Εθνική Ασφαλιστική: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Δημήτρης Μαζαράκης

Η Εθνική Ασφαλιστική ανακοινώνει ότι, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του σχεδίου μετασχηματισμού και της νέας εταιρικής στρατηγικής, o κ. Robert Gauci αποχωρεί από την εταιρία στις αρχές Ιουλίου και νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης.

Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης τίθεται επικεφαλής της Εθνικής Ασφαλιστικής στις 8 Ιουλίου 2024, με την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης σχετικής διαδικασίας της εποπτικής Αρχής.

Ο κ. Δ. Μαζαράκης, με 30 χρόνια εμπειρίας στην ασφαλιστική αγορά

και αποδεδειγμένη ικανότητα στο μετασχηματισμό και τη δημιουργία ηγετικών οργανισμών και ομάδων, είχε μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην ALICO AIG Life και στη MetLife έχοντας διατελέσει Αναλογιστής και Διευθυντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και Διευθυντής Πωλήσεων και Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελλάδα.

Τα τελευταία έξι χρόνια είναι επικεφαλής της MetLife στις περιοχές του Περσικού Κόλπου (ΗΑΕ, Κατάρ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κουβέιτ) και τη Σαουδική Αραβία.

Με διακεκριμένη πορεία σε ηγετικές θέσεις στον ασφαλιστικό κλάδο της χώρας μας, αλλά και διεθνώς, ο κ. Δ. Μαζαράκης έχει καταξιωθεί ως πρωτοπόρος στην εξέλιξη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε σημαντικούς θεσμικούς ρόλους όπως είναι Πρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής, Πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής, Υγείας & Συντάξεων και Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Ο κ. Robert Gauci δήλωσε:

«Η Εθνική Ασφαλιστική είναι πλέον έτοιμη να περάσει στο επόμενο στάδιο του μετασχηματισμού της και είμαι περήφανος για όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Με αυτή τη μετάβαση, η Εθνική Ασφαλιστική θα επιταχύνει τον αναπτυξιακό της ρυθμό αναδεικνύοντας και ολοκληρώνοντας την επιτυχημένη πορεία που έχουμε ήδη χαράξει».

Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή η ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Ασφαλιστική, ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Εκφράζω τη βαθιά μου εκτίμηση για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει το Διοικητικό Συμβούλιο και η εταιρία συνολικά. Πιστεύω ότι η ευκαιρία να συμβάλλω στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της ιστορικής και κορυφαίας εταιρίας αποτελεί τιμή αλλά και σημαντική ευθύνη.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εποχή για την ελληνική οικονομία και την ασφαλιστική αγορά με θετικές προοπτικές που ανοίγουν νέους δρόμους για ανάπτυξη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με το διοικητικό και παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό της Εθνικής Ασφαλιστικής για τη δημιουργία ενός ακόμη πιο ισχυρού και ανθεκτικού οργανισμού, έτοιμου να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι, με συνεχή αφοσίωση και ομαδική προσπάθεια, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό υπόδειγμα, που θα προσφέρει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα οδηγεί τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά, ορίζοντας ταυτόχρονα τα πρότυπα για τον κλάδο».

Ο κ. Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής, δήλωσε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής καλωσορίζει τον Δημήτρη Μαζαράκη στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας.

Ο Δημήτρης είναι ένα διακεκριμένο στέλεχος της ελληνικής και διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς με διαχρονικά επιτυχημένη πορεία και βαθιά γνώση του κλάδου.

Είμαστε βέβαιoι ότι θα οδηγήσει την Εθνική Ασφαλιστική σε μια νέα λαμπρή σελίδα στην πολυετή ιστορία της προς όφελος των εκατομμυρίων Ελλήνων που εμπιστεύονται την εταιρία μας αλλά και των εργαζομένων και μετόχων μας», ενώ συμπλήρωσε ότι «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Robert για την πολύτιμη συνεισφορά του και ιδιαίτερα για την άριστη συνεργασία, κατά τo πρώτο στάδιο μετασχηματισμού της εταιρίας, και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές επιδιώξεις του».

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Ασφαλιστική: Αποχωρεί από CEO ο Robert Gauci

Εθνική Ασφαλιστική: Εμπλουτίζει τη διοικητική της ομάδα με έμπειρα στελέχη

Ασφαλιστικές εταιρείες: Αυτές είναι οι Top 5 βάσει παραγωγής ασφαλίστρων για το 2023

Keywords
Αναζητήσεις
ethniki-asfalistiki-neos-diefthynon-symvoulos-o-dimitris-mazarakis.htm
Τυχαία Θέματα
Εθνική Ασφαλιστική, Νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Μαζαράκης,ethniki asfalistiki, neos diefthynon symvoulos, dimitris mazarakis