Χρηματιστήριο: Το rebound από Μυτιληναίο και ΔΕΗ και η κούρσα στον ΟΤΕ έδωσαν κέρδη στον δείκτη

Δεν κράτησε τα υψηλά ημέρας, τις 890 μονάδες, ωστόσο ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρέθηκε πολύ κοντά στο κλείσιμο, στις 888,41 με άνοδο 0,84% και τζίρο 83,75 εκατ. ευρώ.

Απόλυτη η ταύτιση με τις διακυμάνσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που αντιδρούν την Πέμπτη μετά από τρεις μέρες πτώση. Ο φόβος του πληθωρισμού, ως αποτέλεσμα της ανόδου των commodities, και η ανησυχία για αύξηση των επιτοκίων θέτουν τους επενδυτές σε πλήρη ετοιμότητα.

Είναι ενθαρρυντικό για το Χρηματιστήριο Αθηνών

ότι δεν απομακρύνεται αισθητά από τις 900 μονάδες, οι οποίες αποτελούν πλέον τιμή… αναφοράς. Η αγορά δείχνει να έχει αντανακλαστικά και, όπως μαρτυρά ο σημερινός τζίρος, υπήρξαν νέες επανατοποθετήσεις και απορρόφηση της προσφοράς που έβγαινε ενδοσυνεδριακά.

Το καλό νέο της ημέρας, πάντα σε τεχνικό επίπεδο, είναι ότι επιβεβαιώνονται σε τούτη τη συγκυρία οι κρίσιμες τεχνικά στηρίξεις. Για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. ο δείκτης έβγαλε αντίδραση λίγο πριν από τις 870 μονάδες (874). Δεν είναι και λίγοι οι επαγγελματίες του χώρου που μετά το Πάσχα μιλούσαν για υπερθέρμανση της αγοράς και αντίδραση των μετοχών χωρίς λόγο, φτάνοντας στο σημείο κάποια από τα blue chips να θεωρούνται ακριβά, όταν στην περασμένη χρήση είχαν εμφανίσει ζημιές.

Πλέον η διόρθωση που βγαίνει έχει δώσει περιθώρια επανατοποθετήσεων σε σχετικά καλύτερες αποτιμήσεις και μένει να φανεί το επόμενο διάστημα αν θα υπάρξει αποφασιστικότερη κίνηση προς την αντίσταση των 920 μονάδων.

Μεγάλη προσφορά βγήκε στη μετοχή της Alpha με περισσότερα από 10,370 εκατ. τεμάχια. Η Alpha βρέθηκε σε κεφαλαιοποίηση κάτω από τα 2 δισ. ευρώ.

Ανάκαμψη για την ΕΤΕ, στα επίπεδα των 2,42 ευρώ, και τη Eurobank που κινήθηκε πάνω από τα 0,77 ευρώ με περισσότερα από 9 εκατ. τεμάχια.

Θετικό πρόσημο και για την Πειραιώς, πάνω από το 1,57 ευρώ, και κεφαλαιοποίηση 1,97 δισ. ευρώ.

Αίσθηση προκάλεσε η δυναμική στον Μυτιληναίο που από τα 14,40 ευρώ έκανε rebound ως τα 14,82 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση του ομίλου στα 2,1 δισ. ευρώ.

Παρόμοια κίνηση και για τη ΔΕΗ που από τα 8,44 ευρώ έφτασε στα 8,83 ευρώ, διακινώντας 415 χιλιάδες κομμάτια, ιδιαίτερα υψηλός όγκος, που σημαίνει ότι ενεργοποιήθηκαν αγοραστές. Σημειωτέον ότι το προηγούμενο διήμερο είχαν αλλάξει χέρια περίπου 1,2 εκατ. τεμάχια, ενδεικτικό της διάθεσης των συναλλασσόμενων να μην αφήσουν τη μετοχή στο έλεος των πωλητών.

Πάνω από 3,8% τα κέρδη για τον ΟΤΕ στα 14,74 ευρώ, με τη μετοχή να έχει κάνει υψηλά έτους στα 14,88. Αντίδραση βγήκε και για τον ΟΠΑΠ με  την αγορά να τιμολογεί τα θετικά αποτελέσματα από το ιντερνετικό στοίχημα, οδηγώντας τη στα 12,29 ευρώ και κέρδη κοντά στο 2%.

Αντίδραση βγήκε και στην Μότορ Όιλ, που έκλεισε με άνοδο κοντά στο 2%.

Jumbo, Eλλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκλεισαν με απώλειες. Σταθεροποιητικά στα 12,26 η Τέρνα Ενεργειακή.

Επανήλθε στα θετικά πρόσημα και η Ιντεάλ που ενισχύθηκε κατά 4,5%, ενώ αντίδραση βγήκε και στην Εκτέρ κατά 4,2%.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα