Societe Generale: Αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου το α’ τρίμηνο

15:43 3/5/2024 - Πηγή: Mononews

Λιγότερο από το αναμενόμενο μειώθηκαν τα καθαρά έσοδα της Societe Generale το α’ τρίμηνο, καθώς τα κέρδη από τις πωλήσεις παραγώγων μετοχών ισορρόπησαν τις αδυναμίες στη λιανική τραπεζική και τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το α’ τρίμηνο με καθαρά κέρδη ύψους 680 εκατ. δολαρίων, σημαντικά μειωμένα κατά 22% από ένα χρόνο νωρίτερα, ωστόσο, πολύ περισσότερα από τα μόλις 463 εκατ. που περίμεναν 15 αναλυτές σε εσωτερική

δημοσκόπηση της SocGen.

Οι πωλήσεις της υποχώρησαν οριακά κατά 0,4% από το ίδιο διάστημα πέρσι, στα 6,65 δισ. ευρώ, ενώ επίσης ξεπέρασαν τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που προέβλεπε κάμψη στα 6,46 δισ.

Μετά από τις ανακοινώνεις, η μετοχή της τράπεζας είχε βρεθεί να ενισχύεται περισσότερο του 5% στις συναλλαγές της στο Παρίσι, αν και πλέον έχει περιορίσει τα κέρδη της στο 1,5%.

Έκπληξη στην επενδυτική τραπεζική

Την ίδια στιγμή, το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της SocGen είδε την κερδοφορία του να εκτοξεύεται κατά 26,4% το α’ τρίμηνο στα 690 εκατ. ευρώ, πολύ άνω των εκτιμήσεων, παρόλο που τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 5,1% στα 2,62 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις παραγώγων μετοχών, ένας τομέας όπου η SocGen είναι παραδοσιακά δυνατή, κατέγραψαν ξανά ισχυρές επιδόσεις, όπως και οι υπηρεσίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων και η συμβουλευτική της δραστηριότητα.

Εντούτοις, η γαλλική τράπεζα ανέφερε πτώση κατά 17% στις πωλήσεις της σε συναλλαγές ισοτιμιών και σταθερού εισοδήματος, υποαποδίδοντας των ομολόγων της σε Wall Street και Ευρώπη αλλά και της γαλλικής ανταγωνιστικής της BNP Paribas.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Deutsche Bank εμφάνισε αύξηση 7% στα δικά της έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος και ισοτιμιών στο α’ τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης:

Wegovy: Αγώνας δρόμους για Eli Lilly-Novo Nordisk για να καλύψουν τις ελλείψεις στα φάρμακα για αδυνάτισμα

Ozempic: Πώς το best seller φάρμακο για το αδυνάτισμα «καταβρόχθισε» μια ολόκληρη οικονομία

Ozempic: Νέος αντίπαλος στην αγορά απώλειας βάρους για τη Novo Nordisk

Keywords
Αναζητήσεις
societe-generale-apotelesmata-kalytera-tou-anamenomenou-to-a-trimino.htm
Τυχαία Θέματα