Γιατί η Epsilon Net πουλήθηκε 33 φορές τα κέρδη και το ράλι των εταιρειών πληροφορικής, ο Μυτιληναίος είναι talk of the town, ποιο placement εισηγμένης βλέπει το smart money, το beef ΕΛΠΕ – Edison, το μυστικό ραντεβού Ψάλτη με family offices, τι ζητά ο Στουρνάρας από τους servicers

Epsilon Net: η τρομερή αποτίμηση και η έκπληξη του Μίχου…

Αγαπητοί αναγνώστες, ολόκληρη η αγορά έμεινε έκπληκτη (ή αλλιώς παγωτό όπως λέει και ο επικεφαλής του SMERemediumCap SMERC Νίκος Καραμούζης) από την αποτίμηση της Epsilon Net του διορατικού Γιάννη Μίχου.

H δημόσια πρόταση των Αμερικάνων της GA, που ανακοινώθηκε χθες το

βράδυ, θα γίνει στα 12 ευρώ ανά μετοχή με την συνολική της κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα 660 εκατ. ευρώ από 550 εκατ. σήμερα.

Η εταιρεία θα αγοραστεί από τους Αμερικάνους 33 φορές τα καθαρά κέρδη καθώς αυτά το 2023, ανήλθαν στα 20 εκατ. ευρώ.

Ο  αμερικάνικος όμιλος θα εξαγοράσει την Epsilon net σε αποτιμήσεις Nasdaq καθώς στις ΗΠΑ αντίστοιχες εταιρείες αγοράζονται με αποτίμηση από 30 έως 40 φορές τα καθαρά τους κέρδη.

Ο Προτείνων είναι 100% θυγατρική της GA, η οποία με τη σειρά της είναι 100% ελεγχόμενη από την General Atlantic Coöperatief U.A. (ενεργώντας από το συμβούλιο της).

Ακολούθως, η τελευταία ελέγχεται από σειρά ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και οντοτήτων, οι οποίες εδρεύουν στο Λουξεμβούργο, στις Βερμούδες και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ελέγχονται σε απώτατο επίπεδο από την GASC MGP, LLC με έδρα το Delaware.

Σύμβουλος είναι η Euroxx ενώ ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Τέλης Νινιός, είναι εκείνος που «τρέχει» το project.

… και τα νούμερα που κάνουν happy και την Εθνική

Για να αντιληφθείτε πόσο σημαντικά είναι όλα όσα συμβαίνουν στην Epsilon Net θα σας δώσω ορισμένα νούμερα.

Η εταιρεία τον Ιούλιο του 2020, δηλαδή σε λιγότερο από 4 χρόνια, μπήκε στην Κύρια Αγορά.

Η αύξηση κεφαλαίου 5,3 εκατ. ευρώ με τιμή διάθεσης στα 2,4 εκατ. ευρώ έδειχνε ότι έχουμε να κάνουμε με μια μικρή εταιρεία πληροφορικής η οποία παρουσίαζε κάποιες προοπτικές.

Στη συνέχεια έγινε split και η μία μετοχή διαιρέθηκε σε τέσσερις, επομένως το αναπροσαρμοσμένο κόστος κτήσης για τους επενδυτές διαμορφώθηκε στα 0,6 ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό;

Σε χρονική περίοδο 3 ετών και εννέα μηνών, η μετοχή έχει τρέξει ένα ράλι ανόδου της τάξης του… 1900%.

Καταλαβαίνετε για τι κέρδη μιλάμε για τον βασικό μέτοχο και ιδρυτή, Ιωάννη Μίχο.

Όπως μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο έξυπνη κίνηση ήταν της Εθνικής Τράπεζας να αποκτήσει το 7,5% της εταιρείας, πέρυσι τον Ιούνιο σε τιμή 7,49 ευρώ ανά μετοχή.

Το τίμημα τότε ήταν 30,446 εκατ. ευρώ ενώ με το τίμημα της δημόσιας πρότασης το τίμημα αυτό φτάνει να αξίζει 48,78 εκατ. ευρώ.

Να τονίσουμε ότι με βάση τα νέα δεδομένα, η Εθνική Τράπεζα θα διπλασιάσει το ποσοστό της, φτάνοντας δηλαδή στο 15%.

Not bad!!!

Ράλι για τις εταιρείες πληροφορικής;

Να σημειωθεί και η Entersoft που εξαγοράστηκε προ μηνός από τον όμιλο του Πάνου Γερμανού αποτιμήθηκε 22 φορές τα καθαρά κέρδη!!!

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, «από σήμερα οι τιμές των μετοχών όλων των εταιρειών της πληροφορικής που είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν ανάλογα».

Παύλος Μυλωνάς: Οι υπεραξίες της Εθνικής

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 08.06.2023, η Εθνική Τράπεζα εξαγόρασε τέσσερα εκατομμύρια εξήντα πέντε χιλιάδες (4.065.000) μετοχές της Epsilon Net που αντιπροσωπεύουν το 7,5% του κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας σε τιμή €7,49 ανά Μετοχή.

