Αδέλφια Ηλιόπουλοι: Ο Μάριος κυριαρχεί στα ταχύπλοα πλοία και ο Αντώνης στα ξενοδοχεία

Η κοινή εμφάνιση, του Μάριου Ηλιόπουλου και του Αντώνη Ηλιόπουλου την περασμένη εβδομάδα στην εκδήλωση Greek Shipping Hall of Fame, που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, διέψευσαν όλες εκείνες τις φήμες και τους κακεντρεχείς που ήθελαν ότι τα αδέλφια έχουν προστριβές και κακές σχέσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει επικεντρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες

και έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο εφοπλιστή και είναι ο μεγαλύτερος ακτοπλόος εφοπλιστής ταχυπλόων πλοίων με την εταιρεία του Seajets, ενώ διατηρεί και στόλο φορτηγών πλοίων.

Ο Αντώνης Ηλιόπουλος, που ξεκίνησε ως εφοπλιστής ποντοπόρων πλοίων, απομακρύνθηκε από το χώρο αυτό, έχοντας μια πικρή εμπειρία και περιπέτεια από τη βύθιση του πλοίου Iron Antonis και ασχολήθηκε με τα πολυτελή ξενοδοχεία και εξελίχθηκε σε μεγαλοξενοδόχο της ηφαιστειακής Σαντορίνης, αλλά και της Πάρου.

Παιδιά της Δέσποινας και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, μπορεί να μεγάλωσαν μέσα στο “χρυσάφι”, δεδομένου ότι η οικογένεια ασχολήθηκε με την εμπορία χρυσού και την κατασκευή της πιο δημοφιλούς χρυσής καδένας που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες, αλλά τους κέρδισε τελικά η θάλασσα.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο κορυφαίος Έλληνας εφοπλιστής της ακτοπλοΐας, δεδομένου ότι εταιρεία του Sea Jet διαθέτει 29 επιβατηγά πλοία, τα περισσότερα από τα οποία είναι ταχύπλοα και συνδέει 50 νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Επίσης, η SeaJets βραβεύτηκε ως ««Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς» από τη Lloyd’s, σε ειδική εκδήλωση για το έτος 2018.

Η πορεία της Seajets στη ναυτιλία ξεκινά το 1989, την οποία συνίδρυσε ο Μάριος Ηλιόπουλος μαζί με τον πατέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Σε αυτά τα χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας της, η εταιρεία επεκτείνει συνεχώς τον στόλο της, που σήμερα αποτελείται από έναν υπερσύγχρονο στόλο αποκλειστικά πλοίων υψηλής ταχύτητας, καλύπτει πάνω από 400 συνδέσεις λιμανιών από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και την Κρήτη για τα νησιά των Κυκλάδων.

Η φιλοσοφία της εταιρείας Seajets συμπυκνώνεται στο σλόγκαν: «O ταχύτερος δρόμος προς το Αιγαίο είναι αναμφισβήτητα η Seajet».

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ακτοπλόος εφοπλιστής. Είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρία SeaJets, η οποία από το 1989 διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει αναπτύξει σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο:

Στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι η SeaJets με το πλοίο του Tera Jet και τους ναυτικούς του, έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή και προσέφερε βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντάς τους σε μεγαλύτερα πλοία.

Διοργανώθηκε εκδήλωση στο Tera Jet το οποίο φιλοξένησε 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών.

Προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο «Μάτι».

Από το 2016 προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών που δηλώνουν μόνιμη κατοικία στις Κυκλάδες, μαζί και τους συνοδούς τους, σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο αυτοκίνητο.

Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55 χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018.

Προσέφερε δωρεάν προσομοιωτή γέφυρας πλοίου τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTRO 5000 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Το ERC 2018 είχε Ελληνικό χρώμα με χορηγό τη SeaJets , το λογότυπο της οποίας κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018 Alexey Lukyanuk.

Είναι χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων, Πανναξιακός, Φοίνικας Σύρου, της Κύμης στο Μπάσκετ καθώς και σε τοπικές δραστηριότητες όπως το Mykonos Run, Folegandros Sunset trail, Serifos Sunset race και Cyclades Regatta

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι δεινός ραλίστας και συμμετέχει συχνά σε αγώνες, αλλά και είναι από τους σημαντικούς χορηγούς αγώνων αυτοκινήτων. Έχει διακριθεί στους αγώνες:

Πρωταθλητής circuit 1995, 1996.

Πρωταθλητής Αναβάσεων Group N 1995, 1997.

Πρωταθλητής Αναβάσεων Group A 2008.

Πρωταθλητής Αναβάσεων Group E 2009 + 2015.

Πρωταθλητής Αναβάσεων Formula Saloon 2016-17-18-19-20-21

Η τιμητική διάκριση για την βοήθεια που έδωσε στο Μάτι

Ο Μάριος Ηλιόπουλος βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση που έγινε τον Ιούλιο του 2019 στη Ραφήνα για την προσφορά του και της εταιρείας του SEAJETS στους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι της 23 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα της εθνικής τραγωδίας.

Στην ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά εκδήλωση, ο Ευάγγελος Μπουρνούς, Δήμαρχος τότε του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, απένειμε τιμητικό βραβείο στον Μάριο Ηλιόπουλο «για την συνολική προσφορά του στους πληγέντες συνανθρώπους μας, από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018».

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής βραδιάς, μεταξύ άλλων ο Μάριος Ηλιόπουλος, επισήμανε:

«Ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 συντοπίτες μας και κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όσους το έχουν ανάγκη. Για όλους εμάς, η άμεση αντίδραση και συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της απρόσμενης καταστροφής της 23ης Ιουλίου είναι ένα ενστικτώδες και άμεσο καθήκον.

Τιμούσα και τιμώ όλους αυτούς που στήριξαν εκείνη τη βραδιά τον συνάνθρωπο μας με ηρωική αλληλεγγύη, όπως οι ναυτικοί μας αλλά και οι ψαράδες που συμμετείχαν με αίσθημα αυτοθυσίας και αλτρουισμού στην διάσωση της 23ης Ιουλίου, αλλά και αυτούς που στηρίζουν σήμερα και θα στηρίξουν στο μέλλον με την ψυχή τους τη νέα μέρα του Ματιού και της ευρύτερης περιοχής που επλήγη, αλλά και της νέας μέρας που όλοι οι Έλληνες προσμένουμε για την Ελλάδα μας. Η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλους μας, στο όραμα για την ένδοξη πατρίδα μας…».

Μάριος και Αντώνης ΗλιόπουλοςΤα κρουαζιερόπλοια

Εκτός από την Seajets, ο Μάριος Ηλιόπουλος, δημιούργησε την εταιρεία κρουαζιέρας Neonyx Cruises και θα αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες κρουαζιέρες από τον Πειραιά για Μύκονο, Σαντορίνη, Τσεσμέ της Τουρκίας, με το κρουαζιερόπλοιο, που ταξίδευε με το όνομα Costa Magica.

Το προσωρινό όνομα του πλοίου είναι Mykonos Magic, ενδέχεται όμως να αλλάξει το όνομα σε Goddess of night.

Το κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το 2004, διαθέτει 1.359 καμπίνες που μπορούν να φιλοξενούν 4.000 επιβάτες. Το πλοίο προβλέπει σε πλήρη ανάπτυξη να απασχολούνται 1.068 ναυτικοί και πληρώματα.

‘Έχει υποστεί σε εκτεταμένες επισκευές και τώρα είναι έτοιμο για τις κρουαζιέρες.

Το μήκος του πλοίου είναι 272 μέτρα, το πλάτος του είναι 35 μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητα 20 ναυτικών μιλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κρουαζιερόπλοιο θα έχει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, υψηλή γαστρονομία, καζίνο, νεροτσουλήθρα, πισίνες, γκολφ, ομαδικά παιχνίδια, αθλητικά τουρνουά, δεξιότητες και εκδρομές.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος αγόρασε και διαθέτει επίσης και τα κρουαζιερόπλοια: Veendam (τώρα Aegean Majesty), το P&O Oceana (τώρα Queen of Oceans) και το Majesty of the Seas (τώρα Majesty of Oceans).

Ο Αντώνης Ηλιόπουλος

Ο Αντώνης Ηλιόπουλος ακολούθησε διαφορετική ναυτιλιακή δραστηριότητα από την υπόλοιπη οικογένεια και ασχολήθηκε με την ποντοπόρο ναυτιλία και διαθέτει επτά ξενοδοχεία στη Σαντορίνη και στην Πάρο.

