Η Κλουκίνας Λάππας μετατρέπεται σε εταιρεία ακινήτων

Σε εταιρεία ακινήτων μετατρέπεται κι επίσημα η Κλουκίνας – Λάππας, έπειτα από τη διάσπαση του κλάδου λιανικής και ενόψει του deal με την Intracom Properties, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη.

Το πράσινο φως για τη διάσπαση του κλάδου λιανικής της Κλουκίνας – Λάππας – που δραστηριοποιείται

στο εμπόριο μέσω της αλυσίδας βρεφικών Mothercare – άναψε η γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε χθες. Όπως ειπώθηκε από τη διοίκηση, η εμπορία βρεφικών θα ασκείται από τη θυγατρική Wonder Nest Retail Α.Ε., ενώ τροποποιείται ο σκοπός της λειτουργίας της Κλουκίνας – Λάππας, με αποκλειστικό αντικείμενο τον τομέα των ακινήτων. Με βάση το πλάνο της εισηγμένης, μέτοχοι της Wonder Nest θα είναι η Intracom Holdings με συμμετοχή 60% και η Βιολέττα Λάππα με 40%. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει τονίσει ενώπιον των μετόχων πως «ο τομέας του Mothercare δεν είναι στόχος της εταιρείας μας. Είναι ωστόσο ένα καλό brand name και θα υπάρξει η συνέχιση της καλής διοίκησης».

Ως συνέπεια, στο χαρτοφυλάκιο της Κλουκίνας – Λάππας διατηρείται το χαρτοφυλάκιο ακινήτων, με σκοπό τη συγχώνευση με την Intracom Properties. Επόμενο βήμα είναι να αποφασιστεί αν η εταιρεία θα μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ, παραμένοντας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι που φέρεται ότι θα κριθεί από τις συνθήκες της κεφαλαιαγοράς, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις διακυμάνσεις των επιτοκίων. Η συγχώνευση της Κλουκίνας – Λάππας με την Intracom Properties υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι, ενώ στην παρούσα φάση δίνεται προτεραιότητα στο μετασχηματισμό της εταιρικής δομής.

Το σχέδιο για τα ακίνητα

Σύμφωνα με την τελευταία αποτίμηση των ακινήτων της Κλουκίνας Λάππας στο τέλος του 2023, αυτά είχαν αξία 110 εκατομμυρίων ευρώ. Σκοπός είναι να απελευθερωθεί η δραστηριότητα των ακινήτων από την εμπορική με τη δημιουργία δύο αυτόνομων επιχειρηματικών κλάδων. Πάντως, στρατηγική της Intracom είναι η ανάπτυξη του κλάδου ακινήτων με πιθανή τη συμμετοχή τρίτων επενδυτών. Όπως έχουν σημειώσει στελέχη της Intracom Properties, στόχος είναι η νέα εταιρική οντότητα που θα δημιουργηθεί να διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 200 εκατομμυρίων ευρώ, λαμβάνοντας μισθώματα που θα ανέρχονται σε 8 εκατομμύρια και απόδοση των assets τους θα φτάνει το 8%.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της, λοιπόν, στα σχέδια της Κλουκίνας – Λάππα είναι η αλλαγή χρήσης του κτιρίου της Mothercare στον Ταύρο, που στεγάζει γραφεία και αποθήκες της εταιρείας. Το κτίριο θα μετατραπεί από ιδιοχρησιμοποιούμενο σε επενδυτικό ακίνητο και θα διατεθεί στην αγορά, έπειτα από επένδυση σε ανάπλαση που θα υλοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα. Μεταξύ άλλων εξετάζεται η δημιουργία φοιτητικών εστιών ή κτιρίου γραφείων, κάτι που θα οριστικοποιηθεί προσεχώς. Σημειωτέον ότι η Κλουκίνας – Λάππας μετέφερε την έδρα των γραφείων της από τον Ταύρο στην οδό Παστέρ 3, στο κτίριο που απέκτησε η Intracom Properties μετά τη συμφωνία με την εισηγμένη, προκειμένου σταδιακά να απελευθερωθεί πλήρως το κτίριο του Ταύρου.

Keywords
Αναζητήσεις
i-kloukinas-lappas-metatrepetai-se-etaireia-akiniton.htm
Τυχαία Θέματα