Έτσι η τράπεζα θα καταγράψει σημαντικές υπεράξιες μόλις 10 μήνες μετά.

Προφανώς πρόκειται για μια επιτυχία του επικεφαλής της τράπεζας Παύλου Μυλωνά.

Austriacard: «Βλέπουν» placement οι διορατικοί

«Θα μπορούσε και καλύτερα»… Αυτή τουλάχιστον είναι η αίσθηση που αφήνει στους διορατικούς της αγοράς η διπλή ανάγνωση, αφ’ ενός μεν των οικονομικών αποτελεσμάτων της AustriaCard του Νίκου Λύκου και αφ’ ετέρου της χρηματιστηριακής πορείας της μετοχής.

Οι επιδόσεις της περσινής χρήσης ήταν εξαιρετικές για την AustriaCard, η οποία αποτελεί προϊόν διασυνοριακής συγχώνευσης με την Inform Λύκος και τα «χαρτιά» της είναι σε διαπραγμάτευση στις αγορές της Βιέννης και της Αθήνας.

Λόγω των ισχυρών λειτουργικών επιδόσεων  και των σημαντικά λιγότερων προσαρμογών τα περσινά καθαρά κέρδη έκαναν άλμα  220,9% και διαμορφώθηκαν σε 17  εκατ. ευρώ.

Με το περιθώριο κερδοφορίας να αυξάνεται στο 4,8% έναντι  του 1,7% στη χρήση 2022.

Παράλληλα, το προσαρμοσμένο EBITDA του Ομίλου ανήλθε σε 49,3 εκατ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 27,2%, ενώ ο κύκλος εργασιών στη χρήση του 2023 διαμορφώθηκε σε 351,3 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 23% σε συγκρίσιμη βάση.

Αν και ο απόηχος των αποτελεσμάτων είναι καταφανέστατα θετικός, εν τούτοις η μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα των 6,56 ευρώ, είναι στο +4,13% από την αρχή του έτους και 15,09% πάνω σε χρονικό ορίζοντα 12μηνου.

Διαστήματα στα οποία ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου της Αθήνας κερδίζει 11% και 31,6% αντίστοιχα.

Για τους…διορατικούς της αγοράς η υποαπόδοση της AustriaCard φαίνεται ότι είναι απόρροια του περιορισμένου free float.

Για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά δεν «ανοίξει» η μετοχή δύσκολα αυτό μετουσιώνεται σε πράξη.

Προ καιρού η Διοίκηση της AustriaCard είχε αναφέρει ότι επιζητεί τη διεύρυνση του free float της μετοχής της, καθώς αυτό «αποτελεί ισχυρό μήνυμα τους μετόχους, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εταιρική διακυβέρνηση και εντέλει προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην ίδια την εταιρεία».

Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι διορατικοί «βλέπουν» ότι  η ώρα του placement είναι πολύ κοντά.

Talk of the town η Mytilineos

Αν η μισή επικαιρότητα την Πέμπτη ήταν το επικείμενο deal της Epsilon Net, η υπόλοιπη, μην πω και παραπάνω, αφορούσε τη Mytilineos.

Κατ’ αρχάς ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου με 10% αύξηση στα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας που ανήλθαν σε €158 εκατ. έναντι €143 εκατ. το A’ τρίμηνο του 2023.

Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €1,141, αυξημένα κατά 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αύξηση 12% των Κερδών προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν σε €252 εκατ., έναντι €225 εκατ. το A’ τρίμηνο του 2023.

Ο δε κύκλος Εργασιών διαμορφώθηκε σε €1.143 εκατ., σε σύγκριση με €1.358 εκατ. το A’ τρίμηνο του 2023, μία μείωση 16%, αποτέλεσμα της αποκλιμάκωσης των τιμών ενέργειας.

Στη συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση που επιβεβαίωνε αυτό που ακουγόταν εδώ και καιρό, την… λονδρέζικη περιπέτεια του Ευάγγελου Μυτιληναίου.

Ητοι, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12- 18 μηνών.

Η πραγματικότητα είναι ότι από την στιγμή που θα υποβάλει τον φάκελο τότε είναι θέμα περίπου 6 μηνών να εγκριθεί το αίτημα.

Άρα ενδέχεται να εισαχθεί ακόμα και εντός του 2024 η στις αρχές του 2025.

Μετά οι αναλυτές της Citi δημοσιεύουν τις προβλέψεις τους λέγοντας ότι για τον όμιλο Mytilineos μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παραμένουν αγοραστές της μετοχής με τιμή στόχο τα 46 ευρώ ανά μετοχή και ανοδικό περιθώριο 20% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Για το τέλος οι αναλυτές από Optima, Euroxx Χρηματιστηριακή, Eurobank Equities, Pantelakis Securities, ΑΧΙΑ, Alpha Finance, NBG Securities, Βeta Χρηματιστηριακή, αποθεώνουν τον όμιλο, μιλώντας για αποτελέσματα πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς.