Να επισημάνουμε ότι το φορτηγό του πλοίο “Iron Antonis” είχε βυθιστεί στις 3 Σεπτεμβρίου του 1994 στον νότιο Ατλαντικό, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 3 Έλληνες και 21 αλλοδαποί ναυτικοί, μέλη του πληρώματος. Στο Εφετείο που έγινε το 2001, ο Αντώνης, αθωώθηκε. Μετά την δικαστική περιπέτεια αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ξενοδοχεία.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, μαζί με την σύζυγο του Κάλια, δημιούργησαν την εταιρεία Kanava Hotels & Resorts, και ανέπτυξαν ένα δίκτυο πολυτελών ξενοδοχείων.

Η εταιρία κατέχει επτά πολυτελή ξενοδοχεία στις Κυκλάδες και αναδεικνύει την ελληνική φιλοξενία μέσα από την αίσθηση οργανικής πολυτέλειας που αποπνέει. Τα ξενοδοχεία της, ενταγμένα στην αλυσίδα Marriott International, βρίσκονται στους πιο εμβληματικούς προορισμούς και αποτελούν ιδανική απόδραση για τον ταξιδιώτη που αναζητά μία αυθεντική εμπειρία.

Κάλλια Κωνσταντινίδου και Αντώνης Ηλιόπουλος

Η ιστορία του ομίλου ξεκίνησε το 1993 όταν ο Αντώνης Ηλιόπουλος εγκαινίασε το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο νησί της Σαντορίνης, το Vedema, a Luxury Collection Resort. Η εταιρία επεκτάθηκε από τότε με το Mystique, a Luxury Collection Hotel το 2007 στην φημισμένη καλντέρα της Οίας και το 2018 με το Istoria, a Member of Design Hotels στην μαύρη παραλία του Περίβολου. Το 2019, επεκτάθηκε στην Πάρο με το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου της στο νησί το Parīlio, a Member of Design Hotels ενώ το 2020 πρόσθεσε στην συλλογή της και το συγκρότημα Acron Villas Paros.

Σήμερα ο όμιλος Empiria, όπως λέγεται πλέον ο όμιλος ξενοδοχείων του Αντώνη Ηλιόπουλου, είναι ηγέτης στην τέχνη των υψηλών εμπειριών φιλοξενίας. Προσφέρει εξατομικευμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες υψηλών προδιαγραφών που ξυπνούν εσωτερική χαρά και ανεβάζουν την ελληνική φιλοξενία σε νέα ύψη.

Το 1989, ο Αντώνης αποκτά ένα νεοκλασικό αρχοντικό στη Σαντορίνη στο παραδοσιακό χωριό Μεγαλοχώρι. Ένα χρόνο μετά αγόρασε ένα οινοποιείο με τα αμπέλια του, όλα στο ίδιο χωριό.

Το 1993, ένα όμορφο ξενοδοχείο δημιουργήθηκε στον αμπελώνα και έγινε το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο νησί, το Vedema Resort (αρχικά, Villa Vedema).

Το 2007, ο Αντώνης και η Κάλια επεκτάθηκαν βόρεια στο εμβληματικό χωριό της Οίας με το άνοιγμα του Mystique, που έγινε αμέσως ο πιο διάσημος ορισμός της πολυτέλειας στη Σαντορίνη.

Το 2018, το ζευγάρι οραματιστών μεταμόρφωσε το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό ενός θρυλικού κοινωνικού στη μαύρη αμμουδιά του Περίβολου.

Το 2019, ο Αντώνης και η Κάλια άνοιξαν την πρώτη τους τοποθεσία μακριά από την αιώνια αγάπη τους, τη Σαντορίνη. Στο νησί της Πάρου, το Parilio είναι ένα statement ξενοδοχείο που θεωρείται ως πύλη προς τις πραγματικές Κυκλάδες.

Το 2020, ο όμιλος παρουσίασε το Acron Villas, μια μοναδική συλλογή από είκοσι τέσσερις βίλες με minimal κυκλαδίτικη αισθητική.

Το 2022, άνοιξε το Cosme. Η τρίτη ιδιοκτησία τους στην Πάρο σχεδιάστηκε ως μια γιορτή ζωής, προσκαλώντας τους επισκέπτες να ζήσουν τη χαρά της ελευθερίας και να επιλέξουν πώς θα συνδεθούν, θα φανταστούν και θα απολαύσουν.

Το 2023, η Kanava Hotels and Resorts ονομάστηκε Empiria Group. Το νέο όνομα και η ξεχωριστή ταυτότητα ενώνουν τα ξενοδοχεία και τους ανθρώπους που εργάζονται με ένα κοινό ήθος.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Ο πατέρας του Μάριου, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ήταν γιος του Αντώνη Ηλιόπουλου. Γεννήθηκε το 1932 στο Λογγά Μεσσηνίας και ασχολήθηκε με τη ναυτιλία για πρώτη φορά το 1958 επενδύοντας στα φορτηγά πλοία και πέθανε στις 3 Νοεμβρίου 2022.

Το 1998 αποφάσισε να ασχοληθεί με την επιβατηγό ναυτιλία και δημιούργησε τις “Πειραϊκές Γραμμές” και αργότερα την Κοινοπραξία “Ilios Lines” η οποία δρομολόγησε τρία υδροπτέρυγα στο Αιγαίο, εξασφαλίζοντας προηγουμένως ένα δάνειο από την Εθνική Τράπεζα του Βερολίνου.

Το 2004 δημιούργησε την Dolphin Sea Lines, που μετεξελίχθηκε σε εταιρεία δρομολόγησης ταχυπλόων επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων, ενώ μετονομάστηκε σε SeaJet.

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Ηλιόπουλος ασχολήθηκε από νεαρά ηλικία μαζί με τον αδερφό του με τις επιχειρήσεις και την εμπορία χρυσού και αναδείχθηκε σε κορυφαίο παράγοντα του χώρου με τις περίφημες χρυσές αλυσίδες που κατασκεύαζαν.

Η γυναίκα του Δέσποινα Ηλιοπούλου πέθανε τον Ιανουάριο του 2021. Πνίγηκε την ώρα που έτρωγε. Είχε αποκτήσει τρία αγόρια: Τον Γιάννη, που πέθανε το 2017, τον Αντώνη και τον Μάριο, που διευθύνει από την αρχή της ίδρυσής της τη ναυτιλιακή εταιρεία SeaJet.

Ο εφοπλιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, πριν από κάποια χρόνια, πριν πεθάνει, είχε κάνει έκκληση ενότητας στους πολιτικούς για το καλό της χώρας.

«Πιστέψτε με εάν η Πολιτεία και όλα τα κόμματα και όλα τα Πανεπιστήμια δεν συναινέσουν μεταξύ τους για να συμφωνήσουν για κάποια απλά πράγματα, τότε όσα χρόνια και να περάσουν θα είμαστε καταραμένοι.

Ας καθίσουν όλοι και ας βρουν την άκρη. Δεν έχει σημασία ποιος είναι αρχηγός. Η ζωή είναι ένας κύκλος άλλωστε. Σήμερα είναι ο ένας, αύριο είναι ο άλλος. Να κοιτάξουν το μέλλον και όχι τα ο παρελθόν.

Ό,τι έγινε, έγινε. Αν χυθεί το γάλα δεν μαζεύεται με τίποτα. Μαζευτείτε λοιπόν και αλλάξτε την πολιτική για αυτή τη χώρα που το αξίζει, για αυτόν τον λαό που το αξίζει.

Κάντε το. Μόνο έτσι θα δώσετε την ώθηση στα νέα παιδιά, τον τρόπο σκέψης και τη δύναμη για να προχωρήσουν. Αξίζουμε ως λαός. Φτιάξτε αυτή τη χώρα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ένας εμβληματικός εφοπλιστής της ελληνικής ακτοπλοΐας, ήταν αναμφισβήτητα ο Παναγιώτης (Τάκης) Ηλιόπουλος.

Κατόρθωσε μέσα σε τρεις δεκαετίες να δημιουργήσει την μεγαλύτερη ιδιωτική ναυτιλιακή επιχείρηση, έχοντας βέβαια πάντα στο πλευρό του, τον γιό του, Μάριο Ηλιόπουλο.

Η παρακαταθήκη του Παναγιώτη Ηλιόπουλου

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, διαισθανόμενος ότι έρχεται το τέλος της ζωής του, ζήτησε και κατέγραψε σε ένα βίντεο, τη φιλοσοφία της ζωής του, απευθυνόμενος σε όλους τους συγγενείς, στους φίλους, σε όλους τους ανθρώπους της ναυτιλίας, σε όλους τους Έλληνες. Ας παρακολουθήσουμε τι είπε στο τελευταίο μήνυμα του:

«Να αγαπάτε τα πάντα και θα ζείτε ευτυχισμένοι και τα παιδιά σας θα είναι ευτυχισμένοι.

Εδώ είναι ο Παράδεισος. Το ζήσαμε. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε στη δεύτερη ζωή για να πάμε στον Παράδεισο. Εδώ είναι.

Βέβαια, άλλοι το βλέπουν και άλλοι δεν το βλέπουν.

Αγαπώ τις γυναίκες.

Αγαπώ τη ζωή.

Αγαπώ τη θάλασσα.

Αγαπώ τον αέρα.

Αγαπώ όλο τον κόσμο και είμαι ευτυχής που ζω ακόμα και βλέπω κάθε μέρα τον ήλιο.

Εγω, δεν έχω πάει ποτέ στο γραφείο και να μην κρατάω ένα λουλούδι.

Ένα λουλούδι που μυρίζει.

Είναι δεμένο με την ψυχή μου.

Είναι δεμένο με την αναπνοή μου, με την ομορφιά του.

Είμαι δεμένος μαζί του και το αγαπώ.

Σας αγαπώ όλους.

Να με θυμάστε.

Έχω πολλά να πω, αλλά ο χρόνος δεν μου το επιτρέπει να γίνω κουραστικός για όλους σας.

Σας χαιρετώ και εύχομαι από καρδιάς να είστε ευτυχισμένοι.

Να είστε αγαπημένοι.

Να είστε πάντα έτοιμοι για το καλύτερο αύριο, για το καλύτερο και για τα καλύτερα για κάθε ημέρα που έρχεται.

Κάθε μέρα είναι μια άλλη μέρα.

Κάθε ημέρα είναι σαν τον ήλιο που φεύγει και ξαναγυρίζει.

Γι’ αυτό ακολουθείστε την τροχιά του.

Σας φιλώ.

Σας αγαπώ.

Γειά σας».

Ο Μάριος Ηλιόπουλος για τον πατέρα του

Μιλώντας ο Μάριος Ηλιόπουλος για τον πατέρα του, στην εκδήλωση στην οποία ανακοίνωσε την δημιουργία «Ιδρύματος Ηλιόπουλου» με αρχικό κεφάλαιο 2 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου, είπε:

«Ο πατέρας μου γεννήθηκε σε ένα χωριό κοντά στην Καλαμάτα.

Μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια αντιστασιακή, ενάντια στον Κατακτητή, με αρχές και μεγάλη αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και πολύ αγάπη για τη ζωή, με δύο γονείς γρανίτες στη ζωή του.

Μετά την οικογένεια του, λάτρευε και είχε ιδιαίτερη σχέση με το Αιγαίο και ιδιαίτερα με τις Κυκλάδες.

Ήταν ερωτευμένος με τις ομορφιές των νησιών, των παραλιών, των σπιτιών, με την μυρωδιά των άγριων λουλουδιών, των φυτών, όπως τα κρινάκια στις παραλίες, το θυμάρι, αλλά και την απίστευτη μυρωδιά του ιωδίου, των καθαρών ελληνικών θαλασσών.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος μαζί με τον πατέρα του Τάκη

Πάντα έλεγε: “Εδώ βρίσκεται ο Παράδεισος, μην ψάχνετε να την βρείτε αλλού. Έχω γυρίσει όλο τον Πλανήτη. Δεν έχετε λόγο να ψάχνετε”.

Τεράστιος , εμπνευστής της ζωής, ηγέτης, σε όλα τα επίπεδα. Απλός, ταπεινός και ταυτόχρονα άρχοντας.

Το καλοκαίρι το πέρναγε στη Γαύδο, σε 30 τετραγωνικά σπίτι.

Μου παρέδωσε τη σκυτάλη που είναι βαριά.

Πάντα έλεγε: “Ακόμα και οι αυτοκρατορίες, όταν ήταν μόνο οικονομικής φύσης, χωρίς υπόβαθρο, παιδεία, υγεία, αρχές και αγάπη, γκρεμίζονται”.

Πολυτάλαντος, πολυδιάστατος. πολυμήχανος, πολυπράγμων.

Απίστευτος πατέρας, αγαπούσε την οικογένεια του, το Αιγαίο.

Μέντορας, της απλής καθημερινής ζωής και των βασικών αρχών.

Εμπνευστής οραμάτων και ονείρων και πάντα με όραμα.

Και πάντα έλεγε:

“Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά τίποτα να μην το αφήνεις στην τύχη”.

