Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, πρώην CEO της Marfin Bank

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος,  ένα σεμνό και με ιδιαίτερες αξίες τραπεζικό στέλεχος.

Γεννήθηκε το 1943. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και συνέχισε στο Ινστιτούτο Επιμορφώσεως στη Διοικητική των Επιχειρήσεων.

Την επαγγελματική απασχόληση ξεκίνησε το 1970 με την Εμπορική Τράπεζα στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών.

Το 1975 εντάχθηκε στην ιδρυτική ομάδα

της Τράπεζας Εργασίας. Αρχικά είχε την ευθύνη των πιστοδοτήσεων της Τράπεζας και το 1990 προήχθη σε Γενικό Διευθυντή. Το 1993 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, στο οποίο συμμετείχε μέχρι την αποχώρησή του το 2000.

Από το 2001 μέχρι το 2004 κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ιδιωτών στην Τράπεζα Κύπρου Ελλάδας, καθώς και του Προέδρου της Κύπρου Χρηματιστηριακής.

Την 1η Ιανουαρίου 2005, ο Βασιλακόπουλος, διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου Ελλάδας. Tον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Marfin Egnatia Bank, ενώ αργότερα κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Marfin Egnatia Bank.

Έτυχε να είναι επικεφαλής στην τράπεζα όταν πριν 11 χρόνια όλο το πανελλήνιο παρακολούθησε άναυδο την τραγωδία της Marfin  κατά την οποία τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους μία έγκυος, έχασαν τη ζωή τους από βόμβες μολότοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας επί της οδού Σταδίου, στη διάρκεια πορείας κατά του Α’ Μνημονίου.Το γεγονός αυτό επηρέασε σημαντικά τη ζωή του ανδρός μιας και ως εκ της θέσεώς του έφερε κομμάτι της νομικής ευθύνης του συμβάντος.Όμως και ο ίδιος ως άνθρωπος όπως τουλάχιστον αναφέρουν συνάδελφοί του που τον γνώριζαν καλά και που ήξεραν την περιπέτειά του, κουβαλούσε το βάρος του άδικου χαμού των συνανθρώπων του.Ορισμένοι εκτιμούν πως το γεγονός αυτό επηρέασε σημαντικά την επιβαρυμένη του υγεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα