Γιατί η Eurobank ανοίγεται σε Ινδία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Συναντήσεις με Ινδούς επιχειρηματίες, funds αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους έχει ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας στην Ινδία, όπου βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή.

Και είναι ο μόνος από τους Έλληνες τραπεζίτες που συμμετέχει στην πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που ξεκινά σήμερα. Ενώ πρόκειται να υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Eurobank

και της κρατικής εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών της Ινδίας (National Payments Corporation of India, NPCI).

Όπως εξήγησε μιλώντας χθες στην εκδήλωση India-Europe Business & Sustainability Conclave ο κ.  Φωκίων Καραβίας, η συμφωνία αφορά την έναρξη λειτουργίας του συστήματος UPI, το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα επιχειρήσεις από την Ινδία.

Η ενοποιημένη διεπαφή πληρωμών (UPI) είναι ένα σύστημα που τροφοδοτεί πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε μια ενιαία εφαρμογή για κινητά (οποιασδήποτε συμμετέχουσας τράπεζας), συγχωνεύοντας πολλές τραπεζικές λειτουργίες, απρόσκοπτη δρομολόγηση κεφαλαίων και πληρωμές εμπόρων σε μια κουκούλα.

Όπως είναι γνωστό η Eurobank έχει στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην πολυπληθέστερη πλέον χώρα του κόσμου, ανοίγοντας γραφείο αντιπροσωπείας.

Η τράπεζα επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς τις δραστηριότητες της στο εξωτερικό και εκτός από την Ινδία, γραφεία αντιπροσωπείας πρόκειται να ανοίξει και στο Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μάλιστα, προ ημερών ο αναπληρωτής CEO της Eurobank Σταύρος Ιωάννου μαζί με τον Μιχάλη Λούη (Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Cyprus και επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων και του Private Banking του Ομίλου Eurobank) επισκέφθηκαν τη Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, όπου είχαν συναντήσεις με τις αρμόδιες οικονομικές αρχές και την κεντρική τράπεζα.

O αναπληρωτής CEO της Eurobank Σταύρος Ιωάννου μαζί με τον Μιχάλη Λούη (Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Cyprus και επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων και του Private Banking του  Ομίλου Eurobank)

Στόχος της αποστολής, ήταν να διερευνηθεί με ποιο σχήμα θα δραστηριοποιηθεί η τράπεζα στις συγκεκριμένες αγορές, με τον σχεδιασμό να προβλέπει  το άνοιγμα γραφείων αντιπροσωπείας στη Βομβάη, στο Ντουμπάι, στην Τζέντα και στο Τελ Αβίβ.

Η Ελλάδα και η  Κύπρος είναι οι πύλες εισόδου ώστε μέσω της Eurobank μεγάλες εταιρείες αυτών των χωρών, αλλά και ιδιώτες με μεγάλη περιουσία να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και όπως είναι γνωστό  στόχος της τράπεζας είναι το 40% της κερδοφορίας της να προέρχεται από το διεθνές δίκτυο της, στόχος που επιτυγχάνεται καθώς τα κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. θα προέλθουν από την συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα.

Στο μεταξύ «τρέχουν» και οι διαδικασίες για τη δημόσια προσφορά στην οποία θα προχωρήσει η Eurobank για την απόκτηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Ήδη έχει ληφθεί η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, και αναμένονται οι εγκρίσεις από την ΕΚΤ και την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου για την συναλλαγή του περασμένου Αυγούστου, με την οποία ανεβάζει το ποσοστό της στην Ελληνική Τράπεζα στο 55,6%.

Η Eurobank είναι η μόνη ελληνική τράπεζα με διευρυμένη διεθνή παρουσία, καθώς δραστηριοποιείται στην Κύπρο, στη Βουλγαρία με τη θυγατρική της Postbank, και την εξαγορά της  μονάδας Personal Finance της BNP Paribas στη Βουλγαρία, έχει επίσης παρουσία στο Λουξεμβούργο, που αποτελεί το κέντρο του private banking της τράπεζας, όπως και στο Λονδίνο.

Μάλιστα, ο ρόλος της Κύπρου είναι κομβικός για το «πέρασμα στην Ινδία», καθώς το Δίκαιο της μεγαλονήσου όπως και των Ινδίας βασίζεται στο βρετανικό δίκαιο και αυτό δημιουργεί εμπιστοσύνη στους πλούσιους Ινδούς –υπολογίζεται ότι στη χώρα που έχει πληθυσμό 1,4 δισ, οι πλούσιοι προσεγγίζουν τα 2 εκατομμύρια, στους οποίους η Eurobank, θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου.

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Όλο το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου – Αναλυτικά οι όροι και τα ποσά της αποζημίωσης

Το CVC συγκεντρώνει κεφάλαια ύψους 6,8 δισ. δολαρίων για το έκτο της fund στην Ασία

HSBC: Έκτακτες επιβαρύνσεις 5 δισ. δολ. έπληξαν τα κέρδη του δ’ τριμήνου

Keywords
Αναζητήσεις
giati-i-eurobank-anoigetai-se-india-israil-saoudiki-aravia-inomena-aravika-emirata.htm
Τυχαία Θέματα
Eurobank, Ινδία Ισραήλ Σαουδική Αραβία Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,Eurobank, india israil saoudiki aravia inomena aravika emirata