Είναι να μην χαμογελούν εκεί στην Mytilineos;

Τα «ραβασάκια» του Στουρνάρα στους servicers

Ρώτησα, που λέτε, την πηγή μου στην Τράπεζα της Ελλάδος, και μου επιβεβαίωσε ότι οι επιστολές του επόπτη προς τους servicers έφυγαν από το κτίριο της Πανεπιστημίου.

Μη φανταστείτε ότι ο διοικητής, Γιάννης Στουρνάρας και ο γενικός διευθυντής της ΤτΕ, ο ικανότατος Ιωάννης Τσικριπής, στέλνουν τίποτε… φλογερές επιστολές στους επικεφαλής των εταιρειών που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια.

«Καυτές» μπορεί να είναι διότι περιέχουν μια σειρά από παρατηρήσεις σε «θεματάκια» που εντόπισαν οι υπηρεσίες της ΤτΕ στους φακέλους των servicers.

Είναι οι φάκελοι που κατέθεσαν μέχρι τα τέλη Μαρτίου όσοι θέλουν να πάρουν την άδεια λειτουργίας, οπότε μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να τρέξουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Η ουσία των επιστολών, όμως, είναι άλλη.

Ο επόπτης θέλει να υπενθυμίσει στους servicers ότι πλέον το πλαίσιο λειτουργίας τους είναι αυστηρότατο κι ότι η ΤτΕ θα είναι άτεγκτη σε περίπτωση που διαπιστώσει παραβιάσεις των κανόνων στους ελέγχους που θα κάνει.

Το μήνυμα του Στουρνάρα, όπως μου είπαν αρμοδίως είναι: «Η αγορά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ξεχάστε αυτά που ξέρατε, ειδικά στις σχέσεις με τους δανειολήπτες».

Άντε, μπράβο.

Να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους…

Τι συζήτησαν Έλληνες Θεσμικοί και κορυφαία family offices με τον Βασίλη Ψάλτη

Ηχηρά ονόματα family offices της Ελλάδας καθώς και Έλληνες θεσμικοί επενδυτές έδωσαν το «παρών» στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank χθες το απόγευμα για να ακούσουν από τα κορυφαία στελέχη της τράπεζας τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει ο Όμιλος για να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη που φέρνει η στρατηγική συμφωνία με την UniCredit.

Ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης και ο CFO Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου εστίασαν στις προοπτικές που δημιουργεί η συμφωνία για την περαιτέρω ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών wealth management, καθώς και στην ισχυρή θέση που κατέχει η τράπεζα στην corporate affluent πελατεία.

Ο ρόλος του wealth management φαίνεται να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα για την Alpha Bank, καθώς αναμένεται να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων, γεγονός που θα τη διαφοροποιήσει από τις υπόλοιπες τράπεζες.

Δεν ήταν τυχαία, λοιπόν και η αναφορά του κ. Παπαγαρυφάλλου σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «The Banker» ότι ο Όμιλος ετοιμάζει το έδαφος για να υποδεχθεί τα κεφάλαια των Ελλήνων που έφυγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης για το εξωτερικό.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις για το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, με τον κ. Ψάλτη και τον Chief Economist της τράπεζας, Παναγιώτη Καπόπουλο, να σκιαγραφούν τόσο τις προοπτικές όσο και στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Alpha Bank δεν συνηθίζουν, άλλωστε, να χαϊδεύουν αυτιά σε ό,τι αφορά στην ελληνική οικονομία, με τον CEO της Alpha Bank να έχει επανειλημμένως αναφερθεί στην ανάγκη να υπάρξουν τομές προκειμένου να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο και η στιγμή για να συμβεί αυτό είναι τώρα, όπως τόνισε πρόσφατα από το Forum των Δελφών.

Μη με ρωτήσετε ποιοι ακριβώς βρέθηκαν στη συνάντηση από την πλευρά των family offices, όμως, όπως γνωρίζετε τα πιο ισχυρά είναι το Latsco Family της Μαριάννας Λάτση, αυτό των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου, το TGA της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Οπότε καταλαβαίνετε…

Ο Πιέρ επιμένει ψηφιακά και στην Παιδεία

Αθόρυβος αλλά αεικίνητος έχει αποδειχθεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Παράλληλα με σημαντικές αλλαγές που αναμένεται να φέρει στον χώρο της εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας προχωράει και την ψηφιοποίηση στην Παιδεία.

Είναι γνωστό ότι η συνεργασία του με τον διάδοχό του Δημήτρη Παπαστεργίου είναι πολύ καλή, καθώς οι δύο άντρες συμμερίζονται την ανάγκη να καλυφθεί το χαμένο έδαφος σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στις ψηφιακές υπηρεσίες της χώρας.

