Γιάννης Κούστας: Η Danaos εξασφάλισε χρηματοδότηση 450 εκατ. δολαρίων

Χρηματοδότηση 450 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισε η ναυτιλιακή Danaos Corporation του Γιάννη Κούστα, για τα οκτώ νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Daehan, Dalian και Qingdao. Τα οποία θα παραλάβει το 2024 και το 2025.

Η δικηγορική εταιρεία Watson Farley

& Williams (WFW) με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ότι ήταν σύμβουλος του εφοπλιστή για την συμφωνία που έκλεισε με κοινοπραξία τεσσάρων μεγάλων ναυτιλιακών τραπεζών.

Τα νεότευκτα πλοία θα είναι τα πιο αποδοτικά στον στόλο της Danaos, καθώς κατασκευάζονται σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις του IMO όσον αφορά τα πρότυπα εκπομπών Tier III και τον Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης Σχεδίασης (EEDI) Φάση III.

Η WFW χαρακτηρίζει την συναλλαγή καινοτόμο όσον αγορά την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η Danaos, που ιδρύθηκε το 1972 αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου διεθνώς, που ναυλώνει τα πλοία τις σε κορυφαίες εταιρείες ανά τον κόσμο, αναφέρει η WFW.

Το βιβλίο παραγγελιών της περιλαμβάνει 14 νεότευκτα ενεργειακά αποδοτικά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κατηγορίας 6,000 έως 8,000 teu.

Η Χριστίνα Οικονομίδη, που ηγήθηκε της ομάδας της WFW Athens Maritime που παρείχε συμβουλές στη ναυτιλιακή σχολίασε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που συμβουλεύσαμε την Danaos σε μια τόσο σημαντική συναλλαγή για τη στρατηγική μείωσης των εκπομπών της. Η βιωσιμότητα είναι βασικός πυλώνας στην ανάπτυξη και χρήση εναλλακτικής τεχνολογίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία και η WFW είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει τους πελάτες μας να επιτύχουν ένα πιο πράσινο θαλάσσιο περιβάλλον».

Διαβάστε ακόμη:

Κωστής Φραγκούλης (Franman): Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί ένα παγκόσμιο success story

Propeller Club: Τίμησε Πλατανιώτη- Μαλκογεώργου

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 14,39 εκατομμυρίων δολαρίων

Keywords
Τυχαία Θέματα