισμα (απόδοση περίπου 4%)», επισημαίνει ο Nekrasov.

Ισχυρά οικονομικά μεγέθη για το 2023

Τα βασικά σημεία που τονίζει η Citi είναι:

Δεν υπάρχουν εκπλήξεις όσον αφορά την τελική γραμμή: Πωλήσεις +14% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προηγούμενες ενημερώσεις.Το μικτό περιθώριο κέρδους έφτασε το 55,8% (-0,1% σε ετήσια βάση), πολύ πάνω από τις δικές της και τις εκτιμήσεις της αγοράς για 54,3%/55,1%.EBITDA +18% σε ετήσια βάση στα 398 εκατ. ευρώ, 5%/3% πάνω από τις εκτιμήσεις της Citi/consensus, με περιθώριο EBITDA 36,8% (+1,3% σε ετήσια βάση).Καθαρά κέρδη +22% σε ετήσια βάση στα 303 εκατ. ευρώ, 5%/3% πάνω από τη Citi/consensus.Η καθαρή ταμειακή θέση (χωρίς τις υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις) διαμορφώθηκε στα 444 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2023 (εκτίμηση Citi 400 εκατ. ευρώ περίπου).Οι ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) διπλασιάστηκαν σε 240 εκατ. ευρώ το 2023, φτάνοντας στο 22% των πωλήσεων (εκτίμηση Citi: 200 εκατ. ευρώ).Η Jumbo πρότεινε την καταβολή μερίσματος 1 ευρώ επιπλέον των 0,6 ευρώ που καταβλήθηκαν τον Μάρτιο φέτος ή 6,2% μερισματική απόδοση με βάση το χθεσινό κλείσιμο.

Διαβάστε επίσης:

EasyJet: Ικανοποιητικές κρατήσεις για το καλοκαίρι – Αλλαγές φέρνει η ακύρωση των πτήσεων προς Ισραήλ

Nokia: Έχασε τις προβλέψεις για τα κέρδη τριμήνου – Αισιοδοξία για το β’ εξάμηνο

Neonyx Cruises: Η νέα εταιρεία κρουαζιέρας του Μάριου Ηλιόπουλου

Keywords
Αναζητήσεις
citi-gia-jumbo-agoraste-ti-metochi--ta-perithoria-kerdous-einai-entyposiaka-gia-to-2023.htm
Τυχαία Θέματα