Συνεχίζοντας το μεγάλο έργο που ξεκίνησε, απ’ όταν ήταν υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Πιερρακάκης προσθέτει ένα ακόμα ψηφιακό έγγραφο, το έβδομο στη σειρά, στο Gov.gr Wallet, την ακαδημαϊκή ταυτότητα.

Πάνω από 24.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet μέχρι στιγμής, φοιτητών, διδασκόντων, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να δούμε κι άλλες κινήσεις προς τη ψηφιοποίηση υπηρεσιών που αφορούν την Παιδεία, μία υπόσχεση που είχε δώσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας.

Elpedison: Ποιος θα πουλήσει τελικά;

Δύο ημέρες κράτησαν οι συνομιλίες μεταξύ Helleniq Energy ΕΛΠΕ 0,85% 8,34#ifrm69{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig69:hover + #ifrm69,#ifrm69:hover,#trig69:active + #ifrm69,#ifrm69:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} και Edison για το μέλλον της Elpedison, στην Αθήνα.

Όπως σας είχε αποκαλύψει ο wiseman, στην Αθήνα τελικά δεν ήρθε ο CEO των Ιταλών Νίκολα Μόντι, οπότε και ο Ανδρέας Σιάμισιης επέλεξε να μην παραστεί ο ίδιος στις συναντήσεις.

Τελικά τα μιλήσανε, αλλά δεν τα συμφωνήσανε, ο Γάλλος Chief Financial Officer της Edison, Ronan Lory και ο ομόλογός του Group CFO, Βασίλης Τσάιτας.

Αμφότεροι είχαν στενούς συνεργάτες δίπλα τους και όπως μου μεταφέρθηκε, το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα θερμό, παρά τη θερμή αφρικανική σκόνη έξω από τα παράθυρα στο «δαχτυλίδι» της Κηφισίας και Αττικής Οδού.

«Σε κάποια στιγμή νόμιζες πως… πέφτανε παγάκια, μεταξύ των δύο επικεφαλής», μας μετέφερε στέλεχος του ελληνικού ομίλου.

Οι Ιταλοί γκρίνιαζαν πολύ, ακόμη και για διαρροές σε βάρος τους, όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν, με την ελληνική πλευρά να αποκρούει σθεναρά τον ισχυρισμό.

Κατά τα άλλα, οι άνθρωποι των Ιταλών στην Αθήνα λένε χαρακτηριστικά «εμείς δεν πουλάμε το μερίδιό μας στην Elpedison».

Από την ελληνική πλευρά σας έχουμε ξαναγράψει πως το σχέδιο του Ανδρέα Σιάμισιη είναι «μέχρι τον Ιούνιο, αγοράζω το 50% των Ιταλών και παράλληλα πουλάω το 35% της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο ΤΑΙΠΕΔ».

Για την τελευταία κίνηση όπως σας έχουμε ξαναγράψει χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.

Το σκληρό πόκερ…

Τι σημαίνει αυτό το «δεν πουλάμε» των Ιταλών;

Ότι άρχισε το σκληρό πόκερ για την τιμή πώλησης, πολύ απλά.

Η ελληνική πλευρά υπολογίζει την αξία της Elpedison, λίγο κάτω από τα 400 εκατομμύρια (συνεπώς θα μπορούσε να προσφέρει το πολύ 200 εκατομμύρια για το 50%).

Οι Ιταλοί πάλι τα υπολογίζουν αλλιώς, προσθέτοντας και τις άδειες που έχει η εταιρία στη Θεσσαλονίκη για νέα μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 826 MW στη Θεσσαλονίκη και η άδεια για  FSRU στα ανοιχτά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Αμφότερες δεν έχουν ενεργοποιηθεί αλλά οι Ιταλοί ήδη ομιλούν για αξίες και υπεραξίες στα 600 εκατομμύρια, άρα ζητούν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια για να πουλήσουν.

Η διαφορά σήμερα είναι χαώδης και για το λόγο αυτό η Edison λέει «δεν πουλάμε», για να ανεβάσει την τιμή.

Όπως πάντα, ο καυγάς είναι για το… πάπλωμα, δηλαδή για το χρήμα.

Θυμίζω πως η Elpedison έχει πελατολόγιο 316.000 στη λιανική και δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 820 MW.

Γνώμη για το θέμα θα εκφέρει και το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο συμμετέχει με 31,18% στην Helleniq Energy μέσω ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το 40,41% ελέγχεται από την Paneuropean Oil & Industrial Holdings, του Ομίλου Λάτση.

Οι Ιταλοί λένε ότι η Elpedison χρειάζεται επειγόντως επενδύσεις για να σταθεί με αξιώσεις στον ανταγωνισμό αλλά διαφωνούν με το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας!

Η Edison θεωρεί ότι έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί η κατασκευή της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 826 MW στη Θεσσαλονίκη και να έχει ενεργοποιηθεί η άδεια για το FSRU στα ανοιχτά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Επίσης, οι Ιταλοί θέλουν και φουλ επενδύσεις σε standalone μπαταρίες στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Helleniq Energy δεν έχει ακόμη εκδηλώσει έμπρακτο ενδιαφέρον για τον τομέα αυτό της ενέργειας.

…η αναφορά στη Mytilineos και ο Sherlock Holmes

Στο θέμα της Elpedison υπάρχει έμμεση αναφορά και στη Mytilineos. ΜΥΤΙΛ 0,90% 38,06#ifrm117{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig117:hover + #ifrm117,#ifrm117:hover,#trig117:active + #ifrm117,#ifrm117:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}

Στο Χ.Α κυκλοφορεί ευρύτατα η φήμη πως θέλει να αγοράσει το 50% των Ιταλών στην Elpedison, κάτι που ο όμιλος δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος είχε θέσει ως στόχο μερίδιο 30% για τη θυγατρική του Protergia έως το 2026 στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Elpedison, σήμερα κατέχει μερίδιο της τάξης του 6% και η Protergia 15,08%.

Σε όλη αυτή τη διαπραγματευτική διελκυστίνδα πάντως, το πιο εύστοχο σχόλιο έκανε κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΕΝ:

«Αφού οι Ιταλοί λένε πως δεν πουλάνε και υπολογίζουν την αξία της Elpedison στα 600 εκατομμύρια, για ποιο λόγο δεν πληρώνουν 300 εκατομμύρια στη Helleniq Energy, να εξαγοράσουν το ποσοστό της στην Edison και μετά να κάνουν επενδύσεις σχεδόν …ενός δις ευρώ με την ησυχία τους;».

Βεβαίως το σχόλιο έγινε με ειρωνικό χαμόγελο από την πλευρά του μεγαλο – στελέχους του ΥΠΕΝ, αφού όλοι έχουν καταλάβει τις προθέσεις των Ιταλών.

Κάνουν το δύσκολο, ανεβάζουν την τιμή και μετά πουλάνε!

«Στοιχειώδες Watson» που έλεγε και ο μακαρίτης ο Sherlock.

Και δεν χρειάζεται καν να είσαι Sherlock Holmes για να το καταλάβεις…

ΑΔΜΗΕ: Ετοιμάζονται οι μελέτες της ηλεκτρικής διασύνδεσης Saudi Greek Interconnection…

Προκηρύσσονται οι μελέτες της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, «Saudi Greek Interconnection» μετά από τη συνάντηση στο Ριάντ που είχαν ο ΑΔΜΗΕ  και η National Grid SA με τον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Στελέχη του ΑΔΜΗΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μάνο Μανουσάκη συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Σαουδαραβικού Ομίλου κο Waleed Al-Saadi.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, μέσω του Saudi Greek Interconnection είναι έργο στρατηγικής σημασίας που θα συμβάλει στο «πρασίνισμα» του ενεργειακού μείγματος της ΕΕ.

Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Saudi Greek Interconnection που έγινε στο Ριάντ, με την συμμετοχή των Μανουσάκη και Al-Saadi, αποφασίστηκε η προκήρυξη των τεχνικών μελετών και των μελετών αγοράς, καθώς και ειδικών μελετών για τη λειτουργία της διασύνδεσης.

Στον Saudi Greek Interconnection, οι δύο πλευρές συμμετέχουν με ποσοστό 50% έκαστη.

«Αν νομίζετε πως ξέρετε ποιος είναι ο πλουσιότερος όλων στη φωτό επειδή κάποιοι φοράνε κελεμπίες, είστε γελασμένοι!». Σας διαβεβαιώνω ότι η φράση ανήκει σε κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΕΝ που παρατηρούσε τη φωτογραφία χαμογελώντας.Ο Ρέτσος, οι ξενοδόχοι στις πλατείες και ο Δούκας

Αποστάσεις από το διαρκές ξεσήκωμα των ξενοδόχων, κράτησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος από την βήμα της γενικής συνέλευσης της ΠΟΞ, όπου κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό αλλά απάντησε, συναδελφικά μεν, τσεκουράτα δε.

«Η μεμψιμοιρία δεν οδηγεί πουθενά, οι εποχές έχουν αλλάξει.

Προφανώς τα ξενοδοχεία είναι ο εύκολος στόχος για τη φορολόγηση, αλλά πρέπει να είσαι προνοητικός, να έχεις επιχειρήματα και σχέδιο», είπε με νόημα, μιλώντας για την κατάσταση επί των ημερών του.

«Ακόμα σε δύσκολες εποχές όπως με αυτή του κορονοϊού, έκανα τη δουλειά, μάθαινα τις σκέψεις κυβερνώντων.

Δεν έχει νόημα να βγουν οι ξενοδόχοι στις πλατείες», τόνισε με νόημα, φέρνοντας ως αντι-παράδειγμα την κινητοποίηση της ΠΟΕΣΕ, κατά την οποία ο Γιώργος Καββαθάς συνέλεξε τα κλειδιά των εστιατορίων.

«Υπάρχουν και πολιτικοί που ακούνε, εξηγήστε τους και πείτε τους τα επιχειρήματά σας ακόμα κι αν δε πετύχετε 10/10. Οι λαϊκισμοί και τα τσιτάτα είναι άλλης εποχής», ήταν η συμβουλή του στην ομήγυρη, ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει τα καρφιά του και στο δήμαρχο Αθηναίων.

«Τα επιχειρήματα αυτά μοιάζουν με τα επιχειρήματα Δούκα, που δεν του φτάνουν τα 2,5 εκατομμύρια έσοδα για το δήμο και θέλει να τα κάνει 4 εκατομμύρια.

Να μας πει τι θα τα κάνει και πώς ο Μπακογιάννης καθάριζε την πόλη με αυτά τα ίδια έσοδα».

Από θαύμα ζούμε…

Αυτό που έγινε στο Ελληνικό δεν έχει προηγούμενο κι επιβεβαιώνει την ατάκα που ακούγεται όλο και πιο συχνά:

«Από θαύμα ζούμε».

Αν δεν το γνωρίζετε, μιλώ για τις 314 θαμμένες βόμβες Αεροπορίας που βρέθηκαν στο παλαιό αεροδρόμιο και εξουδετερώθηκαν από την ειδική ομάδα πυροτεχνουργών.

Προσέξτε, βόμβες που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ήταν και βρισκόταν 2 μέτρα κάτω από τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, κάτω από παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Έγινε το αεροδρόμιο, φτιάχτηκαν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, πέρασαν εκατομμύρια άνθρωποι από εκεί και οι… βόμβες δεν είχαν εντοπιστεί!

Μαθαίνω ότι μόλις οι πυροτεχνουργοί ενημέρωσαν τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, και του έδειξαν και σχετικό χάρτη με την τοποθεσία που βρέθηκαν οι βόμβες, μόνο από την καρέκλα που δεν έπεσε ο άνθρωπος.

Γι’ αυτό σας λέω, αγαπητοί αναγνώστες.

Αυτή η χώρα και οι πολίτες της έχουν… άστρο…

Μητσοτάκης: Ο πήχης στο 33% για τις εκλογές

Πολλά κι ενδιαφέροντα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, αλλά θα σταθώ σε ορισμένα σημεία που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

Το πρώτο είναι ότι σήκωσε το γάντι στα κόμματα που μετατρέπουν τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα, επομένως και για τη ΝΔ το αποτέλεσμα θα σημαίνει πολλά για την πορεία της ως κυβέρνηση.

Το δεύτερο είναι ότι έβαλε τον πήχη της κάλπης στο αποτέλεσμα των προηγούμενων ευρωεκλογών, δηλαδή 33,1%, επομένως ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι θα είναι πάνω από 33% η ΝΔ και οποιοδήποτε αποτέλεσμα κάτω από αυτό δεν θα είναι καλό.

Άρα, το «3» μπροστά δεν είναι απλά επιθυμία για το Μαξίμου, αλλά έχουν απόλυτη σιγουριά γι’ αυτό.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο είναι ότι απέκλεισε να φύγει για κάποια θέση στην Ευρώπη.

«Έχω υπογράψει συμβόλαιο εμπιστοσύνης, το 2027 εθνικές εκλογές», είπε κι επιβεβαίωσε ότι «παίζει» πάντα θεσμικά.

Και το τελευταίο, όταν ρωτήθηκε για τα θέματα της οπαδικής βίας και τις πρόσφατες εξελίξεις τόνισε ότι θέλει να συλληφθούν και οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί, αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει μια έρευνα.

«Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη πως θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί.

Έχουμε την πολιτική βούληση και πήραμε δύσκολες αποφάσεις»…

Το «γκαφολόγιο» του ΣΥΡΙΖΑ και ο ξάδερφος Κασσελάκης

Εκεί στην Κουμουνδούρου πρέπει να κάνουν δύο πράγματα: Το ένα… ευχέλαιο για να σταματήσουν οι γκαντεμιές.

Εύκολο αφού ο σύντροφος Κασσελάκης έχει απευθείας σύνδεση με τα… Θεία ως ένα θαύμα και ο ίδιος.

Το δεύτερο είναι να φτιάξουν ένα «γκαφολόγιο» όπου θα σημειώνουν κάθε γκάφα που κάνει είτε ο Κασσελάκης είτε κάποιο από τα στελέχη του.

