Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, το νέο ξενοδοχείο του Ομίλου Μήτση στον Πειραιά, τα Αηδόνια της Σιωπής του Δάνδολου και η βράβευση της Μίνας Βαλυράκη

Η εμβληματική 34η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

H γιορτή της μόδας ήλθε και πάλι στο Ζάππειο και όχι μόνον αφού μπορεί το Ζάππειο να ήταν το σημείο αναφοράς, όμως πολλά ντεφιλέ έγιναν και σε άλλα επιλεγμένα σημεία, συγκεντρώνοντας τους λάτρεις της μόδας.

Έλληνες σχεδιαστές μόδας, αγαπημένες μάρκες, διάσημοι διεθνείς σχεδιαστές, αλλά και νέα ταλέντα παρουσίασαν τις συλλογές τους για τη νέα σεζόν.

Επίσημη προσκεκλημένη ηταν η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας Elisabetta Franchi που άνοιξε τα ντεφιλέ μετά την έκθεση που εγκαινιάσθηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Πόλης του φωτός.

Η Ιταλίδα δημιουργός παρουσίασε στο Ζάππειο τη νέα της κολεξιόν, ενώ καταχειροκροτήθηκε και η ίδια αφού τίμησε με την παρουσία της την ελληνική εβδομάδα μόδας.

Μία από τις δημιουργίες της Elisabetta FranchiGabriele Maggio, Elisabetta Franchi, Λία Παγώνη, Filippo Zagagnoni, Φωτειάνα Παγώνη

Η πρώτη μέρα έκλεισε με μια εντυπωσιακή επίδειξη του οίκου μόδας Kathy Heyndels με τη συλλογή ‘Blooming’ και του Μάριου Τόγκου με τη συλλογή ‘Vendetta’.

Kathy Heyndels – Μάριος Τόγκος

H δεύτερη μέρα ξεκίνησε με τις δημιουργίες του οίκου CF Couture της Χριστίνας Φαρμάκη, ενώ στη συνέχεια ο οίκος Dassios παρουσίασε τη συλλογή ‘Περί Θέρους’.

Ο Δημήτρης Ντάσιος στο φινάλε του ντεφιλέ με τα μοντέλα του

Ακολούθησε η φίρμα Celebrity Skin του Δημήτρη Στρέπου με τη συλλογή ‘Daydreaming a Poem for Katia’ αφιερωμένη στη μνήμη της κολλητής φίλης του Κάτιας Νικολαΐδου.

Στη συνέχεια, το fashion brand Christine & Joe, η Τζο Τόγκου και η ηθοποιός Χριστίνα Παππά παρουσίασαν τη “Waves”.

Η Χριστίνα Παππά άνοιξε το ντεφιλέ της φίρμας Christine & JoeΤα μοντέλα της Τζο Τόγκου και η Χριστίνα Παππά

Τη δεύτερη μέρα έκλεισε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Malan Breton, ο οποίος ήλθε από την Αμερική αποκλειστικά για το Athens Fashion Week για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη νέα του συλλογή F/W 2025 εμπνευσμένη από την Glam Rock εποχή της δεκαετίας του ’70.

Εκεί και η Κιμ Κίλιαν με τις χορηγικές της λιχουδιές

O Malan Breton ντύνει celebrities από κάθε γωνιά του πλανήτη από την Ariana Grande και τη Lorde μέχρι την Priyanka Chopra και τη Maye Musk.

Η τρίτη μέρα ξεκίνησε με την καλιφορνέζικη μάρκα Bella Paradise που παρουσίασε πολυτελή συλλογή με μαγιό πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, η σχεδιάστρια μόδας Δάφνη Βαλέντε, παρά το ατύχημά της πού την ανάγκασε να έλθει με αναπηρική καρέκλα, παρουσίασε τη συλλογή “Lost my marbles” δηλώνοντας την ηχηρή της υποστήριξη στην επιστροφή των Ελγίνειων Γλυπτών στην Ελλάδα.

Ακολούθησε η Ιωάννα Κουρμπέλα με την “The time is here”, SS’25 συλλογή.

Και μια χορευτική πόζα με δημιουργία της Ιωάννας ΚουρμπέλαΗ Ιωάννα Κουρμπέλα με τον Λάκη Γαβαλά

Τη μέρα έκλεισε ο Πάρης Βαλταδώρος με τη συλλογή “Mystique” στην ατμοσφαιρική και πανέμορφη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Εντυπωσιακό φινάλε του Πάρι Βαλταδώρου στη Λίμνη της ΒουλιαγμένηςΣτη Λίμνη της Βουλιαγμένης η βετεράνος της πασαρέλας Αλίς Δικαίου με την κόρη της Αλεξία Βρακά

Η τέταρτη μέρα ξεκίνησε με την επίδειξη μόδας του brand Parthenis με τη συλλογή “Εarthbound” που έγινε σε έναν ιδιαίτερο χώρο γύρω από το σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας.

Η μέρα έκλεισε στο Ζάππειο Μέγαρο με την Irene Angelopoulos και την SS’ 24 haute couture συλλογή.

Στο περιστύλιο του Ζαππείου η Μαίρη Δουρίδα και η Μαίρη Θεοδώρου

Η 34η Εβδομάδα Μόδας ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με τις δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια και τη νέα του pret-a-porter συλλογή ‘Film Noir’ μια συλλογή που θύμιζε έντονα εποχή μεσοπολέμου με κομψές δημιιουργίες στολισμένες με τα ευφάνταστα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου στον ονειρικό κινηματογράφο ‘Ίρις’ στην οδό Ακαδημίας.

To διασημο μανεκέν Marpessa ήλθε στην Ελλάδα ειδικά για τον Βασίλη ΖούλιαΠερικλής Κονδυλάτος, Μιμή Ντενίση, Βασίλης Ζούλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη

Το Fashion Design Project by Georg Jensen, είναι ο διαγωνισμός σχεδίου του Athens Fashion Week, που τη φετινή σεζόν έχει την εξαιρετική τιμή να έχει χορηγό και υποστηρικτή του, το εμβληματικό δανικό brand Georg Jensen!

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ταλαντούχους ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν το ντεμπούτο τους ως ανερχόμενοι σχεδιαστές μόδας.

Το νέο Διαμάντι του Πειραιά

Σε έναν κεντρικό δρόμο του Πειραιά, λιγο πριν φτάσουμε στις Πύλες αναχώρησης των πλοίων για τις Κυκλάδες, εκεί που στεγάζονταν παλιά το εργοστάσιο METAXA των διάσημων μπράντυ, ο ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση, μετέτρεψε το παλιό εργοστάσιο σε ένα πανέμορφο Ξενοδοχείο, που εγκαινιάσθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Εκεί, μας κάλεσαν η κυρία Τζένη Μήτση και η κόρη της Χριστίνα για να επισκεφθούμε τους χώρους του ξενοδοχείου Mitsis N’U Piraeus Port και στη συνέχεια να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό γεύμα στον νέο γαστρονομικό προορισμό του Ξενοδοχείου, το Bar Restaurant Amber, που εχεί σαν πηγή έμπνευσης τα κελλάρα του αποστακτήριου των οινοπνευματωδών ποτών METAXA.

Οι τρεις γενεές Μήτση, Τζένη Μήτση, Χριστίνα Μήτση, Σοφία Τερζάκη

Το μενού του γεύματος που επιμελήθηκαν ο Executive Chef του Ομίλου Mitsis Δημήτρης Στειακάκης και ο Executive Chef του Ξενοδοχείου Στέλιος Μάκαρης ήταν καθαρά ελληνικές γεύσεις από το amuse bouche ταρτάκι ‘κολοκυθόπιττα’ με κρέμα ξυνόγαλο και παρθένο ελαιόλαδο, το ψητό παντζάρι με τραγανό φουντούκι και ‘Κυανό’ τυρί Μακεδονίας μέχρι τα ζυμαρικά με γαρίδες και φρέσκο βασιλικό, το γευστικότατο κρέας με μανιτάρια και πατάτες ή τα νηστήσιμα ζυμαρικά με μπολονιέζ από αστακό και μύδι τηγανιτό μεχρι το επιδόρπιο που ήταν μια κρέμα λεμόνι με λευκή σοκολάτα και τριμμένο λευκό μπισκότο.

Τζένη Μήτση, Νίνα Βλάχου, Χριστίνα Μήτση, Βίκυ Παλαιολόγου

Η Χριστίνα Μήτση μας ειπε ότι το Amber Cellar αντιπροσωπεύει έναν all-day γαστρονομικό προορισμό συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές και τοπικά υλικά με άψογη εξυπηρέτηση.

Τα διαμάντια του Βαρώτσου στολίζουν το νέο διαμάντι του Πειραιά

Η κυρία Τζένη Μήτση μας ευχαρίστησε για την παρουσία μας και μας μίλησε για το νέο τους δημιούργημα και με πολύ θαυμασμό μας έδειξε την τοιχογραφία που δημιούργησε για το εστιατόριο ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης, Κωνσταντίνος Κακανιάς, εμπνευσμένος από την ιστορία του κτιρίου, την ποτοποιία METAXA και την τοπική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Σε μια γωνιά αυτης της τοιχογραφίας βρίσκεται η φωτογραφία των συνεχιστών του Ομίλου ΜΙΤSIS, της κυρίας Τζένης Μήτση και των παιδιών της, της Χριστίνας και του Σταύρου.

Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, Φανη ΣαραντοπούλουΦαίη Λεούση, Στέφανος ΖαούσηςΤα Αηδόνια της Σιωπής του Στέφανου Δάνδολου

«ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ», όπως τιτλοφορείται το φρεσκοτυπωμένο βιβλίο του διακεκριμένου συγγραφέα και δημοσιογράφου Στέφανου Δάνδολου… «μίλησαν» μέσα στην κατάμεστη αίθουσα ‘Γιάννης Μαρίνος’ του Μεγάρου Μουσικής όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου (Εκδόσεις Ψυχογιός).

Ο Στέφανος Δάνδολος με τη Σοφία Βούλτεψη

Στις σελίδες του ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας πηγαίνοντάς μας πίσω 80 χρονια, πίσω στη φωτιά του εμφυλίου.

Εκεί μέσα στη δίνη της αβεβαιότητας, του κινδύνου, των δικαστικών μαχών, βρίσκει χαραμάδα να τρυπώσει ο έρωτας!

Εκεί βέβαια και η γυναίκα του Κάλλι Τσιλίδου

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας ενός ταπεινού μεροκαματιάρη που όμως καταφέρνει να κλέψει την… παράσταση από τα θλιβερά δρώμενα και να γίνει ο πρωταγωνιστής στα μάτια του αναγνώστη.

Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Νάσος Γαλακτερός

Στο πάνελ μίλησαν με επαινετικά σχόλια για τον συγγραφέα και για το νέο του πνευματικό πόνημα η γνωστή δημοσιογράφος Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος .

Ευρηματική η παρουσία της ορχηστρικής ομάδας που έπαιξε μουσικά ακούσματα της κατοχής και το μεσοπολέμου ενώ από τα μικρόφωνα… κελάηδησαν η Λένα Αλκαίου και ο ηθοποιός και μουσικός Γιάννης Κρητικός.

Ρέα Τουτουνζή, Γιάννης Ζουγανέλης

Παρουσίες που ξεχώρισαν η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη, οι κυρίες Τζένη Μήτση, Αλίκη Παπακωνσταντίνου, Ευγενία Αραβώση, Σοφία Δανδόλου, Κωνσταντίνος και Μίλλυ Δανδόλου, Ελευθερία Κοντού-Βλάχου, Στέλλα Θεοφιλοπούλου, Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Σοφία Τικταπανίδου, το ζεύγος Πάνου Τσιλίδη, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ρέα Τουτουντζή, και η συζυγος του συγγραφέα, Κάλι Τσιλίδου-Δανδόλου με τον γιο τους Πάνο Δάνδολο, στους οποίους είναι αφιερωμένο το βιβλίο και βέβαια η υπερήφανη θεία του, Νίνα Βλάχου.

