Γιάννα Ανδρονοπούλου (Microsoft): Στα μεγαλύτερης κλίμακας έργα στην Ευρώπη το mAIgov

Για τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγει στις επιχειρήσεις η τεχνητή νοημοσύνη μίλησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Γιάννα Ανδρονοπούλου στο 9ο Φόρουμ των Δελφών.

«Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ξεκίνησε και άνοιξε τον δρόμο με το mAIgov», σημείωσε αναφερόμενη στον ψηφιακό βοηθό (chatbot)

της ενιαίας ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), που αξιοποιεί τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερης κλίμακας έργα της τρέχουσας περιόδου στην Ευρώπη στο πεδίο της παροχής εμπειριών πολίτη και πρόσβασης σε κυβερνητική πληροφορία», υπογράμμισε η κ. Ανδρονοπούλου, γνωστοποιώντας ότι από τον Δεκέμβριο που ο ψηφιακός βοηθός τέθηκε σε λειτουργία έχει φτάσει τις 600.000 αλληλεπιδράσεις.

«Βλέπουμε αυτή τη δυναμική και στον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε η ίδια, σημειώνοντας ότι από την Ελλάδα προέρχονταν οι 7 από τους συνολικά- σε όλον τον κόσμο, 600 πελάτες της Microsoft, οι οποίοι είχαν πρώτοι την εμπειρία της προεπισκόπησης των εφαρμογών του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης Copilot και «βλέπουμε πως αυτή η δυναμική έχει διευρυνθεί, καθώς αυτή τη στιγμή το 66% των κορυφαίων επιχειρήσεων μας, ή οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, ήδη πειραματίζονται και εφαρμόζουν το Copilot», καθώς «φαίνεται ότι άνθρωποι και οργανισμοί κατανοούν τα οφέλη στην παραγωγικότητα που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη και γιατί συμβαίνει αυτό τώρα, επειδή είναι η πρώτη φορά που έχουμε στα χέρια μας μια τεχνολογία με την οποία είναι τόσο εύκολη η αλληλεπίδραση, χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα».

«Αυτή η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει όχι μόνο στο να αντιμετωπίσουμε προβλήματα παραγωγικότητας, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις για την ανθρωπότητα, όπως η κλιματική αλλαγή, η πείνα, οι προκλήσεις στο πεδίο της υγείας», πρόσθεσε η κ. Ανδρονοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Διεκδικώ τον ρόλο της παραγωγής πολιτικής μέσα από τη δημιουργία του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας

Γεώργιος Στασινός (ΤΕΕ):18 αλήθειες και ψέματα για τα κίνητρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

Καργαρώτος (Παπαστράτος): Τα εναλλακτικά προϊόντα να συμβάλλουν στη μείωση της βλάβης για όσους δεν διακόπτουν το κάπνισμα

Keywords
Αναζητήσεις
gianna-andronopoulou-microsoft-sta-megalyteris-klimakas-erga-stin-evropi-to-maigov.htm
Τυχαία Θέματα