Γάζα: Πάνω από 100 νεκροί κατά τη διάρκεια διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας – Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για «σφαγή»

Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο κατά τη διάρκεια επιχείρησης μεταφοράς και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, με τη Χαμάς να μιλά για «σφαγή» από Ισραηλινά πυρά, την ώρα που ο Ισραήλ αρνείται την εμπλοκή.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 760.

Το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις και τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται ιατρικές πηγές που λένε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν το πλήθος.  «Ο απολογισμός του

μακελειού στην οδό αλ-Ρασίντ (όπου γινόταν η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πόλη της Γάζας) αυξάνεται πλέον σε 104 νεκρούς και 760 τραυματίες», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζα Ασράφ αλ-Κούντρα, αναθεωρώντας προς τα επάνω τον αρχικό απολογισμό νοσοκομείου που έκανε λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε έκανε λόγο για τραγωδία ενώ ανέφερε, πως σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις, οι θάνατοι προκλήθηκαν από τους οδηγούς των φορτηγών που έπεσαν επάνω στα συγκεντρωμένα πλήθη. «Σε κάποιο σημείο τα φορτηγά κατακλύσθηκαν από πλήθη και οι άνθρωποι που τα οδηγούσαν, που ήταν οδηγοί κάτοικοι της Γάζας, έπεσαν επάνω στο πλήθος, σκοτώντας τελικά, όπως αντιλαμβάνομαι, δεκάδες ανθρώπους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αβίθ Χίμαν. Μια ανακοίνωση των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) ανέφερε επίσης ότι δεκάδες σκοτώθηκαν επειδή ποδοπατήθηκαν και καταπλακώθηκαν από φορτηγά, τα οποία οδηγούσαν Παλαιστίνιοι.

Ένας δημοσιογράφος στην πόλη της Γάζας δήλωσε στο BBC ότι τα ισραηλινά τανκς πυροβόλησαν κατά του πλήθους που είχε έρθει για να πάρει προμήθειες. Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι δεν έχει γνώση για βομβαρδισμό στην περιοχή και ότι το περιστατικό εξετάζεται.

To SkyNews ανέφερε ότι ένα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στη βόρεια Γάζα, αλλά το τι ακριβώς συνέβη παραμένει μια θολή εικόνα, σύμφωνα με τον ανταποκριτής του, Alistair Bunkall.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι εξετάζει τις αναφορές για ισραηλινά πυρά εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν για βοήθεια κοντά στην Πόλη της Γάζας, χαρακτηρίζοντας το “σοβαρό συμβάν”.

“Θρηνούμε την απώλεια αθώων ζωών και αναγνωρίζουμε την επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, όπου αθώοι Παλαιστίνιοι προσπαθούν απλώς να θρέψουν τις οικογένειές τους”, ανέφερε σε μια δήλωση εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

“Αυτό υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να επεκταθεί και να διατηρηθεί η ροή ανθρωπιστικής αρωγής στη Γάζα, μεταξύ άλλων μέσω μιας ενδεχόμενης προσωρινής κατάπαυσης του πυρός”.

Ο βίντεο που ανάρτησαν οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις

תיעוד אווירי של המבצע להכנסת סיוע הומניטארי לצפון רצועת עזה, המראה כיצד ההמון פלסטיני התנפל על המשאיות וכתוצאה מכך נהרגו עשרות מצפיפות, דוחק ודריסה>> pic.twitter.com/a7DqU9kKFB

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) February 29, 2024

Διαβάστε επίσης:
Βούτσιτς: Η Σερβία δεν προσυπογράφει τη διακήρυξη της ΕΕ για Ναβάλνι και κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ολυμπιακός: Με επιστολή του στη ΔΕΑΒ ζητά την ανάκληση του παρατηρητή του αγώνα με τον Βόλο

Έκθεση ΕΟΔΥ: 18 θάνατοι από κορονοϊό και 8 από γρίπη, την τελευταία εβδομάδα

Keywords
Αναζητήσεις
gaza-pano-apo-100-nekroi-kata-ti-diarkeia-dianomis-anthropistikis-voitheias--i-chamas-katigorei-to-israil-gia-sfagi.htm
Τυχαία Θέματα