Με επιμονή, με υπομονή, με πνεύμα νικητή, κατακτητή, με διορατικότητα και είχε τα επιχειρήματα στην τσέπη του και ήταν καυστικός, επίμων, αλλά ταυτόχρονα γητευτής.

Με την απλότητα, την αγάπη για τη ζωή και τον θεσμό της οικογένειας.

Εγώ, ο πατέρας μου και η οικογένεια μου, έχουμε αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μας ζωής, στη μεταφορα επιβατών στο Αιγαίο.

Από 12 χρονών έβλεπα τα δελφίνια της εταιρείας Ceres στον Αργοσαρωνικό και ονειρευόμουνα.

Και με τα όνειρα χτίσαμε πέτρα πέτρα στα 33 χρόνια το όραμα που γίναμε σήμερα».

Διαβάστε επίσης:

Η εισβολή 1 εκατ. Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά φέρνει νέους παίκτες στις τοπικές γραμμές και στην κρουαζιέρα

Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Αυτόνομη παρουσία σε ναυτιλία, ξενοδοχεία, καζίνο, real estate, κοινωνική προσφορά

Άλεκ Τομάζος: Ποιος είναι ο εφοπλιστής και ισχυρός φίλος του billionaire Τέλη Μυστακίδη

Keywords
ξενοδοχεια, πλοια, sea jet, εθνικη τραπεζα, εμφάνιση, greek, fame, συγκοινωνιες, εταιρεία, iron, ελλαδα, sea, jet, κρητη, πειραιας, αιγαιο, χλμ, mykonos, run, folegandros, race, group, προσφορες, νέα, cruises, μυκονος, magic, night, γκολφ, aegean, oceana, queen, oceans, hotels, hotel, member, design, paros, villa, τραπεζες, dolphin, lines, καλαματα, καλοκαιρι, real, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, γιορτη σημερα, η ζωη, κομματα, folegandros, βιντεο, νικητη, αθλητικα, αυτοκινητο, γυναικα, δωρεαν, εθνικη, ηγετης, θαλασσα, θυμαρι, κυκλαδες, μπασκετ, νησι, νησια, ομορφια, ονειρα, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, σαντορινη, σλογκαν, υγεια, φημες, ωθηση, ωρα, aegean, mykonos, queen, real, αγαπη, αγωνες, αισθητικη, αξιζει, αλληλεγγυη, αξιοπρεπεια, απλα, αυτοπεποιθηση, εβδομαδες, βιλες, βοηθεια, βορεια, βραδια, βρειτε, βρισκεται, γαλα, γητευτης, γονεις, δανειο, δελφινια, δεσποινα, δυναμη, δρομος, δικτυο, εγινε, ευρω, ειπε, εβδομαδα, εμφάνιση, επτα, ερχεται, εταιρεία, εταιρια, ετοιμο, ετος, εφοπλιστης, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδιο, εικοσι, ηλικια, υπομονη, γκολφ, κεφαλαιο, κυκλος, κρουαζιεροπλοια, λογο, μακρια, ματι, μεγαρο μουσικης, μηκος, ναυτιλια, νοσοκομεια, ξενοδοχειο, παντα, ομιλος, οικογενεια, ονομα, οραμα, παιδια, παμε, πεθανε, πετρα, πισινες, πλοιο, πολιτεια, ψυχη, ραφηνα, σεζον, συζυγο, σπιτι, σπιτια, ταυτοτητα, τρια, τριτη, ισχυρος, υψηλη, φοινικας, φορα, φορτηγα, χλμ, χρονος, χρωμα, χαρα, group, αγορια, αλυσιδα, αμπελια, cruises, design, dolphin, εκδρομες, ελληνικα, fame, hotels, γιορτη, greek, hotel, χωρα, ιδιαιτερα, ιδιαιτερη σχεση, iron, εισβολη, jet, κομματι, lines, λουλουδι, member, magic, μυκονο, villa, night, oceana, ομαδες, paros, πληροφοριες, race, run, sea jet, τραπεζα, ξεκινησε, sea, ζευγαρι
Αναζητήσεις
adelfia-iliopouloi-o-marios-kyriarchei-sta-tachyploa-ploia-kai-o-antonis-sta-xenodocheia.htm
Τυχαία Θέματα
Αδέλφια Ηλιόπουλοι, Μάριος, Αντώνης,adelfia iliopouloi, marios, antonis