Ισραήλ-Ιράν: Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές, κέρδη για πετρέλαιο και γιεν – Νέο ρεκόρ στον χρυσό

Πτωτικά κινούνται τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ασίας εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, με το δείκτη του χρηματιστηρίου της Ταιβάν να καταγράφει τις περισσότερες απώλειες κατά 3,81%.

Οι πιέσεις στις ασιατικές μετοχές αποδίδονται στο χτύπημα του Ισραήλ σε αεροπορική βάση του Ιράν, περιορισμένης έκτασης, αναφέρει το CNBC. Οι μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου κατέγραψαν πτώση, ενώ τα ασφαλή καταφύγια ενισχύονται.

Ο χρυσός κατέγραψε ιστορικό υψηλό, ενώ ενισχύθηκε και το

ιαπωνικό γιεν. Αντίθετα, βυθίστηκε το Bitcoin αλλά στη συνέχεια κάλυψε το χαμένο έδαφος.

Ειδικότερα, η spot τιμή του πολύτιμου μετάλλου σκαρφάλωσε σε επίπεδα ρεκόρ, στα 2,411,09 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το γιεν ισχυροποιήθηκε κατά 0,45%, στα 153,93 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο άνω του 3%, με τα futures του Brent να ξεπερνούν τα 90 δολάρια το βαρέλι, πριν υποχωρήσουν ελαφρώς πάνω από τα 89 δολάρια. Τα futures των αμερικανικών μετοχών σημείωσαν πτώση άνω του 1%, πριν ανακάμψουν ελαφρώς.

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 2,47%, μειώνοντας τις προηγούμενες απώλειες, ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 1,8%.

Την Παρασκευή, η Ιαπωνία δημοσίευσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου, που διαμορφώθηκε στο 2,7%, μειωμένος σε σχέση με το 2,8% του Φεβρουαρίου.

Ο δομικός πληθωρισμός – ο οποίος εξαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων – διαμορφώθηκε στο 2,6%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δείκτης Kospi της Νοτίου Κορέας υποχώρησε κατά 1,76%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε ποσοστό 1,59%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 1,14%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,23%.

Στην Wall Street χθες το βράδυ, οι δείκτες είχαν μικτή εικόνα, με τους S&P 500 και Nasdaq να παραμένουν για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση στο «κόκκινο», καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Dow Jones κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα να διαφοροποιηθεί, έστω και με οριακή άνοδο 0,07%, κλείνοντας στις 37.778,21 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Wall Street: Πέμπτη μέρα απωλειών για τον S&P 500 – Σε έδαφος διόρθωσης το 70% των μετοχών του δείκτη

Χρυσός: Ποιοι βλέπουν συνέχεια και ποιοι τέλος στο ράλι μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ

Τι αυξάνει την τιμή του χρυσού

Keywords
Αναζητήσεις
israil-iran-sto-kokkino-oi-asiatikes-agores-kerdi-gia-petrelaio-kai-gien--neo-rekor-ston-chryso.htm
Τυχαία Θέματα