Χρηματιστήριο: Ανοδικό γύρισμα,focus σε Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Lamda

Ανοδικά γύρισε η αγορά μετά τη λήξη των παραγώγων, ενώ ευνοεί το θετικό κλίμα το γεγονός ότι η κρίση στην Μέση Ανατολή βαίνει προς εκτόνωση μετά την επίθεση – απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν.

Στις 1391 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α., αλλά η επιφυλακτικότητα παραμένει, κάτι που φαίνεται από τις συναλλαγές με τον τζίρο αυτή την ώρα στα 70 εκατ. ευρώ.

Στις τράπεζες, ανοδικά κινούνται Alpha Bank +1,7%, Εθνική +0,705, Πειραιώς +0,505

ενώ ήπια υποχωρεί η Eurobank -0,30%.

Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά ξεχωρίζουν Cenergy +5,4%, Lamda +3%, ΔΕΗ +2,5%, Ελλάκτωρ +2%, Μυτιληναίος 1,3%, ενώ υποχωρούν Motor Oil -0,75%, Τέρνα Ενεργειακή -0,60%, ΟΤΕ -0,40%.

Σήμερα 19/4 το βράδυ θα λάβει χώρα η αξιολόγηση της Standard and Poor’s (βαθμολογεί την Ελλάδα BBB-) όπου δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή.

Η αγορά στέκεται στα αποτελέσματα της Ελλάκτωρ

Ισχυρή κερδοφορία κατέγραψε η Ελλάκτωρ to 2023, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες 18/4 με τη ρευστότητα με βάση στοιχεία Απριλίου 2024 να ανέρχεται σε περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ και σε συνδυασμό με την ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση δίνουν τη δυνατότητα στρατηγικών επενδύσεων αλλά και διανομών στους μετόχους.

Διαβάστε επίσης: 

HSBC: ΟΠΑΠ και Jumbo είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τα ισχυρά τους σημεία – Συστάσεις αγοράς και υψηλά περιθώρια ανόδου

Χρήστος Σταϊκούρας: «Σημαντικά έργα υποδομών αναβαθμίζουν τη Λέσβο»

Αγρότες: Πώς θα γίνει η πληρωμή των €700 εκατ. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν από το Πάσχα

Keywords
Τυχαία Θέματα