Σειρά πήρε αυτές τις ημέρες ο… Κασσελάκης, όχι ο πρόεδρος, αλλά ο ξάδερφος εκ Κρήτης ορμώμενος, γιος πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ξάδερφος Βασίλης Κασσελάκης, λοιπόν, θέλησε να μιμηθεί εκείνους που έλεγαν κάποτε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μυρίζουν οι ψήφοι των Χρυσαυγιτών» και είπε ότι είναι… καλοδεχούμενες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών».

Σιγά μην έχαναν την ευκαιρία τα «τσακάλια» της Νέας Δημοκρατίας να μην «ανεβάσουν» το θέμα.

Στην Κουμουνδούρου πήραν υπογλώσσια, στελέχη του κόμματος βγήκαν δημόσια και είπαν ότι… αποστρέφονται τους Σπαρτιάτες, αλλά η ζημιά είχε γίνει.

Ο ξάδερφος μίλησε για προσωπικές απόψεις, αλλά… scripta manent και να είστε σίγουροι ότι μέχρι τις εκλογές θα το δούμε το θέμα πολλές φορές.

Και κάτι ακόμη για τον σύντροφο Κασσελάκη, τον Βασίλη όχι τον Στέφανο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι τον έχουν ήδη στη «μπούκα» γιατί φέρεται να έχει την εύνοια του ξαδέρφου προέδρου και να προωθείται για να βγει ευρωβουλευτής.

Κάτι τέτοιο βλέπει ο Αρβανίτης, η Κουντουρά, ο Παππάς, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Φαραντούρης και… παίρνουν ανάποδες.

Ο Βελόπουλος ως εκκλησιαστικός «πορτιέρης» και οι αδέσποτες ψήφοι

Η Κυριακή των Βαίων έφτασε, η κατανυκτική Μεγάλη Εβδομάδα είναι μπροστά μας και το ερώτημα που γεννάται στα πολιτικά πηγαδάκια και στα γραφεία των βουλευτών είναι ένα: «Είναι ο Βελόπουλος… πορτιέρης στις Εκκλησίες;»

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, γνωστός «χριστέμπορας» και τηλεπωλητής της Ορθοδοξίας, έκανε παραινέσεις στους βουλευτές να αποφύγουν να πάνε στην Εκκλησία γιατί ψήφισαν το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στον Βελόπουλο έσπευσε να απαντήσει ο Παύλος Μαρινάκης λέγοντας: «δεν φοβόμαστε να πάμε στην εκκλησία.

[…] Κανείς δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε πολίτη, είτε έχει αξίωμα είτε όχι, οποιονδήποτε πιστό, να επισκεφθεί το ναό της γειτονιάς του αυτές τις άγιες ημέρες ή οποιαδήποτε άλλη μέρα».

Ο δε Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Βελόπουλο υποκριτή.

Μαθαίνουμε, πάντως, ότι από την κυβέρνηση έχει δοθεί εντολή να στρέφουν όλοι τα βέλη τους κατά του κ. Βελόπουλου καθώς θεωρούν ότι ο ακραίος λαϊκισμός του και το «ξεπούλημα» της πίστης με κάθε τρόπο, «πουλάει» σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Εξ’ ου και το γεγονός ότι δεν υποχωρούν τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης.

Πέραν δηλαδή της αυτονόητης καταδίκης του εκκλησιαστικού… «πορτιέρη» είναι και πολιτικό το θέμα.

Οι 250 χιλιάδες περίπου ψηφοφόροι των Σπαρτιατών (και της Χρυσής Αυγής βεβαίως βεβαίως) που θα πάνε; Στη ΝΔ δύσκολα, άρα αναζητούν στέγη πιο δεξιά και ο καλύτερος πωλητής θα τους κερδίσει.

Γι’ αυτό και θεωρούν στο Μαξίμου ότι ο Βελόπουλος υπερτερεί του Νατσιού της Νίκης και θα καρπωθεί τις «αδέσποτες» ψήφους των fake Λακεδαιμονίων…

Quiz: Σε ποιο ξενοδοχείο υπάρχει τεράστιο πορτρέτο του ιδρυτή δίπλα στη ρεσεψιόν;

Θα σας βάλω κάτι εύκολο σήμερα, δίνοντάς σας να λύσετε ένα κουίζ από τον χώρο του τουρισμού και των ξενοδοχείων.

Σε ξενοδοχείο  πολύ γνωστής αλυσίδας, οι απόγονοί του έχουν τοποθετήσει ένα υπερμεγέθες πορτρέτο του ιδρυτή. Και δικαίως, βεβαίως, αφού έφτιαξε και τους άφησε κληρονομιά μια σημαντική ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Το περίεργο είναι ότι δεν το έχουν βάλει σε κάποιο γραφείο ή μια αίθουσα συσκέψεων.

Η τεράστια φωτογραφία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την ρεσεψιόν, ώστε οι πελάτες να περνούν και να το βλέπουν.

Κάποιος που το είδε είπε: «Ε, δεν είναι και ο Αρίστος», θυμίζοντας ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε στα γραφεία του μεγάλα πορτρέτα του…

Από την άλλη, όταν θες να τιμήσεις κάποιον βάζει τη φωτογραφία του και στη ρεσεψιόν…

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
epsilon net, epsilon, net, town, smart, ελπε, στουρναρας, epsilon net, net, smart, ελπε, ζητα, μυστικο, μυτιληναιος, ραντεβου, epsilon, town, εθνικη τραπεζα, γιάννης στουρνάρας, υπουργείο παιδείας, sherlock holmes, χρυση αυγη, παγωτο, εταιρεία, nasdaq, ηπα, θυγατρική, llc, project, happy, split, σημαίνει, τραπεζες, νέα, entersoft, αθηνα, ebitda, free, καιρος, deal, optima, eurobank, alpha, finance, ττε, ιουνίου, ελλαδα, elpedison, energy, ceo, group, cfo, σθεναρά, δεπα, θεσσαλονικη, industrial, δις, watson, holmes, greek, grid, αδμηε, συμμετοχή, σετε, ποξ, μεμψιμοιρία, πήχης, σκαι, δημοψηφισμα 2015, νεα δημοκρατια, πήχη, εκλογες, συριζα, κρητη, τσιπρας, μαρινακης, αδωνις, fake, ωνάσης, θες, προσφορες, υφίσταται, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ψηφοι δημοτικων συμβουλων, χρηματιστηριο, αλλαγη ωρας, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, 600 δις, εκλογες ηπα, alpha bank, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, γιωργος αγγελοπουλος, γιάννης στουρνάρας, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, οι απογονοι, αδμηε, ωνάσης, το θεμα, αδεια, βημα, δανεια, δεπα, δουλεια, εδρα, εθνικη, ηπα, θεμα, λυκος, ξενοδοχεια, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, σκαι, τα νεα, ττε, υπουργείο παιδείας, φωτογραφια, φωτο, ωρα, alpha, ceo, cfo, eurobank, llc, αγορα, αδωνις, αεροδρομιο, αυξηση, αξιζει, αμπελι, ανθρωπος, απλα, αρβανιτης, αριστοτελης, αυτια, βαιων, βελοπουλος, βομβες, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γραφεια, δευτερο, διαστημα, δημοσιο, διοικηση, δις, δοθει, διοικητης, δωσει, εγινε, εγγραφο, εδαφος, ευκαιρια, ευκολο, αιθουσα, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, εξηντα, επενδυσεις, εποχες, επρεπε, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, εταιρεία, εταιρια, ετων, ευθυνη, ευνοια, ευρωπη, ζευγαρια, ζημια, ιδια, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσιες, ησυχια, υφίσταται, θαυμα, θες, θυγατρική, κυβερνηση, κινηση, κηφισιας, κυκλος, κυρια, κλιμα, κτιριο, κυριακη των βαιων, λειτουργια, λουξεμβουργο, λογο, μαξιμου, μεγαλη εβδομαδα, μεμψιμοιρία, μηνες, μητσοτακης, μειωση, μανο, μπαταριες, μυλωνας, νοημα, ξαδερφος, ξενοδοχειο, ξερετε, ομαδα, παντα, ομιλος, ουσια, παμε, πεμπτη, περιβαλλον, πηγη, πήχης, ποκερ, ποξ, ριαντ, ρυθμιση, σετε, σηκωσε το, συνεχεια, σειρα, σθεναρά, συμμετοχή, σκεψεις, σχεδιο, ταυτοτητα, ταυτοτητες, τιμη, των βαιων, υπουργος παιδειας, φακελοι, φτανει, φλογερες, φημη, χαμογελο, χαωδης, χρημα, ψαλτης, ψηφιακο, ιωαννης, group, αντρες, αγορες, ανηκει, βηματα, deal, free, δικαιωματα, ebitda, elpedison, energy, εννεα, entersoft, ερωτησεις, fake, finance, grid, greek, happy, holmes, χωρα, ιδιαιτερα, industrial, project, υπουργειο, ιουνίου, index, κειμενα, κουιζ, κυριακη, μπροστα, nasdaq, optima, παγακια, παυλος, πήχη, πληροφοριες, πωληση, sherlock holmes, σημαίνει, split, τραπεζα, θεια, θεματα, βεβαιως, ξεκινησε
Αναζητήσεις
giati-i-epsilon-net-poulithike-33-fores-ta-kerdi-kai-to-rali-ton-etaireion-pliroforikis-o-mytilinaios-einai-talk-of-the-town-poio-placement-eisigmenis-vlepei-to-smart-money-to-beef-elpe--edison-to-mystiko-rantevou-psalti-me-family-offices-ti-zita-o-stournaras-apo-tous-servicers.htm
Τυχαία Θέματα