Μια έκθεση με βράβευση για τη Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη

Η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη διαπρέπει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πριν εγκαινιασθεί η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη στο Μονακό, η Ελληνίδα εικαστικός υποδέχθηκε στην εκθεσή της στο Ναύπλιο την Πρώτη Κυρία του Μέρυλαντ των ΗΠΑ, Yumi Hogan στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου-ΙΒΠ (πρώην Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα) μαζί με μέλη του Board του National Museum of Women in the Arts της Ουάσινγκτον.

Πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις για την πολιτιστική ανταλλαγή και φιλία των δύο καλλιτεχνών, καθώς και για τη συνεργασία και φιλία των δύο Μουσείων, για την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών των δύο χωρών, Ελλάδας και Η.Π.Α.

Η κα. Γεωργία Σαμαρά, η κα. Yumi Hogan, η Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη

Η Πρόεδρος του ΙΒΠ κα. Γεωργία Σαμαρά, απένειμε τα βραβεία στα μέλη του Board, τη γερουσιαστή Mary Mochary, την Δρα. Annita Auback και τον patron και αναστηλωτη του εμβληματικου Μουσείου της Ουάσινγκτον Climis Laskaris.

Μπροστά στο εμβληματικό έργο Μπούρτζι

H Μίνα Παπαθεοδωρου Βαλυράκη, συνεργάσθηκε με την ζωγράφο Yumi Hogan, σε εκθέσεις που οργανώθηκαν το 2022 στην Αμερική και το 2019 στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ο διάσημος φωτογράφος Nikolai von Bismarck φωτογραφήθηκε με τη Σήλια Κριθαριώτη και φόντο την Ακρόπολη

Η εντυπωσιακή πρεμιέρα της 34ης Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας

Ο Αλβέρτος του Μονακό στην Αθήνα, ποιοι βρέθηκαν στο δείπνο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το κοκτέηλ πάρτυ πριν ξεκινήσει η Εβδομάδα Μόδας και η μεγάλη επιτυχία της Μαρίνας Βερνίκου

Keywords
αθηνα, πειραιας, αηδονια, εβδομαδα, ξενοδοχειο, ολυμπιακοί αγώνες, νέα, skin, μνήμη, fashion, athens, ελλαδα, rock, time, irene, piraeus, amber, chef, σοκολατα, ειπε, αηδονια, αρης, ηπα, hogan, women, σαμαρας, patron, κινηση στους δρομους, μουσειο σοκολατας, λακης γαβαλας, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, κινημα πατατας, σταυροι, φωτια, εκλογες ηπα, σχεδιο αθηνα, μνήμη, γυναικα, γωνια, δαφνη, ζαππειο, ζυμαρικα, ηθοποιος, ηπα, κυκλαδες, μαγιο, ναυπλιο, ρεα, τζο τογκου, φιλια, φωτογραφια, time, ελαιολαδο, αλεξια, αμερικη, ατυχημα, αφιερωμενο, αψογη, εβδομαδες, βετερανος, βικυ, βιβλιο, βρισκεται, γαριδες, γεωργια, γινει, δινη, δρωμενα, εγινε, ευγενια, ευκαιρια, αιθουσα, ειπε, εκθεση, εκθεσεις, ελευθερια, εξυπηρετηση, εποχη, επιτυχια, ζαππειο μεγαρο, ζευγος, ζουγανελης, ζουλιας, ιδια, υφυπουργος, ιωαννα, κυρια, κοσμηματα, λευκη, λεμονι, μανιταρια, ματια, μιμη ντενιση, μονακο, μοντελα, ζουλια, οικος, ομιλος, ολγα, παπακωνσταντινου, παρουσιαση, πηγη, παρτυ, πυλες, σεζον, σελιδες, σηλια κριθαριωτη, σηλια, συνεχεια, σοφια, σχολια, τιμη, τογκου, τριτη, τυρι, φιρμα, φοντο, φορα, χριστινα, χριστινα παππα, ψητο, κωνσταντινος, athens, amber, chef, δημητρης, fashion, γευσεις, γιορτη, hogan, ιδιαιτερο, irene, κρεας, λευκο, piraeus, ποζα, patron, rock, skin, θανασης, ουασινγκτον, θεια, υλικα, women, ξεκινησε, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα